Здравейте, колеги и Честита Коледа на всички! На скоро ми се наложи да разглобя едно чисто ново Fujitsu 18 lfc ,за да му сложа нагревател на дъното,сложил съм си на всичките климатици /LCC -ей железни климатици нямат чупене, 10 години използват се 12 месеца в годината// и съм повече от одовлетворен, работят на -25-30 градуса без висулчица лед по тях!Наскоро сложиж и една 9 LDC/чисто ново, втора употреба климатик не бих сложил никога,ако ще да е правен и на Марс/ , направо ме яд, че на времето на сложих такива, а след това се набутвах с въздухочистители по 600лв!
Та въпроса ми е като разглобих Fujitsu 18 lfc, видях че компреора е защитен по -добре ,какво имам впредвид, двоита изолация на компресора с вата, включително и от горе му/при LDC и LCC е еденична/ тоез копресора е обвит много добре и не се вижда от ватата ,което предполага, че при студено време, отделението ще е отоплено много по-добре и няма да се влиае толкова много от външните температури!
Бих изскал да кажете мнението си по този въпрос, lfc е по -нов модел и е измислено според мен , а и не виждам що не са го направили и на предните, не е до много акъл!Смятам да си ползвам клматиците поне още 7-8 години, тъи като имам доста от по новите моделите пред очите ми и мога да кажа ,че са леко разочорование за мен включитлно и така прехвалената Нокрията/4бр/ , даже едната я ремонтирахме на скоро/"късмет"/! На моя приятелка сложихме два 12 Нордици и за сега е доволна, но още няма такива студове / сметките на цялото домакинство са 100лв. с бойлер /не сеизключва и готвене само на електричество,хладилници, фризери и прочие/
Поздрави!