Първоначално публикувано от
Mr.TECHNO в тази тема искам просто да изразя огромното ми разочарование от дънните платки на Asus.
Смея да кажа това защото за последните 2 месеца през ръцете ми минаха много Asus MB които ги вземахме само и единстявено с презумцията за стабилна система , но се оказа че далеч са останали надеждите ми.
Най- голям удар получих съвсем наскоро с един Asus p5B ( i965 ) който упорито ми скъса нервите и не поиска да тръгне с Е6400 , под какъвто и да е предлог.
Рама не бе дефектна , избрах я от списъка на Асус ( тествана от тях ) и въпреки това този комп. се скъса да забива и да естартирва докато му покефне .
Смених всичко - резултата бе същия .
Накрая взех едно кардинално решение - дънна платка от Intel и всичко тръгна сякаш с магическа пръчка
Проблемите които срещнах с това дъно се пренесоха като зараза и на моя Асус и това вече подпали фитила .
Проблемите които срещнах и доста време ми спираха храносмилането и съня са :
1. FastFat.sys Eror ( несъвместимост с рам и дъно )
2. NTFS.sys Eror ( несъвместимост с рам и дъно )
3. Shel32 .dll ( несъвместимост с рам и дъно )
4. Cab string Eror ( несъвместимост с рам и дъно )
5. Drive cold not be formated ( несъвместимост с рам и дъно )
6. eror loading drivers ( несъвместимост с рам и дъно )
7. Eror in GPN list ( несъвместимост с рам и дъно )
8. eror in device list ( несъвместимост с рам и дъно )
9. Page falt on non page area ( несъвместимост с рам и дъно )
10.Psihical dump of memory
11.memory menagment error
Всичко това се появява след като се копират фаиловете и започне инсталацията на winxp в графичния режим ( след първия рестарт )
Много често някой от тези съобщения се появяваха и по време на формата и копиране на фаиловете в дос режима !
изчерпах се от идеи и от решения .
това до което стигнах бе да не си купувам повече Асус под никакъв предлог.
Всичко за което може някой да се сети бе направено
Bios flash
Bios fail safe
смяна на абсолютно всичко от хардуера ( даже разкачих switsh за 2 комп - 1 мон. )
намалих тайминги на рам , честота на рам и процесор , спрях сума ти периферия ( звук , usb , com и др. )
Това което го описвам в голяма част го срещнах и с други платки , но в най -голяма сила с моя асус нф4 и P5B ( i965 )