Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!
С миене на място, задната вана на конденза , при V-образния изпарител, май остава пълна с боклуци? Плюс улеят на гърба, оттичащ се в предната. Рано или късно, лятото протичат. Иска си демонтаж и разглобяване. По пътя на логиката , на неколцина съфорумци, домакинята може да смени маслените сегменти на семейното комби, ако производителят го е направил по-юзър френдли.:BigGrin
Ето напътстващо видео как се разглобява вътрешното и как се сваля ваничката при панасониците, не е особено сложно. 5-10 минути отнема.
https://www.youtube.com/watch?v=1_Wqb6Ju2XE
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Ето напътстващо видео как се разглобява вътрешното и как се сваля ваничката при панасониците, не е особено сложно. 5-10 минути отнема.
Изгледах клипчето,макар че и така и не му видехме края,но наистина е лесно.За 5-10 минути съм го демонтирал.
Само че преди това трябва да съм минал едномесечен тренировъчен цикъл с този модел под строгия поглед на някой опитен наставник.По час на ден ми стига - разглобяване и сглобяване вътрешно тяло на Панасоник.След месец ще се вложа в рамките на 10 минути.Това само за разглобяване.Иначе чистенето и обратния монтаж,не ги броя.
То това да не е АК-47 да тренираш разглобяване и сглобяване.....
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
юзер френдли вика,хахаха,ше падна
Малко уеднаквете порядъка......смяна на сегменти=смяна на компресор на климатик ......миене на ДВГ мотор=миене на вътрешното....:)
:Drinks:
Тая работа /сами да разглабяме и да чистим/ така ако ставаше... Ама нали сме всезнайковци!
Който иска - да пробва! Аз където не разбирам - не пипам!
е не става,ама ако ти идат много парите,давам решение ,поне временно/10 години/
Цитат:
ivan74
С миене на място, задната вана на конденза , при V-образния изпарител, май остава пълна с боклуци? Плюс улеят на гърба, оттичащ се в предната...:BigGrin
Май, май не! Иска си необходимия хардуер за почистването им, стига тялото да не е залепено за тавана. Дори и тогава има шанс, ако приспособиш правилния накрайник и имаш достатъчно нерви да работиш. Че е трудно и неприятно, вярно е.
Цитат:
dodo_pv
Май, май не! Иска си необходимия хардуер за почистването им, стига тялото да не е залепено за тавана. Дори и тогава има шанс, ако приспособиш правилния накрайник и имаш достатъчно нерви да работиш. Че е трудно и неприятно, вярно е.
Явно си вярваш, ама ама аз нямам достатъчно нерви и за това демонтирам.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
С четка за зъби и малко обезмаслител става също.....днес правих тест да почистя турбината така и се получава......утре ще е баш чистенето на турбината....
Кое става, питата не можеш да я почистиш добре. Може да почистиш горния слой със зор. Долния остава мръсен и набит.
Питата ми е почистена .....ще чистя турбината.....
Цитат:
ivan74
С миене на място, задната вана на конденза , при V-образния изпарител, май остава пълна с боклуци? Плюс улеят на гърба, оттичащ се в предната.
Едно шишенце от медикс с пластмасова тръбичка, пълно с гореща вода и препарати чисти и топлообменника, и предна/задна ваничка. Пък който няма работа нека да си играе да сваля телата.
Вътрешното тяло на моя климатик е измито без да го свалям и в момента мирише на чисто. Вярно, че е играчка обаче пък дишам чист въздух.