Донесоха ми един компютър от запад та ето какво излезе от него...
3dfx 5500
Code name: Napalm
32MB RAM
AGP 2x
Цена...то няма и как да се сравни с нещо... примерно 50 лв. ?
Гаранция няма !
За контакти тука или на ЛС.
Стоката е в Казанлък.
Донесоха ми един компютър от запад та ето какво излезе от него...
3dfx 5500
Code name: Napalm
32MB RAM
AGP 2x
Цена...то няма и как да се сравни с нещо... примерно 50 лв. ?
Гаранция няма !
За контакти тука или на ЛС.
Стоката е в Казанлък.
Да помогна на Калин
Това видео е идеален и евтин веариант за професионална карта за кад системи .
две ядра с по 32 мб на ядро - но общия обем е 32 мб ( едната част отива за буфер и не се ползва - или поне това ми е останало в главата )
Навремето се търсеха под дърво и камък такива !
Благодаря за което :-)
Аз не съм казал че и търся 50 лв. просто знам, че има хора, които могат да я оценят като карта, най-малкото, че е много рядка.
Specifications
The List
Integrated 128-bit 3D/2D
VSA-100 processor(x2)
2-way SLI scalability
64MB SDRAM
166MHz/166MHz core/memory clock
Dual pixel pipeline
667Mpixels/s fill rate
667Mtexels/s fill rate
1X/2X/4X AGP with full sideband support
32-bit rendering
32-bit textures
2Kx2K maximum texture size support
Single-cycle trilinear mipmapping
Up to 24-bit floating point depth buffer (Z and W)
8-bit stencil buffer
DirectX texture compression and 3dfx FXT1 texture compression
T-buffer technology
2X and 4X full-scene hardware anti-aliasing
Depth-of-field blur
Motion blur
128-bit Windows GUI accelerator
350MHz RAMDAC
Planar-to-packed-pixel digital video format conversion (DVD Hardware assist)
Извинявай, но мисля че си в малка грешка. Писал си че картата е с 32МВ памет това означава че не е 5500 а 5000. 5500 е с 64МВ. Мога да ти предложа 36лв. + разходите за доставката.
5500 е картата. Работи си без забележки. Нямам идея, защо показва 32 МБ, идентична е с тази на снимките, които намирам в нета и като такава я открива Everest-a.
Ако някой я иска за 40 лв. да се обажда и да я пращам/или ако може да намине да си я вземе.
Евентуалните разходи по доставка се поемат от съответния купувач.
За съжаление неможе да се ползва за CAD тази карта. Просто съвременните КАД системи искат много по бързи видеокарти. Можеби за Аутокад ще върши работа но не и за 3д моделиране.
Тази карта мога ли да я сложа на nForce 2 дъно ???
Писах малко по-горе защо е с 32мб ( 64мб = 32 рам и 32 мб буфер - сли конфигуратор ! )
картата става за 3д моделиране , но с по-старите версии
Картата може да се сложи на NFORCE само ако слота няма ограничител за AGP2x карта
40 лв е определено много добра цена
MX440 64 ram се продава масово 25/30 лв
Ако сам сигурен че ще тръгне на моя Soltek SL-75FRN3 без проблем, съм навит да дам 40лв, но малко ме притеснява единия прорез на VOODOO--то. Картата основно ме интересува от фенска гледна точка, навремето имах V2 SLI.
Картата е пробвана и тествана на дъно i815. За други и по-нови няма как да гарантирам за съжаление.
Картата 99% НЯМА да тръгне на дъно AGP x4 или х8, даже вероятността да изгори дъното е огромна. Дъната х4 и х8 захранват AGP с 1.8V, а старите карти имат нужда от 3.3V, затова на много дъна още като нови имаше лепенка на AGP-слота, да НЕ СЕ поставят 3.3V видео-карти. Затова и въведоха допълнителния прорез на видеокартите, и преместиха прореза на AGP х4 и х8 дъната.
Също така откога Voodoo стана CAD-карта . Това е геймърска карта, излезла малко преди 3DFx да фалират и да бъдат погълнати от NVidia. Картата на времето струваше над 50% по-скъпо от GF2, а даваше по-малка производителност (те затова и 3DFx фалираха де ). Такива карти са по-скоро колекционерска рядкост, много малко бройки са стигнали до пазара, основно купени от 3DFx върли фенове.
За цената - както на всяко рядкост, трудно може да се определи - може ако си намери подходящ клиент, да се продаде и за повече от 50 лв., ама иска много търсене и чакане
Миро - картата е Кад-сак заради 32 MB буфер и 2 -те ядра!
Мисля, че двете ядра са за SLI- изчисленията на кадрите. Пък и CAD-карта трябва да има ПЪЛНА поддръжка на OpenGL, а пък на 3DFx официалната OpenGL поддръжка е гола вода, та трябваше ентусиасти да дописват драйверите. Както и да е - такава карта не съм пипал на живо , може и да се бъркам. Все пак успех на Калин с продажбата, картата си е направо рядкост
Тази карта и да иска човек НЕ МОЖЕ да я "мушне" в дъно AGP 8X.Няма да ви давам джокер,откриите защо.
Мдаа, достатъчно е да се погледне един AGP8x слот отблизо и после снимката на Voodoo--то. Физически са несъвместими.