Някой да знае как се държат при О/С различните процесори от 1MZ до 1.4Mz кой е най добър? И от кой производител трябва да бъде.
Някой да знае как се държат при О/С различните процесори от 1MZ до 1.4Mz кой е най добър? И от кой производител трябва да бъде.
Ами то производителя колега си е само един и той се казва INTEL, аз за друга фирма дето призвежда Celeroni не съм чувал [:D]
А овърклока си зависи само от това на каква бройка си случил Аз ще те посъветвам да си вземеш 1000 Мхз. щото при тях най-често се случват клокващи се бройки
Даже съм чувал за бройки дето до 166 Фсб стигат
То на всички процесори пише Интел ама ги произвеждат в Малай.... Филипини... и др.
Как са тези на 1.3 и 1.2 Мц
Ами то не е производител, ами къде ги произвеждат тогава [:D]. Та трябва ти такъв дето е от Малайзия.
Не те съветвам за 1.2 и 1.3, щото тяхната силичка вече е изсмукана от по-високия множител, респективно 12 и 13, което означава, че няма да можеш да вдигнеш по-високо ФСБ, тъй като тавана на процесора е към 1.5-1.7 на новите бройки, старите не можеха да стигнат повече от 1.4 със зор.
Така че вземай 1000Мхз., ама изюркай от фирмата да ти дадат да пробваш няколко бройки, че да си избереш най-добрия
А и още един съвет, малко страничен Ако все още не си си купил нищо, по-добре се насочи към АМД за същите пари можеш да си вземеш нещо по-бързичко, пък и с възможност за ъпгрейд
Благодаря за съветите.
Туалатина ще го забождам на едно старо дъно ВХ чипсет,което е до 100Мц FSB има и 133Мц, но тогава скача много и PCI шната.
Предпочитам по умерен о/с примерно до 112Мц. и можеби ще взема 1.3 Гц процесор. Надявам се че ще тръгне на 112 шина. Пробвах един Туалатин на 1100 трагна без проблем на 133.
Е щом е с такава цел, вземи си някой с по-големия множител, ама все пак изтествай 3-4 бройки и така
Айде и успех
Това че нямаш делител 4 на 133 фсб означава ли че си с някое по-старо БХ?
Възможно е да има (недаи боже)проблем с Ту.Може би е добре да пробваш първо и
тогава да купуваш. Даи малко инфо за ситемата.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by StefanR
Това че нямаш делител 4 на 133 фсб означава ли че си с някое по-старо БХ?
Възможно е да има (недаи боже)проблем с Ту.Може би е добре да пробваш първо и
тогава да купуваш. Даи малко инфо за ситемата.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
МВ-то e Chaintech 6ВТМО ВХ чипсет Слот 1. Пробвал съм го с Копермайн и работи /с преходник за 370/, пробвал съм го и с Ту 1.1 също работи и на 133Мц FSB /с преходник за Ту в преходника за сокет 370/. Взех си 1.3 работи без проблем засега на 112 FSB.