AMD
MB Asus M3N-H/HDMI
RAM KIT 2X2GB DDR2 1066 A-DATA
CPU Phenom X3 8750 Triple Core
INTEL
MB GIGABYTE GA-EP35-DS3
CPU Pentium® Dual-Core E5200
VIDEO ASUS EN9600GSO/HTDP/384M
AMD
MB Asus M3N-H/HDMI
CPU Phenom X3 8750 Triple Core
INTEL
MB GIGABYTE GA-EP35-DS3
CPU Pentium® Dual-Core E5200
VIDEO ASUS EN9600GSO/HTDP/384M
По отношение производителност - как да кажа @Phenom-a e 3 ядра срещу 2 на интел.
1. на машината с 5200 няма смисъл от 1066 памет, защото процесорът е 800mhz и дори при клок няма да се наложи използване на по-бърза памет
2. не знам как точно следва да се разбира коментара на mr.techno, но аз бих го казал по друг начин: "на AMD-то са нужни 3 ядра, за да успее да се доближи до производителността на Intel-a с неговите 2"
аз съм за Intel-a
Може да е с 3 ама производителността му е ......... С твоя процесор го ядеш без грижи на каквото и да е .Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Maddog9, това от фенщина ли го твърдиш или познаваш достатъчно добре и двете платформи? Щото аз бих заложил на думите си ,че след Athlon 64 , AMD не са изкарали нищо което да е конкурентно на Intel. Феноменалният процесор май се оказа такъв само на хартия , фен съм на АМД но за момента освен видеокартите им , другото е .........слаба работа, пък всеки иска за една определена сума да вземе най-доброто.
ясно благодаря ,насочвам се към интел , а достатъчно ли е 400 вата фортрон PNF за тези компоненти + 2 харда 640ГБ+320ГБ + DVB-S2 PCI + X-fi ext.audio + dvd-rw
Достатъчно е, и моята система от подписа е с 400в Chieftec и нямам никакви грижи.
И аз съм стар фен на АМД, но след появата на Коре 2 Дуо и т.н. просто АМД нямат никакви козове срещу много по-производителните модели на Интел. За това бях принуден с тъга на сърцето да мина на Интел - първо 2180, после Е8200. Дори ме снимаха в офиса на фирмата как държа кутията на Интела пред мен. Над 2 ядра са нужни само за специфични професионални цели - най-често енкодинг на видео и други подобни мултимедийни задачи, използващи добре повечето ядра.
Пич Интела си е Интел!Аз съм с Интел Quad Core 4ядрен по 2.4GHz ,AMd просто незнам с кво може да настингне Интел !
ААА аре стига бе, AMD няма с какво да отговори на Intel, има разбира се само че, в ценовия си сектор. Сбори едно АМД за 120$ с един Интел за 120$ на дъна за по 100$ - демек нормална бюджетна машина и тогава говори. АМД-то омазва Интела всеки път. Вземи например доста ефтиния 5000+ Black Edition / на какъвто съм горд собственик, както и на два 4000+ / спокойно на 1.40в го бухаш на @3.2 а с повечко волтаж си баца и на 3.5 , хайде сега ми подкарай със стандартно охлаждане Интел за подобни кинти на такива честоти... Да ама честотата не е всичко - ще замрънкате, ами не е така е, и HT-то помага пред FSB-то / опа говориме @3.2 на 5х смятайте сами /. Значи АМД тепърва ще изплюе нещо брутално, както като процесор така и като видео, защото x4000 си беше АTI разработка , гледай като пуснат RV870 к'во ще стане с Nvidia. Просот си заплюха различни пазарни сегменти, а и закоравели малоумници не съумяха да схванат, че и AMD става за сървърни машини, както оптерона доказа... Според мен нещата ще се изравнят през 2009...
p.s.
А точно пък от тези двете машини АМД-то издухва Интела.
maxi, ти хубаво говориш, но защо ми се струва, че е само на база опита ти с тези 4000+ и 5000+. имах 4400+, който се клокваше на 9-то или 10-място в световната класация на cpuz (3343mhz - дори по-бърз от 6400+ BE), и който безславно клекна пред 2180. въпросните Е5200 спокойно вдигат 3500, като с повечко късмет стигат 4000, а не са изключения и 4200-4300. това е производителност (при това за 100-ина долара), която няма аналог сред AMD-процесорите.
"брутално изплютите" феноми феноменално се издъниха за високата си цена, а за по-нататък никой не знае... все пак се сещаш, че Intel не спят, нали?
а и да не забравяме, че за да се чувстват комфортно, феномите искат 7** дъно
за видеото може да се окаже, че си по-прав, тъй като nvidia наистина се подиграха с всички с 8-ма и 9-та серия (изключение прави само 8800GT G92). тук 4*** на ATI гордо се изпъчиха и не чак толкова гордо обещаха хубави драйвери... някога...
maxi , дай ми примери с тестове в които ще ме "омажеш" с твоя процесор. Ако искаш казвай кой тест да пускам и после да мятаме шотове тук и да видим кой е прав. До 3,8 гигахерца съм стабилен така ,че ще се съобразявам с твоя клок.
Дано си прав maxi.Реалната конкуренция ще свали цените за радост на нормалните юзъри.Първоначално публикувано от maxi
:fact: , ако не и 4!Първоначално публикувано от FearMe
С моя "остарял" и тормав C2D E6300 бих се сборил с твоя Black Edition 5000+
Само ми кажи на колко да го пусна ( ако каж4еш и на дефалт честоти ) че да не стават после недоразумения
Stenly- все пак ти си ново БМВ а а съм още със Мерцедес 124