ASROCK предлагат две почти еднакви дъна за АМД с чипсет sis746 и sis748. Струва ли си да се дадат 10 долара повече за втората, като единствената разлика сякаш е само FSB 200.
ASROCK предлагат две почти еднакви дъна за АМД с чипсет sis746 и sis748. Струва ли си да се дадат 10 долара повече за втората, като единствената разлика сякаш е само FSB 200.
Разбира се стига да ги имаш.Всяко ново нещо е поне малко по-добро от старото.
Сигурно си струва. Не съм особен почитател на СИС. Разгкедай за някакви дъна с Виа чипсет. По-добри са.
Не си струва да даваш вообще пари за такова дъно ASRocK!!!
Наистина това са стабилни дъна но само това не предлага никакви възможности за clock абе вообще това си е куцо дъно!!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Разгкедай за някакви дъна с Виа чипсет. По-добри са.
<div align="right">Originally posted by Whiskey*-*16/05/2004*:* 10:36:35</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И кое те кара да си мислиш така ?
Разглеждайки различни тестове, статии и ревюта в интернет, а и в родните специализирани издания, съм стигнал до заключението, че СИС нещо не ги бива. Имал съм дъна с такива чипсети (отдавна, имаше такива успоредно с ВХ чипсета на Интел) и не бях никак доволен.
ASROCK са изключително качествени дъна. Аз имам наблюдения върху няколко такива и съм много доволен. Това дали могат да се клокват не е критерий за качествата им. А конкретно на въпроса, по-високата версия на чипсета гарантира по-добра съвместимост. $10 са малка разлика за по-качествено дъно. Вземи по-скъпото.
Взех си k7s748, но не мога да разбера каква е вградената звукова карта. Мисля че е някаква си-месия, но каква не знам. Дали да карам с нея или с моята си Филипс 403. Все още не съм правил експерименти.
Обикновенно вградените ползват CPU-то и го натоварват в някаква степен ~5-10% докато тези на платка обикновенно си имат собствен процесор и не натоварват централния. Надявам се това да ти помогне в избора[]
Ако ти трябва дъно за PC-то на мама или на тати ASRocK-a e добър, но ако го зимаш за себе си повярвай ми след 2 месеца ште искаш друго!!!
...
Иначе дъното- стабилно, хахаха вече не ми работят oборотомерите и единия t' датчик, показва ми грешни напрежения и от отва много страдам!!!
K7S748
Details:
SiS 748 Chipset, socket A, 400FSB, DDR400, AGP8X, SATA (opt), 5.1 Audio, IEEE1394 (opt), LAN (opt)
----------
Би трябвало да имаш диск с драйвери и след стартирането му да натиснеш на иконата AUDIO и ще го инсталира автоматично. Ако не се лъжа AC'97 е драйвера за съответния чипсет.