Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35

:D PC с радиолампи? :D

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #16

    :D PC с радиолампи? :D

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    Я да видим кой не знае руски - е, който е по-млад, естествено...

    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    Stan? Много си в грешка .. и за двете ,



    http://www.setcom.bg/news/forum_new/...display&id=790



    Popkaro: мерси че ме светна...




  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #17

    :D PC с радиолампи? :D

    Popcaro:а твоята практика с лампови усилватели в какво се състои : във включване,слушане(ухото не може да хване THD<1%!!!) и изключване на ламповия усилвател на някой твой приятел-ентусиаст. Ако си направил такъв усилвател те признавам. Ама дори и да си направил надали ще звучи по-добре от някой усилвател с MOS транзистори в крайното стъпало.




  4. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    460
    #18

    :D PC с радиолампи? :D

    Abe s taja lampa tva duno opredeleno ste vadi po dobur zvuk ot njakoi vgraden evtin 4ip nali? Ili sum v graska stoto lampite sa za entusiasti a?



    Ddimitrov

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #19

    :D PC с радиолампи? :D

    Точно пък на дънна платка не виждам въобще смисъл да се слага такова нещо.Ми представете си само,че свържат и тонколонки за $10 и къв смях настава




  6. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    460
    #20

    :D PC с радиолампи? :D

    Abe mai e po dobre sus smesnata za teb lampa otkolkoto s AC 97 a?



    Ddimitrov

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #21

    :D PC с радиолампи? :D

    Mitko744:

    Де да беше лампата АЦП/ЦАП със сигурност щеше да одуха АЦ97:-))(това в рамките на шегата)Но уви тя е само НЧУ(или се заблуждавам???)



    Suren: Хахахаха,ами аз на биполярното стъпало му ги чувам динамичните изкривявания без да ми е нужен никакъв уред:-))(Па било то и прочутия QUAD405...)Колкото до стъпалата на мос транзистори(МОС транзистор и БИПОЛЯРЕН транзистор са съвсем различни неща) вече за втори път пиша че не за тях говоря.Става дума за стъпалата с биполярни транзистори и базирани на тях интегрални схеми (каквито са например повечето STKинтегрални схеми на Sanio-сърцето на повечето евтини усилватели които се продават по магазините у нас)(тук изключвам бутиковите магазини в София)

    А ако се заглеждаш в изкривяванията след втората цифра на десетичната запетая това си е живо вманиачаване.Сам си написал че не можеш да ги чуеш...

    Иначе никъде не съм казал че съм си правил ,но съм ползувал и ремонтирал такъв усилвател(даже съм уточнил и модела по горе)освен това по времето когато ти си бил малък имаше разни фестивалчета на които съм посвирвал и на лампови "Маршалчета" и на "Фендерчета" та трябва да ти кажа че са удоволствие което не всеки може да си позволи.




  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #22

    :D PC с радиолампи? :D

    Suren;

    Сега забелязах и нещо друго.От къде си чул за THD(хармонични изкривявания,има си българска дума за това!!!)196??????

    И кой ти каза че човешкото ухо не ги възприема????Това е върха на глупостите.Даже и най смотаният усилвател в наши дни няма хармонични изкривявания по големи от 10(процента за да сме точни)и това на максимална мощност.Кто прибавим от 4 до 9 процента изкривявания от озвучителните тела пак не можем ги стигна тия твои космически 196??????






  10. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #23

    :D PC с радиолампи? :D

    Popcaro: като ти гледам инфото май не си много по-стар от мен, освен ако не си излъгал <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>.Освен това съм писал за хармоничните изкривявания по-малко от един процент, така че гледай по-добре.За крайните стъпала с биполярни транзистори съм съгласен, обаче висококачествените усилватели май ги правят с MOS транзистори или поне използват ИС с такава технология, или се бъркам. Като говоря за MOS имам предвид че полупроводниците изместват лампите отвсякъде,защото имат доста предимства (за съжаление все още и недостатъци).



