Производителността на Pentium 3 е от порядъка на тази на Atlon (или на Palomino, ама за същата честота, не за PR ), т.е. Pentium 3 на 1200 е около P 4 na 1450... (обаче за сегашни приложения!). За Целерона не знам.. Обаче съвсем друго е оценката на системите с такива процесори... Тук вече оказват влияние процесор-памет-диск... Видеокарта също, ама това е съвсем друга тема. При системите с P4 силата е в по-бързата шина на паметта... в същност това и била идеята... Какво следва? Ами ако имаш приложение, което интенсивно работи с паметта - по-новите системи са по-добри. По принцип по въпроса е има смисъл да се говори само когато става дума дали да се ъпгрейдва старата система или да се всема чисто нова... Това е вече въпрос на пари...
Друг начин да разбереш за какво става дума е да пуснеш SiSoftSandra(например) и да погледнеш съпоставки на различни тестове или пък да отидеш на някакъв хардуърен сайт и да потърсиш сравнения на процесори за различни приложения.
Производителността на Pentium 3 е от порядъка на тази на Atlon (или на Palomino, ама за същата честота, не за PR ), т.е. Pentium 3 на 1200 е около P 4 na 1450... (обаче за сегашни приложения!).
Така е според тестовете на Сандра. И говорих изключително за ПРОЦЕСОРА, не за системата като цяло. Погрешността от порядъка 5% според мен не е важна, а и разликата между Coppermine и Tualatin е по-скоро косметична... В службата съм на P3-800 и като го сравня с Tuleron-а в къщи, разликата е точно двойна... Примерно на CPU Benchmark дава 2154/1070(за P3-800), за Атлон 1.2 3366/1650, за P4-1.6 3065/833(1955- SSE2)