Нали споменах, че новите архитектури са с мощен графичен процесор... За да работи всичко коректно трябва да е подбрано коректно (не казвам, че твойта машина не е коректно сглобена, аможе само да не е настроена правилно). Ако видеото не е с подходящата честота си видял ефекта - спънало е цялата система.
Навремето не са връзвали краката на всичките коне в стадото, а само водача и другите се съобразяват с него...
Не че видеото е главния елемент, но може да "спъва" системата относно тактова честота. И след като си го форсирал логиката на системата е прехвърлила видеодекодирането на главния процесор и е орязала очакванията от картата... Дано и от мойто обяснение ти е станало ясно
Явно вчерашното уиски още ми действа, щом се паля...
към ФеарМе: ДОБРЕ! Глупости съм написал (според теб). И каква полза от твоита "забележка"
да не кажа подигравка, за DENITO, който се опитва да разбере какво се случва с компютъра му...
Други в този форум се подиграват, ама поне си правят труда да побликуват някой линк от гугъл за да си измият ръцете и да кажат "първо прочети"... а ти - направо вицове... Аз по твоя пример, няма и да се опитам да потърся ревютата дето съм чел за освобождаването на главния процесор от видеорендера... Може да е било фантастика, полет на въображението, поредния виц от мен и каквото щеш... ама не съм съгласен по първата ти приказка, че си ме преценил правилно... виж за втората съм съгласен.... Айде отивам да пия айран и аспирин...
sopata, защото си недоразбрал това, което си прочел. едно е видеокартата да освобождава процесора от определен вид видео декодиране, съвсем друго е предположението ти, че множителят на процесора се влияе от натоварването върху видеокартата
отделен въпрос е и какво толкова има да се чепка по темата, след като неколкократно на denito бе обяснено за какво иде реч. отделен е въпросът, че неговите познания определено не му позволяват да разбере какво му обясняваме, но това си е негов проблем, а не мой или твой.
в случая си позволих определена рязкост, защото подобни недообмислени и некомпетентни мнения са недопустими в хардуерен раздел! ако е в "софтуер", иди-дойди... ще преинсталира и ще му мине. но утре може да започнеш да даваш съвети как се клоква, как се ремонтира дъно с поялник или нещо друго от рода, без да си наясно за какво говориш, и тогава кой ще му плати на човека заминалия процесор, дъно, видео и т.н. ?!
затова е по-добре аз да изляза прекалено лош, а ти прекалено некомпетентен, но да няма после истерии "заради вас ми изгоря процесора"
И аз разбрах... Радвам се, че и ти си ме разбрал правилно и наистина си прав за това, кое мнение къде се дава.
А и позицията ти относно недомисления ми пост е правилна... Само ти си знаеш колко ругатни си отнесъл, ама аз искам да ти се извиня за
дигането на пушилка за "нема нищо"...