Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!
Цитат:
Първоначално публикувано от
glowndark
Нормално тяло през лятото мухлясва на 2 месеца. Какви 3-4 години. Значи трябва да се чисти 2-3 пъти на сезон...
2-3 пъти на сезон да чистя викаш !? Зависи какво имаш в предвид в случая под "чистене" ? Само да свалиш да измиеш филтрите ? Или да пръскаш топлообменниците с някакъв скъп спрей,после да ги миеш и подсушаваш ? Или да разглабяш цялото вътрешно тяло за да почистваш турбината,ваничките и всичко останало ?
Като мухляся и вземе да мирише, се чисти топлообменник, кондензационна вана и турбина. Как ще ги чистиш е въпрос на избор, но ако пропуснеш някои от компонентите все едно нищо не си направил.
Между другото веднъж чистих моя с японския спреи. Пръсках питата и турбината. Резултата беше задоволителен...
Цитат:
bobovo
Много е важно, като се почиства на място, какъв препарат се използва.Аз използвам подобен и резултата е много добър:
www.youtube.com/watch?v=nxV9ECBF_aQ
Много хора ме питат на лични каква е цената на такава профилактика.Цената на профилактика извършена на място без демонтаж е 50лв.Много трудно се навива някой на демонтаж , извършване на профилактика
и монтаж като чуе цена 100-120лв.И аз съм съгласен с демонтиране ,но клиента преценява според финансовите си възможности.
Да попитам от къде мога да поръчам такъв препарат.
Сега имам доста свободно време и мисля като ходя събота до къщата да разчекна Осаката в спалнята.
Ако я счупя тъкмо ще имам причина да я сменя.
Технически бих казал ,че съм грамотен и не мисля ,че ще ми се опре.
Само препарата ....ако ли не меглио и това е.
Цитат:
glowndark
Нормално тяло през лятото мухлясва на 2 месеца. Какви 3-4 години. Значи трябва да се чисти 2-3 пъти на сезон...
Това са доста интересни климатици...:lol:
Цитат:
Rafailiev
Да попитам от къде мога да поръчам такъв препарат.
Сега имам доста свободно време и мисля като ходя събота до къщата да разчекна Осаката в спалнята.
Ако я счупя тъкмо ще имам причина да я сменя.
Технически бих казал ,че съм грамотен и не мисля ,че ще ми се опре.
Само препарата ....ако ли не меглио и това е.
Earth Jet Forest Спрей За Почистване На Вътрешното Тяло На Климатик
Спрей за Климатици Арон България
http://www.aronbg.net/files/products...t%20090312.jpg
Цитат:
dramli
Мерси ,
Намерих друг препарат ,който е от клипа и е доста по -евтин и ефикасен.
специални благодарности на bobovo!!!!
Цитат:
milanov
Дай картинка и линк.
Заповядай !
Препоръчан е жълтия ,за другите незнам
Frigocommerce International - refrigeration and air-conditioning wholesale dealer
Здравейте.Според мене е желателно почистване на вътрешното тяло 2 пъти годишно особено ако се използва и за отопление.Свалянето на т.н. турбина е задължително.Препарати много.Всеки има право на избор.Относно компресора това вече е до договаряне с клиента и дали има нужда,желателно е поне измиване на топлообменика.Относно цената това вече не мога да кажа.
Цитат:
Martin Aleksandrov
Здравейте.Според мене е желателно почистване на вътрешното тяло 2 пъти годишно особенно ако се използва и за отопление.Свалянето на т.н. турбина е задължително.
Това би обезсмислило покупката на климатик от мнозинството хора.Ще се продават по шепа машини и то само на експерти,които сами си ги разглобяват и събират,както и на баровци,готови да дават по едни минимум 200 кинта годишно за профилактика.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Rafailiev
Линка който даде ми е полезен колкото хладилник за ескимос в Гренландия...Първо въобще не се вижда за какво става дума,второ - няма указана цена,трето - и за да поръчаш ( неизвестно от къде ?
) ще трябва да попълниш формуляри като за прием в Секретен Отдел на Пентагона,с моминското име на баба ми и всички нейни гаджета преди да се омъжи за дядо.Благодаря,ама по добре да си дам 20 кинта от магазина до нас и да си купя японския...
24лв.Препарат за почистване SB-930
- - - - - - - - - -
Има ги и трите-зелен, червен, жълт, кой за какво е по подходящ.
Линка който даде ми е полезен колкото хладилник за ескимос в Гренландия...Първо въобще не се вижда за какво става дума,второ - няма указана цена,трето - и за да поръчаш ( неизвестно от къде ?
) ще трябва да попълниш формуляри като за прием в Секретен Отдел на Пентагона,с моминското име на баба ми и всички нейни гаджета преди да се омъжи за дядо.Благодаря,ама по добре да си дам 20 кинта от магазина до нас и да си купя японския...[/QUOTE]
Втори саит е 20 лв за опаковка от 3 литра а тя се разрежда 1-10 ,което е много по евтино от 20 лв за еднократно.
На мен не ми е проблем ,магазина е в града и ще се разкарам.
Питай задължително ли е обилно да се измие след това с вода вътрешното тяло. Колкото и да се пази си е рисково това миене. Я се намокри електроника, я пръснеш на стената.... Може ли да се пусне само на охлаждане и така с конденза да се отмие препарата. (като на японския) А това което не се отмие да не е вредно за човек при работата на климатика.
Точно от там, информация ще е оскъдна или равна на нула.....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Да дам отчет.
Понеже съм в отпуска и се чудя какво да правя,а бях намислил в Събота да почистя една стара Осака в къщата, та го направих днес.
Взех от фригокомерс препарата -20 лв, една джаджа за изправяне на наранените ламели -4.5 лв.
От Практикер взех пръскалка около 10 лв и газ към къщата.
Направих разтвора 1 към 10 и почнах да пръскам външното.
Както си пише изчаках 5 Мин ,но нищо.
Изплакнах ,но нещо ме ми хареса( беше по-чисто и изтекоха някакви мръсотии ).
Нещо се изнервих ,че не върши работа и не става на пяна .....та направих нов препарат, но този път на око горе-долу го направих 1 към 2-3 .
Така или иначе бях решил да си мия колата и изкарах водоструйката .
Пак напръсках и всичко стана в пяна и почнаха гадости да излизат и то от малко препарат.
След това с Водоструйката на най- ниска степен плакнене.......стана като нов!!!
Бях впечатлен от ефекта и по същия начин и Нокрията и FH .Като му хванах цаката за има няма 15-20 минути всички външни бяха като нови!!!
Заиграх се и изчистих и Вътрешните по същия начин.
Залепих Един найлон около Вътрешните и отдолу кофа.
Напръсках и 3 те вътрешни с останалия препарат и докато налея вода в същия пулверизатор почнах да пръскам.
3 те клими станаха перфектни!!!!!
Имам препарат за поне още 10-15 клими да изчистя!!!!!
Измих колата , пих едно кафе и пуснах и 3 те,всичко беше ОК и си работеха без проблем.
АЗ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НЯМА ДА ДАМ !!!!!!!!
П.П.
Успях да изчистя и пречистватели на Дайсекай 8 с препарат за алуминий и той проработи и вече го усещам!