Здравей ти този който гледаш това! Ако си някой който е решил да каже че пo-добро от Pentium нема щото unreal tournament 2004 или doom 3 вървят като пушка - благодаря няма нужда! НО ако си решил да покажеш някакви знания по темата /подкрепени с доказателствен материал, ако може/ - добре дошъл на перфектното място за тебе! И преди да започна моля не превръщайте тази тема в място за лични пристрастия, превърнете я в място за лични пристрастия подкрепени с някаква обосновка
Нека един страстен привърженик на Intelite да започне ако може - благодаря! Зад гърбът са ми 4 процесора 2 P и 2 AMD, Първия беше P166 втория AMD k-6 на 233 /ако не се лъжа, малко вероятно е да се лъжа/ След като си купих заветния невероятен AMD НА НЕВЕРОЯТНИТЕ 233MHz /за тогава си беше дзвер/ ми то какво стана ? ми да бях усетил НЯКАКВА разлика - не даже беше по-зле, и си зададох въпроса а защо не си изпържих pentiuma??? щесе да е по-добре. и като говорим за изпържване я да видим как седят нещата с overclock на AMD Ами дааа може само дето ще трябва да го пъхнеш във фризера за да не изпуши. Колкото до Pentium искам да отбележа че P166 издържа 1 година и повече БЕЗ, ПОВТАРЯМ БЕЗ ВЕНТИЛАТОР, е край него стоеше чаша с лед но да видим AMD колко ще издържи без вентилатор ? Приблизително 1/60 от минутата...
Извода е че за пърженето на AMD ти трябват още поне 60$ за добър вентилатор ПОНЕ вентилатор ! Ми като ще си взимаш вентилатор земи си celeron и вентилатор пък "пържи" на воля ще ти излезе по-евтино!
Извън темата за пържилките AIDA32 version3.40 графа "тест" - "четене от паметта" първо място си делят Аthlon2700+ и P4-2.53А само дето AMD-то е с ASUS дъно а Pentium-a с Gigabyte, каде е ASUS каде е Gigabyte - както и да е дават еднакви резултати... НО на теста "запис в паметта" първите две места са окопирани от P4 а на 3то е AMD Athlon 2700+ s 330 Mb По-зле! Ще кажете абе ей какво общо има паметта, тука говорим за процесори ами коя по-точно част записва и чете от паметта ? тъй че явно за четене и записване от/в паметта сме наясно кой е подобрия процесор.