Правя тази тема за да е по лесно на начинаещите при избора на програма за писанеаз лично пиша на Visual C++
Правя тази тема за да е по лесно на начинаещите при избора на програма за писанеаз лично пиша на Visual C++
Join7, като правиш такава тема , не е лошо да напишеш какви предимства намираш в писането под Visual C++, пред другите.
С това ще предизвикаш някакъв диалог и [всички заедно] ще ориентирате "начинаещите" в средите за писане.
Аз пиша на Visual Basic6.
Как може човек да се ориентира на какъв програмен език да пише, без да знае предимствата и съответно недостатаците на един език?Тук достоверно мнение може да даде този който познава всички програмни езици езици аз не съм човекът.Призовавам този който е знаещ да се изкаже с подробности, зашото темата е интересна и засяга не само начинаещите но и напредналите в даден програмен език.
В момента [може би ще] коментираме в каква среда да се пише, а не на какъв език.
Програмния език се избира според задачата която трябва да се реши, виж средата за програмиране (програмата) е вече друга работа и не е зле да се разграничават
По преди обаче е добре да разбере дали може да чете условията на задачата правилно. Тест:Първоначално публикувано от Coppermine
Жена на програмист го праща до магазина:
- Да купиш един салам и ако има яйца - 10.
След малко мъжът се връща с десет салама. Жена му го пита:
- Какви са тези салами? Защо си купил 10 салама.
- Как защо?! - имаше яйца…
Notepad++
Intype също е интересна, но е още много ранна версия.
За сега съм се ориентирал в писането към Микрософт Ворд![]()
Гледам майкрософтията е пуснала VisualStudio 2008, и ще поразузная новия Visual Basic.
Аз съм начинаещ и сега се уча на QBasic.Като науча основните неща,ще се прехвърля на C.
Хубаво би било InFeRn00 да спомене, какви са причините за преминаването на С.![]()
Калпавият програмист на всякакъв език може да напише фортранска програма ....
аз пиша на word (office 2007), и от време на време на work 8.0, ама и на хартия, и чекове подписвам също.
И после да не кажете че офтопя, щото правилно съм си отговорил с каква програма пиша
Сега мигрирам на новото Visual Studio 2008, тъй като се занимавам предимно с Windows Forms под C#.