Приятел, много е хубаво да четеш статиите на Ананд, но също така трябва и да имаш и някакви практически познания, за да ги тълкуваш. Убягват ти някои основни момента:
1. При рипване на филм не се енкодва само картината, а и звукът. При ХТ това става на двата различни логически процесора, докато при А64 не, което допълнително го забавя. При тестовете на Ананд звукът кой знае защо е изключен.
2. Има рипващи програми, които ползват НТ, има и такива, които не ползват. С каква ли е тествал Ананд? Познахте, с такава дето не ползва - AutoGK, което е фронтенд. Ако беше тествал двд рипване с XMPEG, дали щеше да е толкова малко преимуществото на П4?
3. Има разлика дали се енкодва с Дивх или с Хвид. Хвид не е оптимизиран за П4, даже напротив, някои рилийзи откровено показват ниска производителност с Р4 при дифолт настройки на кодека, поради бъгове или отношение на автора. Имаше една руска статия по темата. Нали не мислим всички, че Ананд е седнал да си играе с оптимизациите, та да види при какви настройки Р4 или А64 са най-бързи.
Така че говорейки си, не се доверявай сляпо на разни графики и тестове. А колкото до комфорта, явно не ти се е случвало да работиш на двупроцесорна машина, защото на мен ми се е (имам предвид истинска, не Р4) :-)