Голям проблем със компютъра ... май е изгоряло дъното...
Привет пичове,положението е следното - пускам ПС-то,захранването тръгва,вентилатора на процесора се върти,харда и сд-то се чува,че и те зароботват...Нооо ПС-то не ще да огрее... Светодиода който е отпред на кутия и свети когато ПС-то работи не свети. За всеки случай пробвах с друго захранване,което 100% е работещо,но положението си остава същото. Та въпросът ми е дали да си играя още се мъча или дъното е заминало и да го сменям него? А и има ли възможност да е процесора?! Мен лично по ми клони към дъно при положение,че нито диода свети нито "изпиуква" като махнеш Рам-та... Но вие ще кажете
Предварително Ви Благодаря и лек ден засега.
П.С. Сега забелязах,че вентилатора на процесора се захранва от дънното,така че той пък си върти значи дъното поне малко работи...
Re:Голям проблем със компютъра ... май е изгоряло дъното...
щом като махнеш паметта не писка -> дъно или процесор.
сори само с това мога да помогна.
справил си се повече от добре с проблема сам.
следващата стъпка е да пробваш чипа на ново дъно дали ще запали, после памет...
Защо не пробваш и с друга видео карта ако имаш под ръка, въпреки че "щом като махнеш паметта не писка" имал съм случаи да е от видео.
Пробваш следното - само процесор на дъното / махаш всякакви платки , видеокарта , мрежова и всичко друго сложено на слот / да остане процесора и пищялка - ако не писне - у гюма .
Ако издаде звук почваш да слагаш едно по едно , рам , видеокарта хард и тн.
Пичове комп-а го оправих. За моя радост не се оказа нито дъно,нито процесор,нито видео :)) Просто махнах батерията и след 30мин я сложих пак и комп-а си тръгна :Drinks:
Браво , това е първото нещо което е трябвало да направиш и което аз забравих с него да започна - ресет на биос .
Ако може да използвам темата, че и при мен е нещо подобно. Много трудно заработва компютъра, пускам го от бутона, тръгва да зарежда работи около10-15сек. и гасне (все едно от контакта се изкл.) и така 5-6 до десетина пъти. След това работи, но идва време за спиране, спирам го с "Turn off" , а той се рестартира. Когато го изкл. със "Stand by" си гасне , а после си пали без проблем. Но от няколко дни вече гасне докато е работил примерно 4-5 часа. - изведнъж пак все едно от контакта го спираш. Още довечера ще пробвам да ресетна биоса с батериката, но силно се съмнявам. Преинсталирах уина, но и това не помогна. Няма надути кондензатори по дъното. Машината е на 4 години ако има значение (е то не че не е време за нова, ама криза :sad: ). :help
Провери и захранването за подути кондензатори , или пробвай с друго .
1 Прикачен файл(ове)
Тези стойности в норма ли са? (от снимката)
Иначе номера с ресета на дъното не свърши работа. Утре ще взема едно захранване за проба.
Стойностите са нормални , но провери ли си захранването - то може да има подути кондензатори.
Смених захранването, но проблема продължава. Вгледах се по внимателно в дъното и видях няколко кондензатора тръгнали да се подуват (като бременност в 3-я месец) :smiley: Е освен едно наздраве да кажа че то днес му е ден. Пък утре ще го мисля ново дъно или това на ремонт. :Drinks:
Здравейте! Сменихме кондензаторите на дъното и за сега работи!
Цитат:
Първоначално публикувано от niksun78
Тези стойности в норма ли са? (от снимката)
Стойностите на напреженията са абсолютно НЕнормални.
Как може да вярвате на показанието на програми? Стойности се мерят с мултицет по молекситев покой и с товар ...това дето разни програми ще ми го показват и аз ще им повярвам ....
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Стойности се мерят с мултицет по молексите в покой и с товар
Аз ги погледнах с програмата, защото нямах резервно захранване, но проблема не се оказа в захранването а в лекирали(подути) кондензатори. След смяната им кампютъра работи стабилно като изключим това, че пак не гасне като му дам "TURN OFF", а се рестартира. Но това да му е проблема, Преди като работих с две елементарни програми "зацикляше" сега си работи нормално.
Иначе съм абсолютно съгласен, че с мултицет е най-вярно.