Здравейте момчета,
Ако приемем форума за едня многопрофилна болница, не съм си мислел, че ще ми се налага да посещавам отделението по вътрешни и сърдечни болести (демек раздела Хардуер), ама ето на, тук съм и търся помощ за един вече доволно стар другар.
Пациентът е с карантия Гигабайт X38-DS4, сърце Intel E4600, тяло CM Centurion, корем Fortron SAGA 400W, с две Мозъчни кори Kingston DDR2 800, Мозък Seagate SATA2 320GB, и зрителна система ASUS3650
Та въпросният господин е на три години и издържа на овърклокърските издевателства на моя милост през първата година на живота си. Обаче на IMonev младши не можа да устиска повече от половин година. След поредното ръчкане на копчетата по фронт панела другарят Десктоп издаде последно издихание и изпадна в кома. Аз му казвам: събуди се, той се надига изпъшква дълго, пада и пак се надига, изпъшква и така... до безкрай.
Казано с компютърно медицинска терминология, след натискане на Power ON вентилаторите се включват, биоса издава единичен дълъг звук, после следва рестарт и ситуацията се повтаря до безкрайност.
Тъй като преди много години изпитвах към тези машинки и интерес към вътрешността им за разлика от сега, когато имам интерес само към дрешките им (чичко Гугъл и сие), та реших да се помъча да го излекувам, още повече, че и сам съм си го асемблирал.
Приложих следните лечения: ресет на CMOS, сваляне на батерия, разкачане на всякаква периферия, памет, видео и....пак същото поведение.
Не можах да го излекувам нито да поставя някаква диагноза освен че не може да си премине POST-а. Насочвам се към захранване, процесор или дъно но нямам с какво да заменям за да изпробвам.
Вие какво ще кажете господа компютърни доктори. Някой наема ли се да диагностицира дистанционно или може би да има подобна ситуация от практиката си?