    P.S.Извинявай, ако си си помислил, че искам да се заяждам с теб.Все пак тука не е Дир.бг форума, обаче понякога заприличва <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>




  11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #24

    :D PC с радиолампи? :D

    Suren :

    В спора се ражда истината:-)) Тури му пепел.Много се отплеснахме от темата.Моето инфо е малко старичко а пък твойто хич го няма(имам предвид лазарниците:-).Просто като взема средната възраст на участниците във форума и си мисля че и ти си на толкова:-))

    Това че си по малък не значи че си по малко в час с новите неща но за по старите може някой път пак да поспорим:-))Въобще аз съм на принципа не слушай старило а патило но в случая може би съм и двете:-))

    Колкото до чиповете с чиста съвест мога да ти кажа че поне в 30 процента от стъпалата на пазара интегралните схеми са на биполярни транзистори.Малко невероятно звучи след като усилватели с крайни мос транзистори се правят от поне 20 години но е така(поне в родната Bългария)Може би защото са по евтиното решение,не знам.

    В заключение ти пожелавам да попаднеш на хубаво лампово усилвателче и да послушаш това онова на него и дано се съгласиш че за да правят хората такова нещо не е съвсем ей така щото им кефнало.Това омекотяване на високите за което спомена ти ли Julian ли въобще не изглежда зле в звуковата картина па макар и да не е съвсем Hi Fi(Високо точно възпроизведено:-))




  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #25

    :D PC с радиолампи? :D

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    Julian: ИМАШ МНОГО ЗДРАВЕ ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП :-))



    DPetrov : Благодаря за подкрепата.МАй хората дето наистина не са наясно с лампите сами си го тикнаха....:-))



    Та да се върнем на темата.Драги ми Julian ти виждал ли си лампов усилвател???Правил ли си???Да си чувал случайно за динамични изкривявания?????? Ако ми донесеш един съвременен усилвател на биполярни транзистори който да звучи по добре от ламповия аз собственоръчно ще си направя секуро(ще си го преместя от единия крачол в другия:-))За тези на полеви Мос транзистори не мога да кажа същото.

    И все пак кой ти каза че ламповия усилвател е сложен за изпълнение??? Единственото кофти е този траф (от чиято направа основно зависи качеството на възпроизвеждане....)освен това е и надежден(не прегрява!!!) Трудно ще го издъниш и с късо в изхода.

    Имаш ли представа от какво най често горят полупроводниковите усилватели???

    А случайно да знаеш че фирми като Kenwood,Marshal,Marantz имат и до ден днешен лампови усилватели в моделните си семейства???

    Не стига само да четеш книжки и да ровиш в интернет мой човек....

    Трябва ти и малко практика за да твърдиш нещата които си писал.







    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>Сега кой ти каза че сравнявам ламповите усилватели със евтините интегрални усилватели които са със биполярни транзистори. Не забравяй че и ламповите усилватели могат да бъдат тъпи и хубави. И не ми разправяй че можеш да чуеш някакви изкривявания на качествен усилвател с мосфет ктайно стъпало. А освен това предимствата на мосфет транзисторите и лампите проличават само при виските мощности.

    Има и нещо друго. Най големите изкривявания са най вече от озвучителните тела( колони).



    DPetrov. Според теб сигурно компютрите които пращат в космоса са лампови. Да ама не както казва Петко Бучаров.



    http://julmin.hit.bg

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #26

    :D PC с радиолампи? :D

    Тука май ти не си наясно с ретро техниката. Дъното с лампата както и битовите лампови усилватели са направени за гъзария ако разбираш какво имам предвид.



    http://julmin.hit.bg

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #27

    :D PC с радиолампи? :D

    Mitko744:Вчера прочетох че звука е Ац97 Риълтек незнамкво си а лампата наистина е само усилвател и на всичко отгоре заради нея трябва да си с 400в захранване:-((




  16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #28

    :D PC с радиолампи? :D

    Julian: Има нещо такова ,но това не значи че ламповите стъпала са лоши!!!




  17. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    460
    #29

    :D PC с радиолампи? :D

    E mi Pope az togava se otkazvam ot tva duno njama sa 400 W za ednata guzarija da vzemam ja



    Ddimitrov

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #30

    :D PC с радиолампи? :D

    Аз само да вметна, че цитата ползван от Julian е от сайта на MixMan, намиращ се на адрес: http://mixman.hit.bg , който има доста ценно инфо и е определено полезен.

    Мисля, че НЕ Е коректно да не споменеш откъде е цитата, макар фена да не си го е патентовал или да държи авторските права!!!



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. продавам нови радиолампи
    От ivand64 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 08-03-12, 19:12
  2. Купувам нови радиолампи
    От ivand64 във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 06-03-12, 10:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе