Резултати от 1 до 3 от общо 3

Свързване на кабелна с проектор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    65
    #1

    Question Свързване на кабелна с проектор

    Реших да си взема проектор и след дълго четене се спрях на Benq w1070. На него смятам да играя игри от компа и да си пусна кабелната за ХД - футбол. Искам да попитам, дали правилно съм обмисли как да ги свържа. В момента компа съм го вързал за 55'' Тв с HDMI кабел и го ползвам за монитор. Тв-то има DVB-C тунер и през него съм включил кабела от Нет 1. За да играя игри от компа, трябва да го вържа, освен към Тв-то и към проектора. За целта имам HDMI сплитер от който ще излязат два кабела - за тв-то и за проектора.
    За да пусна и кабелната през проектора, трябва да се купи Хд приемник какъвто продават нет 1. В него влиза кабелната, след това отново през HDMI сплитер го връзвам към тв. и проектора.
    Така ли трябва да стане цялата работа или нещо съм се объркал, щото много сплитери и кабели станаха.
    Ако всичко е така, какви точно сплитери трябва да взема? Има най-обикновени за 15лв. има и за 50 без допълнително захранване, а има и по-скъпи със захранване. Пропуснах да пиша, че кабелите към проектора ще са 5метра(ако има значение) Надявам се тези два сплитера да са подходящи?
    HDMI сплитер Sky Sat HS-2X1 - 15,00
    HDMI сплитер HDMI(M)->2xHDMI(F) | Кабел разклонител на HDMI, Конектори: HDMI мъжки – 2 x HDMI женски, Дължина: 0,30метра, Цвят: черен

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #2

    Отговор: Свързване на кабелна с проектор

    Не знам тези сплитери до колко са качествени но ме притеснява източниците ти на сигнал къде ще ги включиш и как ще ги управляваш. Казваш ще имаш веднъж тунер за кабелна телевизия и компютър - това са 2 източника и ще ти е необходим АВ ресивър. Аз ползвам ресивър в който са включени различни медийни източници и на изхода за видеото е един HDMI сплитер (активен) копира сигнала за 2 екрана - телевизор и проектор! Т.е. може едновременно да се гледа и на двата екрана! Има сплитери които не може и на двата екрана да се гледа едновременно а само да се превключват.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    65
    #3

    Отговор: Свързване на кабелна с проектор

    Този ресивър, струва ми се само ще усложни повече нещата, освен, че ще струва над 300лв. В момента двата източника(комп и кабелна) са включени към телевизора. Искам паралелно да ги включа и към проектора с минимален брой кабели и устройства и пари. За това са двата евтини сплитера, на първия от които е спомената, че може да се включат едновременно два тв. Него мисля да го ползвам за компютъра. За кабелната не ми е необходимо да работи едновременно на телевизора и проектора. Осван това самия ХД тунер, който ще си купя от Нет 1 има възможност за два телевизора, но тъй като има само един HDMI изход и там ще трябва да се сложи сплитер. Надявам се от кабелната да ме ориентират като го взимам.
    Този пост е редактиран от miromiv; 17-07-15 в 18:43.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. екран за проектор
    От audibs във форум Проектори и екрани
    Отговори: 12
    Последно: 12-01-17, 10:46
  2. Кабелна и HDMI от PC-to
    От Atanas Boikov във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 09-04-14, 17:47
  3. Отговори: 2
    Последно: 11-06-13, 19:12
  4. Проектор
    От kikineli във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 17-04-12, 09:38
  5. Проблем с кабелна и ток
    От milen7910 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 29-12-10, 17:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе