Гадна миризма - кашлица като се пусне климатика?!
Здравейте,
Напоследък като пусна климатика ,а и дори да не е пуснат около него се носи неприятна миризма... Лошото е,че започнах да кашлям като е пуснат,а в жегите не е приятно, а пък то след време ще го пускам и за греене и пак сигурно ще е същата работа. Филтрите ги мих 2 пъти. Климатика е Мидеа.
Въпроса ми е каква може да е причината? Някакви гъбички или мухъл ли има и как се почистват?
Благодаря предварително!
Re:Гадна миризма - кашлица като се пусне климатика?!
Направи му една профилактика.
Виж за какво става дума каква мръсотия е в климатика. А да и тези хоро на които е климатика от фотото се оплакваха от кашлица.[img width=800 height=600]http://velevfiles.hit.bg/21082010647.jpg[/img]
VeleV.Klima на тази снимка пак е добре.Днес правих профилактика на 2 климатика които не бяха чистени от 7 год., а в помещението се е пушило страшно много.Няма да разказвам точно на теб защото съм сигурен че може да си представиш кaртинката.Даже малко насила се едно излезе докато не им отворих климатика та чак :081: им се завъртя.Никога не са вярвали че в климатик може да е толкова мръсно.Моя съвет към всички е ако не на 6 месеца то поне 1-път в годината профилактика!!! :Drinks:
В събота на един фризиорки салон чистих фуджитсуто а там пък и водоструйката ене се справяше защото по мизерията полепнал лак 2 часа ми отне.
ааа, той човека да не се притеснява за миризмата при топлото, тогава всичко ще е сухо и няма да мирише на нищо :ole
То може и да не мирише толкова силно,нали все пак топлообменника ще е сух на режим отопление,но мизерията си е в него.А сама няма как да излезе,без почистване с препарати.
Препоръчайте ми фирма,която ще извърши услугата качествено и не много скъпо?
София, жк Хладилника, ще ми е нужна ф-ра за услугите принципно,но може и без ако е малка сумата. Климатиците са 4.
System Error пиши тук после какви цени са ти предложили на лични без да споменаваш имена просто така информативно.
bobovo >>> да не подбиваш пазара :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
bobovo >>> да не подбиваш пазара :-memnon
То пък един пазар. :)) Българина е още много назад с провеждането на такива профилактики. :Drinks:
Момчета вътрешното тяло ми е в окаено състояние - ламелите са набити с прах, ама тях айде с една пръскачка ще ги оправя, но лошото е, че виждам налепи по турбината.Климатика е още в гаранция. Искам да Ви попитам дали мога техниците да ги накарам да ми почистят и турбината?
Знам предварително какво ще стане - ще има едни физиономии, мрънкане и отказ от страна на техниците.
А пък аз въобще не обичам да се карам и разправям с такива индивиди. Външна фирма ми иска 40 лв. като това включва разглобяване на вътрешното тяло и почистването му.Само че нали хората са казали, че една машина като работи добре - не се пипа.Има ли някаква опасност на машината да й стане нещо след разглобяването и почистването на вътрешното тяло? Фреон има ли опасност да се изтърве?
Машината си работи перфектно, но мирише много гадно и е напластена с прах по ламелите и по турбинката.
Ще разберат ли от фирмата, че машината е разглобявана, ако прибегна до външна фирма?
последния път дойдоха с едно спрейче, пръснаха го и айде дай 30 лв.Направо си оставаха ръцете, щото после като се върнах от работа отворих капака на вътрешното тяло и видях много останал прах от промивката.
Няма да се научим ние българите да работим качествено и тва е, майна.
Абе искам техник, който така да си свърши работата, че хем той да е удоволетворен от работата си, хем и аз следващия път да го викна с мерак.Толково ли е трудно бе мамка му да се работи както трябва?
Защо българинcj го мързи толкова и като върши някаква работа си оставя ръцете?
Какъв разтвор слагат в пръскачките за почистване на вътрешното тяло?
2 Прикачен файл(ове)
Не се чуди, ама ги викай да ти го разглобят и очистят и ше стане като нов.Няма никаква опасност за климатика стига да си разбират от работата.Няма и фреона да се събира-няма страшно, споко в момента климатика ти е развъдник на гъбички и бактерии,които са вредни за човека и особено за малки деца.Предразполагат към развитие на астма и болести, свързани с дихателната система. Разглобяването включва почистване на топлообменика, сваляне на турбината и измиване с водоструйка, сваляне на дренажната вана и също измиване и забърсване на вътрешната кутия.След тези процедури климатика става като нов и вече няма да мирише така.
Ако са ти го монтирали от Техномаркет или Технополис нормално е да не им се занимава, но ако ти го е сложила фирма,специалзирана в климатици, не вярвам да проявят небрежност по отношение на профилактиката.