Паметен в смисъл с паметите. Но то вече и преносния смисъл ще се окаже валиден...
Не мога да пусна паметите като хората на това дъно. Аз имам два 512МВ ДДР400 модула Кингстън, които над 100 шина не тръгват. Каквото и да пипам от БИОС - нъцки! И са в 64-бит сингъл ченъл режим. Независимо как ги слагам разлика няма (знам как ТРЯБВА да са, но опитах и други варианти по слотовете).
Забърсах за тест два модула 512МВ ДДР400 ТуинМОС от една партида, т.е. почти съвсем еднакви. Те тръгват в 128-бит, дюъл ченъл, но пак само и единствено на 100 шина. Няма значние на кои слотове са и какво е указано в БИОС за скоростта на паметите). Иначе сам модул от тез ТуинМОС тръгва на ДДР400 или по-малко (действа му делителя в БИОС), но двата заедно и независимо на кои слотове са - не!
Биоса е последния, с предишния беше същия...ю ноу. ЦПУ-то е Венеция 3000+, без волтажи върви на 2100 (300х7, ХТТ х4 1200). Стабилността е перфектна и т.н., но тоя проблем с паметите...не ми вървят добре аудио дивотиите в Кюбейса и главно затова ме дразни.