-
INTEL VS AMD
Здравей ти този който гледаш това! Ако си някой който е решил да каже че пo-добро от Pentium нема щото unreal tournament 2004 или doom 3 вървят като пушка - благодаря няма нужда! НО ако си решил да покажеш някакви знания по темата /подкрепени с доказателствен материал, ако може/ - добре дошъл на перфектното място за тебе! И преди да започна моля не превръщайте тази тема в място за лични пристрастия, превърнете я в място за лични пристрастия подкрепени с някаква обосновка :)
Нека един страстен привърженик на Intelite да започне ако може - благодаря! Зад гърбът са ми 4 процесора 2 P и 2 AMD, Първия беше P166 втория AMD k-6 на 233 /ако не се лъжа, малко вероятно е да се лъжа:)/ След като си купих заветния невероятен AMD НА НЕВЕРОЯТНИТЕ 233MHz /за тогава си беше дзвер/ ми то какво стана ? ми да бях усетил НЯКАКВА разлика - не даже беше по-зле, и си зададох въпроса а защо не си изпържих pentiuma??? щесе да е по-добре. и като говорим за изпържване я да видим как седят нещата с overclock на AMD Ами дааа може само дето ще трябва да го пъхнеш във фризера за да не изпуши. Колкото до Pentium искам да отбележа че P166 издържа 1 година и повече БЕЗ, ПОВТАРЯМ БЕЗ ВЕНТИЛАТОР, е край него стоеше чаша с лед но да видим AMD колко ще издържи без вентилатор ? Приблизително 1/60 от минутата...
Извода е че за пърженето на AMD ти трябват още поне 60$ за добър вентилатор ПОНЕ вентилатор ! Ми като ще си взимаш вентилатор земи си celeron и вентилатор пък "пържи" на воля ще ти излезе по-евтино!
Извън темата за пържилките AIDA32 version3.40 графа "тест" - "четене от паметта" първо място си делят Аthlon2700+ и P4-2.53А само дето AMD-то е с ASUS дъно а Pentium-a с Gigabyte, каде е ASUS каде е Gigabyte - както и да е дават еднакви резултати... НО на теста "запис в паметта" първите две места са окопирани от P4 а на 3то е AMD Athlon 2700+ s 330 Mb По-зле! Ще кажете абе ей какво общо има паметта, тука говорим за процесори ами коя по-точно част записва и чете от паметта ? :) тъй че явно за четене и записване от/в паметта сме наясно кой е подобрия процесор.
-
INTEL VS AMD
Имаше такава тема в този форму и се изписа мноооооооооого ама мноооооооооооооооооооооооооооооооого.
-
INTEL VS AMD
тъй тъй де я видя тая тема ? дето ТОЛКОВА МНОООООООООООООООООГО се било изписало ?
-
INTEL VS AMD
"Ей омбре, напрай ми дупка" с тия много ООООта в поста си.
Поразтърси се из форума и ще откриеш мноооого писано на тая тема. Да не си мислиш, че откриваш топлата вода??? Ползвай бутона Search (горе, във втората лента, втория от дясно на ляво).
-
INTEL VS AMD
Човече божи, кое е по-добро - БМВ или Мерцедес, рапа или метъла, крушите или ябълките - твоя въпрос е по-скоро философски отколкото практичен .... извинявай, не се заяждам - идеята ми е че отговора си е в теб, не чакай да получиш неопровержими доказателсъва в полза на едното или другото
-
INTEL VS AMD
Филосовски??не,по скоро финансов:АМД потребителите разчитат на изгодната цена/производителност...тия със Зелероните не ги разбирам....все пак надали някой има съмнения относно кой е по добър:все пак говорим за 14 срещу 72 % пазарен дял
-
INTEL VS AMD
Az_sum_bre_ombre - незнам кога и как си си ползвал първия компютър, но си много назад с материала приятелю...
Отдавна АМД не греят като печка "Раховец" и отдавна Интел немогат без вентилатор.
Успокой малко топката, попрочети повечко инфо. Смени два - три процесора, клокнати на +50% шина, пък тогава се опитвай да даваш отговор на въпроса Интел vs. АМД.
-
INTEL VS AMD
Този който не го интересува цената си купува "Интел", този който има финансови ограничения - "АМД". БМВ колкото и да е хубаво, Мерцедес си остава Мерцедес [:D], поне на този етап.....
-
INTEL VS AMD
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Този който не го интересува цената си купува "Интел", този който има финансови ограничения - "АМД". БМВ колкото и да е хубаво, Мерцедес си остава Мерцедес [:D], поне на този етап.....
<div align="right">Originally posted by Pat*-*29/09/2004*:* 09:49:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Може би пък този който не се интересува от цената си купува AMD 64 bit Opteron.
И наистина спорът е ИЗЛИШЕН!
Според нуждите си и възможностите си /финансови/ и не на последно място,според познанията си в тази област всеки си избира кофигурацията.
-
INTEL VS AMD
на мен ми хареса базата за сравнение - п-166 , и к6 -233
wow - супер база
-
INTEL VS AMD
Ето я темата .. No3 в класацията на форума - прегледана почти 9000 пъти и с 287 коментара.
http://www.setcom.bg/news/forum/link.asp?TOPIC_ID=2849
Моето мнение е едно и го повтарям: "Когато АМД се научат да си правят сами дъната, тогава ще видим"
-
INTEL VS AMD
щото нвидия им правят лоши чипсети?
иначе това за P166 без вентилатор вече е номер 2 в моя топ10 за уникални мнения
-
INTEL VS AMD
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">~ипсети
<div align="right">Originally posted by XaMaB - 29/09/2004 : 15:23:36</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Говоря дъна!
-
INTEL VS AMD
prav si imalo takava tema NO...
Posted - 16/05/2002 : 03:56:38 6a me pro6tava6 ama ne sa li napradnali maaalko ne6tata ot togava stava an vypros za 2 godini moi skypi myrtvi ricaryo i ako ne iska6 ne pi6i az ne sym te vyrzal a za dynata sym syglasen!
Mr.TECHNO - bravo hubavo e 4e ti haresva sravenenieto!
Кайсо - priqtelu vij kfo smenil sym 4 procesora 5ti 6te si kupuvam a tiq procesori /p166 i k-6233/ be6e 97-98 ako iska6 6te ti sravnqvam dvata koito sa mi v momenta p4-1600 i Athlon3100A+ na 1667Mhz no ako si privyrjenik na AMD nqma da ti haresa!
Za horata koito zasegnaha temata za parite - pravilno pyrvoto smisleno ne6to i az mislq taka koito ima pari - intel koito nqma - ...
Ne sym tolkova bogat 4e da si kupuvam evtini ne6ta
-
INTEL VS AMD
ombre, не си прочел май внимателно мнението ми от въпроса ти за "р4 2.800 .....". цитирам се сам тук:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">за amd vs. intel... какво да ти кажа - ти сега ще си купуваш 2.8, а аз тази, че и по-голяма мощност си я имам от 1год и 9 месеца. на тогавашна цена точно $60. нищо не ми е горяло, нищо не ми се е скапвало, нищо не ми е забивало, защото съм с amd.
това ми е отговора на всички глупости за скъпите хубави intel и евтините гадни amd. кой каквото ще да си купува. коментари от рода на "който има пари купува intel, който няма - amd" са изключително плоски и показват пълно неразбиране на hardware-a. робуването ма марка е ограничаване - аз предпочитам да си купувам това, от което има смисъла, а не това, което мога да си позволя. ако мога да си позволя fx53 ще си го взема вместо p4e, а пък нека изглеждам глупак
end of story