Athlon TBred - противно на някои твърдения, че пазара бил залят от Торо-та, на практика се оказва, че все пак се намират доста трудно, поне тези на 1700+ и без ДДС. Попитах от каде мога да си купя такъв процесор и ме обвиниха че не чета стари постове - чета, но се оказва, че нещата писани там не са много верни или поне аз достигнах до това заключение. По писания от тези стари постове, разбрах че в Съни ги имало в големи количества. Обадих се там и нещо много странно (... или смешно) ми се случи. На въпроса дали имат вапросния процесор, момичето, което вдигна телефона ми отговори, че не знае, но ще провери... след известно време ми каза че имат Паломино, а ТБред... ами не знаела... и забележете - тя фирмата ПАЛОМИНО в последните месеци била пуснала няколко нови модела, но не била сигурна дали те са ги получили, затова ще ме прехвърли на колегата...! а аз започнах да се чудя дали съм се обадил на правилното място.
Колегата, той поне беше чувал за Athlon TBred на фирмата АМД ,и след няколко ХМММ и ЪМММ, разбрах, че ги нямат, не са имали и няма и да имат!...та така...
Оказа се че в Мост имат само от 2100+ нагоре, в Ресет ги дават с ДДС, в Аргус никога не са имали...и като знам че повечето малки фирми пазаруват от тях....Както и да е в Стантек намерих, и ме увериха че не са Паломинота, а оригинални ТБреди и са 60 и няколко си $.
Това е, сори за дъглия пост но се бях поядосал преди няколко минути и да си го излея ;-)