Изолация на комресора на климатика
Здравейте, колеги и Честита Коледа на всички! На скоро ми се наложи да разглобя едно чисто ново Fujitsu 18 lfc ,за да му сложа нагревател на дъното,сложил съм си на всичките климатици /LCC -ей железни климатици нямат чупене, 10 години използват се 12 месеца в годината// и съм повече от одовлетворен, работят на -25-30 градуса без висулчица лед по тях!Наскоро сложиж и една 9 LDC/чисто ново, втора употреба климатик не бих сложил никога,ако ще да е правен и на Марс/ , направо ме яд, че на времето на сложих такива, а след това се набутвах с въздухочистители по 600лв!
Та въпроса ми е като разглобих Fujitsu 18 lfc, видях че компреора е защитен по -добре ,какво имам впредвид, двоита изолация на компресора с вата, включително и от горе му/при LDC и LCC е еденична/ тоез копресора е обвит много добре и не се вижда от ватата ,което предполага, че при студено време, отделението ще е отоплено много по-добре и няма да се влиае толкова много от външните температури!
Бих изскал да кажете мнението си по този въпрос, lfc е по -нов модел и е измислено според мен , а и не виждам що не са го направили и на предните, не е до много акъл!Смятам да си ползвам клматиците поне още 7-8 години, тъи като имам доста от по новите моделите пред очите ми и мога да кажа ,че са леко разочорование за мен включитлно и така прехвалената Нокрията/4бр/ , даже едната я ремонтирахме на скоро/"късмет"/! На моя приятелка сложихме два 12 Нордици и за сега е доволна, но още няма такива студове / сметките на цялото домакинство са 100лв. с бойлер /не сеизключва и готвене само на електричество,хладилници, фризери и прочие/
Поздрави!
Отговор: Изолация на комресора на климатика
Няма въпрос, човека явно е впечатлен как е опакован компресора и иска да го сподели с нас.
“Та въпроса ми е като разглобих Fujitsu 18 lfc, видях че компреора (компресора) е защитен по -добре ,какво имам впредвид(предвид), двоита(двойна) изолация на компресора с вата, включително и от горе му/при LDC и LCC е еденична(единична)/ тоез(тоест) копресора (компресора)е обвит много добре и не се вижда от ватата ,което предполага, че при студено време, отделението ще е отоплено много по-добре и няма да се влиае (влияе)толкова много от външните температури!
Бих изскал (искал)да кажете мнението си по този въпрос,”
Просто граматиката малко му куца на колегата:lol:.
Avenger....
Колега ccankov73 , пиша с безжична клавиатура от разстояние и батериите са ми малко отслабали и затова може да съм изпуснал някоя буква или сгрешена друга.,но явна си тук да убиеш времето си, и да се заяждаш/приеми го просто така - избиваш комплекси/!Въпроса ми е доста ясен ,но май е по- лесно "да търсим под вола теле" вместо да си помагаме!Ние българите сме свикнали всичко да ни е поднесено на тепсия и цял живот все някои ни е крив! Има и друга максима, прочел съм я в много форуми "В български форум питаш и ти обясняват колко си тъп, а в другите ти помагат чистосърдечно! Жалко, че можеше да сме си полезни, ВМЕСТО да се обиждаме!
Благодаря за отговорите и весели празници!!!
Много от така оскъдния си ток изхаби, за да ни напишеш още едно нищо. Пак не разбрахме, какъв е въпроса? Цепеница си е машината, най-хубавото и е, че топли като такава.
Весели празници и на теб!
По въпроса,и аз съм си направил повечето климатици " нордици"като на някои освен нагревателя по дъното на тавата съм завъртял и по един оборот около компресора.При LFC може само във ваната да навиеш 2м.нагревател и друго да не пипаш.
Така и съм направил!А въпроса ми беше, дали да не "туниговам" малко компресорното отделение и на моите с вата, както на LFC! Мисля, че вече ще стане прекалено, ако споделя и каква вата мисля да сложа ,защото и там имам нещо ВПРЕДВИД , ама става много сложно! Иначе по българяваме/Не, че е безмислено/ ,ама съм си с две ръце за направеното в завода /ОРИГИНАЛНОТО/.
Все пак имало и хора които не се заяждат-за съжаление са малко навсякаде читавите хора в Тази държава!
Поздрави !
Единствените Смислени (обратното на безСмислени) въпроси биха били, "каква точно вата да използвам в "компресорното отделение" и "как точно да я поставя, за да не прецакам нещата"? Недостатъчно, но необходимо условие за весели празници и тежки наздравици :) Имай го ПРЕД ВИД :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
necata2
По въпроса,и аз съм си направил повечето климатици " нордици"като на някои освен нагревателя по дъното на тавата съм завъртял и по един оборот около компресора.При LFC може само във ваната да навиеш 2м.нагревател и друго да не пипаш.
Каква е идеята на нагревателя около компресора?
Постоянно ли е включен нагревателя или има някакво управление?
Идеята е, компресора да не остава студен (минус за маслото).
Фабричното подгряване на компресора не е ли достатъчно?
Няма ли опасност компресора да прегрее в по-топло време?
Не всички модели компресори имат подгряване.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Да попитам и аз-12lmca, 12luca и 12ltca имат ли подгряване на компресорите си и ако имат кога работи.