Интересувам се дали има някой от форума,който е работил и има впечатления от работа със двупроцесорна система с Opteron 244(или 246)?
Благодаря предварително
Интересувам се дали има някой от форума,който е работил и има впечатления от работа със двупроцесорна система с Opteron 244(или 246)?
Благодаря предварително
Ако очакваш проблеми ще трябва да те разочаровам - няма Но дали това е най-удачния процесор за нуждите ти? В смисъл че ако ти трябват 2 физически процесора може спокойно да минеш на двуядрен А64 - спестяваш от дъно за оптерон с 2 сокета, от рег рам и от самия оптерон който си е А64 с лека надценка. 1 процесор с 2 ядра на 2000 Мхз е по добре откъм производителност от 2 процесора с по 1 ядро на 2000Мхз въпреки че първия вариант си споделя шината към паметта. А и разликата в цената хич няма да е малка - с цените на нашите родни дилъри които продават оптерони "под път и над път" дори е възможно разликата да е повече от двойна...Първоначално публикувано от G_R_U
Wellcome Back @Лорд , Къде се загуби човече , тука има нужда от спец от твоя ранг.Първоначално публикувано от LordOfEvil
По темата на 100% съм зад мнението на @Lord of Evil
определено ценово ще ти излезе по -добре , отколкото Opteron, а производителноста - вече там нямам никакви наблюдения .
Нямам лични наблюдения (поради финансови причини ).
Оптерона си заслужава единствено, ако смяташ да сглобяваш високопроизводителен и високонадежден сървър (мултимедиен, бази данни, приложен и т.н.), с очаквано голямо натоварване през повечето време.
Ако просто искаш високопроизводителна работна станция, двуядрения Атлон64 и чудесен избор.
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Апс шкн ящп яс
В превод "Ами тук съм си" обаче тоя кредор на моменти ми взима нервите и затва избягвам да пиша често...