Проблем с достъп до администриране на уебсайт
Здравейте. Имаме проблем с достъпа до администативния панел на сайт, който още е в процес на направа. След като бяха сложени различни защити този достъп изчезна и администраторът не може да влезе. Има ли вариант да възстанови достъпа без преинсталация? Ще съм благодарна на всеки един съвет
Re:Проблем с достъп до администриране на уебсайт
??? Нищо не разбрах... Каква преинсталация...
За да ти помогнем трябва да дадеш куп конкретна информация. А ти в момента нищо конкретно не си казала.
Като за начало ти ли си администратора?!
Каква е системата която използвате?
Къде се хоства сайта?
И какво имаш в предвид, под ДОСТЪПА ИЗЧЕЗНА. Не можеш да влезеш, директорията за достъп я няма, дава празен екран.... Изобщо вади ли някакво съобщение?!
На кратко, най-лесния начин да се възстанови достъп на потребител/администратор, ако системата по някакъв начин го е блокирала е да се влезе в MySQL базата и да се изтрият IP-тата на блокираните потребители...
Не съм администратор, човекът работел под Линукс и качил някакви защити, които са изтрили администраторския акаунт и сега не може да влезе в сайта. Просто няма как да се логнеш сега. Самия сайт не е качен в интернет, но има доста информация. Мен ме интересува възможно ли е нещо да се направи, за да се влезе по някакъв начин или трябва всичко наново?
Като начало, смени администратора! :taz
Докато имате достъп до машината с Линукс-а и нейния (а не на сайта!) администратор - може да се "влезе" навсякъде и да се направят много неща, включително и възстановяване на сайта.
Как точно "влизаш" в сайта, какво правиш обикновено?
Отварям така примерно: www.xxx.zzz/admin и там пиша потребителско име и парола. Сега като отворя излиза бял екран или някаква грешка, но няма как да се логна вече.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Като начало, смени администратора! :taz
Администратора които си прави сайта ти изтрива админ акаунта и те пита как да го оправя :) това е cool :)
Така както е обяснено, сайта е на линукс компютъра на администатора. Значи пак варианта е да се добави административен акаунт директно в MySQL-a...
Обаче за да се направи това, ще трябва човек които ДОСТА РАЗБИРА, още повече, че не този Linux 99% няма инсталиран никакъв панел за работа базите и всичко ще трябва да се прави от команден ред...
Между другото на колко години е този администратор?
И едно джокерче! Не бих се хванал да правя сайт на любителска линукс машина, които после да прехвърлям на хостинг съвръра. Динамичния сайт (с бази данни) не е като като HTML сайт в които хващаш 20 файла мяташ ги на ФТП-то и готово. Имай и в предвид, че дори на вашата машина всичко да работи перфектно, като сайта се сложи на хостинг може да не е адекватен...
Още един въпрос, за какъв сайт става въпрос?! Какво представлява?! (личен, фирмен, магазин, блог...)
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
И едно джокерче! Не бих се хванал да правя сайт на любителска линукс машина, които после да прехвърлям на хостинг съвръра. Динамичния сайт (с бази данни) не е като като HTML сайт в които хващаш 20 файла мяташ ги на ФТП-то и готово. Имай и в предвид, че дори на вашата машина всичко да работи перфектно, като сайта се сложи на хостинг може да не е адекватен...
Може да са решили сами да си го хостват...т.е без да прехвърлят...
Като гледам...само на догадки го карате...липсва конкретна информация...
@ glowndark
Аз нямам общо с този сайт, човекът ми е познат и търсеше помощ. Знам, че тук сте най-разбиращите и реших да попитам. Наистина не разбира и е млад, но какво да се прави. Става въпрос за сайт, който той правеше за негов клиент срещу заплащане, доколкото знам ще бъде подобен на vbox :) Не вярвам да може да направи гореизброеното от теб, но все пак благодаря за отговора :)
Тъй като както разбирам се ползва някаква готова платформа (CMS). Интересно ми е коя е платформата която ползва? Не ми се вярва с джумла примерно да успее да постигне нещо...
"Платен сайт" за без пари :)
Клиента иска да има vbox за 200 лв., някои със бегли познания върху CMS казва аз ще го направя, и общо взето това е резултата... ;)
В случая за да стане нещо, ти трябва един програмист и един администратор + солиден сървър.
и така 300 за програмист, 300 за администратор (сега е сезона на отпуските, така, че предполагам някои би се навил да направи нещо за тези пари и да допълни бюджета за почивка) + 500 -600 за сървър. Това е минималната цена за такова чудо при положение, че си го хостваш сам...
Нека администратора каже върху каква платформа работи сайта - операционна система и CMS (ако има). Оттам нататък ще търсим варианти.
Ако може администратора да пише тук какво е правил поне приблизително, шансовете да се оправи кашата се увеличават.
Нещо не ми се вярва, че инсталирането на "някакви защити" в Линукса да е причинило триене на запис от базата. Да не се логвате през .htpasswd примерно?
Всъщност това "излиза бял екран или някаква грешка" ме подсеща - можеш ли да постнеш точно грешката?
Във всички случаи вярвам, че може да се спаси сайта.
А, и още един въпрос: Админ-модула явно не работи, ама публичната част вижда ли се нормално?
Ако сайта е на PHP (което се предполага от използването на линукс) бял екран може да се получи от грешка ако в настройките на PHP не е упоменато да показва грешките. За всеки случай тази работа не е за аматьори.
Това е като да правиш диагноза на пациент от разстояние. Остави това, ама колежката препредава какъв е проблема на болния :)
Няма проблем вече. Човекът е намерил някакво решение доколкото разбрах. Благодаря за отговорите все пак