Правя тази тема за да е по лесно на начинаещите при избора на програма за писане аз лично пиша на Visual C++
Правя тази тема за да е по лесно на начинаещите при избора на програма за писане аз лично пиша на Visual C++
Join7, като правиш такава тема , не е лошо да напишеш какви предимства намираш в писането под Visual C++, пред другите.
С това ще предизвикаш някакъв диалог и [всички заедно] ще ориентирате "начинаещите" в средите за писане.
Аз пиша на Visual Basic6.
Как може човек да се ориентира на какъв програмен език да пише, без да знае предимствата и съответно недостатаците на един език?Тук достоверно мнение може да даде този който познава всички програмни езици езици аз не съм човекът.Призовавам този който е знаещ да се изкаже с подробности, зашото темата е интересна и засяга не само начинаещите но и напредналите в даден програмен език.
В момента [може би ще] коментираме в каква среда да се пише, а не на какъв език.
Програмния език се избира според задачата която трябва да се реши, виж средата за програмиране (програмата ) е вече друга работа и не е зле да се разграничават
По преди обаче е добре да разбере дали може да чете условията на задачата правилно. Тест:Първоначално публикувано от Coppermine
Жена на програмист го праща до магазина:
- Да купиш един салам и ако има яйца - 10.
След малко мъжът се връща с десет салама. Жена му го пита:
- Какви са тези салами? Защо си купил 10 салама.
- Как защо?! - имаше яйца…
Notepad++
Intype също е интересна, но е още много ранна версия.
За сега съм се ориентирал в писането към Микрософт Ворд
Гледам майкрософтията е пуснала VisualStudio 2008, и ще поразузная новия Visual Basic.
Аз съм начинаещ и сега се уча на QBasic.Като науча основните неща,ще се прехвърля на C.
Хубаво би било InFeRn00 да спомене, какви са причините за преминаването на С.
Калпавият програмист на всякакъв език може да напише фортранска програма ....
аз пиша на word (office 2007), и от време на време на work 8.0, ама и на хартия, и чекове подписвам също.
И после да не кажете че офтопя, щото правилно съм си отговорил с каква програма пиша
Сега мигрирам на новото Visual Studio 2008, тъй като се занимавам предимно с Windows Forms под C#.