Здравейте, нов съм във форума.
От скоро реших да се оборудвам и аз с не много претенциозен проектор. Поради многобройните хвалби на BENQ 1070 избрах този модел.
Четох че BENQ 1070+ превъзхожда с по-добър звук, +200 лумена, по-тих, wireless...от които с лекота ще се лиша. Ако имате други съображения да взема + ще съм благодарен да ме запознаете.

Екрана ми е малко по-деликатна тема. Стената е с габарити 290мм x 250мм. Проектора мога спокойно да сложа на до 5метра разстояние от екрана. Но доколкото се сещам на около 4 метра ще запълни 120 инча екран, което се равнява на около 280x157 в съотношение 16/9.
Има една особенност, че екрана трябва да пада от тавана(не от стената), понеже на стената има телевозор и портманто. Според вас ще се люлее ли(климатика е доста далеч)? Нужно ли е да е по специален материал, за да не се люлее, гъне висейки.

Размерите които дават са 16/9 на видимата рамка на екрана или на цялото платно. Това ми е важно защото ако окача тубуса на тавана ще трябва да центрирам бялото поле на екрана на средата на стената. Което означава че горната черна рамка трябва да има опция да се развива до около 250мм-157мм = 93мм /2 = 46.5мм. Дали предлаганите на елит екрани от този размер имат тази опция?

Каква е тази разлика в цената между електрическите и ръчните?!?!
Ръчен:
Екран Elite Screen M128NWX, ръчен, 128" диагонал | Триада Компютърс
Електрически:
Екран Elite Screen ELECTRIC125XH Spectrum, електрически, 125" диагонал | Триада Компютърс

Моля да ми препоръчате екран за до към 500лв. В стаята ще се гледат филми, главно вечер.

Благодаря на отзовалите се!
Поздрави!