Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Търся информация за мошеник с тел 088/5357215 , от Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Parus
    Guest

Търся информация за мошеник с тел 088/5357215 , от Варна

Търся информация за мошеник с тел 088/5357215
    Въпросния "продавач" е мошеник и ме измами с хард диск макстор 40 ГБ , неработещ .
    Тук във Варна е , и търгува с компоненти втора употреба -дънни платки , звукови карти , лан карти и други компоненти . Въпросния е среден ръст, около 1.75 , с брадичка , кестеняв , беше с подобие на кожухче кафяво и бомбе, с чанта с презрамка , с нея ходи постоянно, и друг път съм го виждал , това , което ме подведе и поради което не отидох да изпробвам харда е, че беше със съпругата си и детето - около 7-8 годишно ... Т.е. те се явиха съучастници в тая мошингия !
    Явно го е позакъсал , преди беше точен с компонентите.
    Ако някой е търгувал, познава го или има инфо за него , моля да пише тук , на лични или на мейла -
    parus_vn@abv.bg

Свързах се с него от обява, дадена във вестник "Позвънете" . Същия продава и дъно с 370 . След като му звъннах да му кажа , че харда е с повреда, отказа абсолютно всякаква среща, уточнения и ме обвини в "разни машинации" прикривайки се зад ниската цена на стоката - още едно доказателство, че е знаел много добре , че продава повредена стока .

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Търся информация за мошеник с тел 088/5357215 , от Варна

Звънни ми утре .Подробностти на Лични

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Тоз пък кой е. За първи път чувам за него.

5. Parus
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Тоз пък кой е. За първи път чувам за него.
    Oбикновено уговаря срещите си около светофарите на стадион "Черно море" - около магазините на D &G , на кръстовището . Дано се досети някой къде работи или живее. Най-голямата наглост е , че тръгна мен да обвинява, че можело да съм подменил диска . Ще дам аз 40 лева, че после ще се циганя да подменям дискове . Не искал да знае с какви машинации се занимавам ! Такава гнида , ще си плати тройно като го сграбча !
    Трябваше да се оркажа, мамка му , диска сега като го гледам е доста ожулен от мъкнене из джобове , отдавна го мъчи да го разкара най-вероятно.
    Айде сетете се нещо , бе пичаги , аз обещавам да ги излекуваме такива от тая им слабост да пързалят хората с компоненти ! Ако не го накарам да глътне диска, па на !!!

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

40GB за 40 лв - е добра цена , нито е ниска , нито висока

Да ти кажа честно - помисли си хубаво, защото да не стане ти да излезеш виновен.
    Съвсем сериозно ти го казвам , по никакъв начин не можеш да докажеш че диска е работил и че той ти е продал боклук, както и той не може да докаже обратното. Ядосваш се на някой който те е метнал , при условие че си се прекарал сам. ( да си го проверил)
    Може и да се окаже че диска е бил наред ,но ти си го развалил. Не се обиждай , но ни караш да ставаме тук инспектори заради теб, само защото си проявил огромна немърливост и несериозност.
    Помни че той също ти има телефона и може да те осъди ако го набиеш примерно. Винаги може да те обвини , още повече ако се направи оплакване в полицията и той предостави твоят тел. номер - смятай* после какви проблеми ще имаш!

Не съм му адвокат , само констатирам ситуацията - явяваш се тук , никой не те познава ( във форума не си много известен - едва от вчера си регистриран ). Понякога стават такива неща - и аз имах подобен проблем преди около 2 г с един диск и познат го взе от мен , който след 2-3 дни дефектира, но аз върнах парите на човека , макар да го познавам от няколко дни, но това е до човека !

7. Parus
    Guest

Ако си дал на някого нещо, което е без проба, и се окаже че е дефектирало, или оня не може да го подкара , като честен човек, няма ли поне да се срещнеш с него ? Или е нормално някой като вземе парите, и да се покрива .
    Този човек е гузен, защото е мошеник, и затова не иска да се срещне с мен. Много добре знае , че ми продаде повреден диск. Ако бях поискал проба /да бях пшоискал, мамка му!/ съм сигурен, че щеше да откаже по някаква причина. Първата ни уговорка беше, че ще го видя закачен на компа, после , след като се срещнахме до централна поща, се оказа, че жена му го носи в чантата си.
    Е , честния човек продава от дома си , или от офиса си, но сега си давам сметка, че е така.
    Напълно съзнавам, че може би ставам досаден с моя проблем, но може утре някой от вас да се окаже в подобно положение. Затова посочих и телефона му, и начина по който действа.

Нека да го намеря, после ще му мисля какво ще става , макар да се досещам отсега накъде ще отиде работата .
    Поне от година се занимава с компютърни дреболии -звукови карти, лан карти, стари дъна , SD Ram , и все някой ще е ходил в офиса или дома му.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2005

Не познавам този уличен дилър, съжалявам. И все пак съм изумен, че компютърните компоненти се продават вече и по улиците както чорапите или пробивните машини!!! Работейки с документи и с официални доставчици ми е трудно, представям си от уличен дилър!!! Колега мисля ,че по твоя проблем може да помогне човек от полицията или евентуално от служител от мобилния му оператор.Полезно е , че споделяш на всички нас да се пазим от този човек,Благодаря!

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Ако си дал на някого нещо, което е без проба, и се окаже че е дефектирало, или оня не може да го подкара , като честен човек, няма ли поне да се срещнеш с него
    Ами ако наистина е работел и ти си го пре**л? Както каза и преди си купувал от него и е работело ! А той е бил с жена и дете, което си звучи абсурдно .. Така че защо не се замислиш в своята правота?

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Грешно е да се застава на която и да е от страните. Просто нямаме достатъчна информация за да го направим, а и сме "чули" само едната страна. Ако някой може да даде инфо за въпросния човек - да го направи. Допълнителни коментари мисля, че са неуместни в случая.....има много "ако" и "или".

12. Parus
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Ами ако наистина е работел и ти си го пре**л? Както каза и преди си купувал от него и е работело ! А той е бил с жена и дете, което си звучи абсурдно .. Така че защо не се замислиш в своята правота?
    Взаимоотношенията с купувача мисля че не се прекратяват в момента на даване на парите. Нежеланието му да се видим и да обсъдим нещата като съвременни хора ме кара да мисля, че много добре знае какво е продал.
    Не ме убива тая сума, но човек на който си дал пари с усмивка , като човек , без да се излагаш с пазарлъци ти заявява , че "правиш разни машинации" в момента в който го помолиш да изтествате заедно стоката ,защото 2 часа по късно /времето да придобие стайна температура / констатираш проблем -забавяне на цялата система при поставянето му като втори диск , и после никаква работоспособност като основен ?
    И те обвинява , че си му подменил диска -абсурдно обвинение, което в тоя случай е смешно, защото и ти неси виждал такъв диск , сега като го гледам , вече си давам сметка колко съм бил доверчив /глупав / -тоя диск е стоял повече в джобове или навсякъде другаде, но не и в комп -такъв поиздраскан и изтъркан едва ли не , просто уникат .
    Моля модераторите , ако решат , да заключат темата . Май вече се изчерпа.
    Основното - сега беше моят ред да бъда измамен . Внимавайте добре , тогава , когато дойде вашият ред-след година , или две .

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Ето че сам стигна до извода - ти казваш едно , другата страна също - не сме чули човека , не ни е и работа - доброто е че даде тел. на човек който те е измамил за да се пазим и ние.
    но не очаквай да ставаме криминалисти!

14.  

15. Parus
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    40GB за 40 лв - е добра цена , нито е ниска , нито висока

Може и да се окаже че диска е бил наред ,но ти си го развалил. Не се обиждай , но ни караш да ставаме тук инспектори заради теб, само защото си проявил огромна немърливост и несериозност.
    Помни че той също ти има телефона и може да те осъди ако го набиеш примерно. Винаги може да те обвини , още повече ако се направи оплакване в полицията и той предостави твоят тел. номер - смятай* после какви проблеми ще имаш!

Извинявай , чисто теоретически погледнато , какъв е начинът , по който мога да повредя иначе работещ диск ?
    Изпускане е абсурд , а и изпуснат диск винаги ще има следи по себе си от удар , но да изключим изпускане , как може да бъде повреден един диск , два часа след като е работил ? Изчакано е само около 2 часа , за да се постопли на стайна температура , след което свързан към системата като втори, и веднага цялата система става бавна , а като след дълго се появи в MY Computer , не се отваря нищо в него ? След разкачане системата си заработва отново без проблем .
    Нека стане ясно на всички, че може да възникне подобен проблем, може би , оказва се дори , след проба , а после у дома ви да се окаже повреден ?
    Може би ще излезе , че трябва да пробваш такова нещо у дома си, макар че от 6 диска досега закупени от мен , тоя е първия , с който изгарям /засега/ .

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Само теоритично - може и да не е повреден, а да има лош (не физически, а с някакви грешки) партишан. Закачи го и пусни Partition Magic да видиш той какво ще каже. За всеки случай- изтрий му всечки партишани и ги създай наново. Виждал съм диск с подобни симтоми и се оправи по този начин. След това си работеше нормално.

17. Тук е от
    Oct 2003

Да, и аз съм имал такъв проблем... Оказа се грешно поставен джъмпер.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Parus
    Извинявай* , чисто теоретически погледнато ,* какъв е начинът , по който мога да повредя иначе работещ диск ?
    Изпускане е* абсурд , а и изпуснат диск винаги ще има следи по себе си от удар , но да изключим изпускане , как може да бъде повреден един диск , два часа след като е работил ?* Изчакано е само около 2 часа , за да се постопли на стайна температура , след което свързан към системата като втори, и веднага цялата система става бавна , а като след дълго се появи в MY Computer , не се отваря нищо в него ? След разкачане системата си заработва отново без проблем .
    Нека стане ясно на всички, че може да възникне подобен проблем, може би , оказва се дори , след проба , а после у дома ви да се окаже повреден ?
    Може би ще излезе , че трябва да пробваш такова нещо у дома си, макар че от 6 диска досега закупени от мен , тоя е първия* , с който изгарям /засега/ .
    Предполагам от години се занимаваш с това . Аз литрябва да ти обяснявам по колко нзчина мофга да опукам диск. Има един начин* който се нарича "връзване " - не казвам че си го направил, - само ти обяснявам - купува се диск , виждаш че електрониката му е иделана за твоя хард- сменяш ги и бучиш а продавача че ти е дал менте!
    Но това е само теоретично!- никого не обвинявам или защитавам- Просто отговарям на въпроса ти към мен.

Това което аз мога да помогнае да ми дадеш харда , да го полгелдна и да ти кажа дали е само паникас развалянето и дали може да сеоправи , ( или дали е продаден с непоправим дефект)
    но подробности - на ПМ !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. CS-G40T-C - търся информация
    От shiatzu във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 10
    Последно: 07-12-11, 20:52
  2. Големанов Бургас - мошеник клас АА
    От hanter във форум Черен списък
    Отговори: 5
    Последно: 08-02-11, 17:34
  3. Търся информация за фирма
    От deveca във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 21-03-06, 01:57
  4. Търся информация за митнически софтуер
    От DoRa във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 03-06-04, 12:14
  5. спешно търся информация
    От rinpoche във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 27-03-03, 18:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе