Здравейте,
Проблема е следния, дъното спря да бутва по нормалния начин. Единствения начин да го подкарам е като ресетирам BIOS, но след това трябва да натискам F2 за да зареди OS. Ако се опитам да вляза в BIOS, да си направя настройките и след това с F10 да Save&Exit дъното се ресва и не може да тръгне. Разбира се преди това съм направил F5 Load Default. Опитвах по всякакъв начин да го пусна нормлано и не става. Махах дискове IDE, SATA и SSD, USB устройствата също(мишка и клавиатура), пусках го само с един RAM модул, държах го без батерия и захранване няколко часа. Свалих му и BIOS чипа. Сменях захранване, сменях RAM модули. Флашнах му BIOS с последния за това дъно, версия 2204. И в крайна сметка не можах да го подкарам нормално. След рестарт от OS или дори само да вляза в BIOS и да изляза без да правя каквото и да било, дъното само развърта дисковете и вентилаторите и не тръгва. Няма звуков сигнал от BIOS. Просто за да го пусна се налага всеки път да ресетвам BIOS. При това положение изписуква, както е нормално 1 път и тръгва. След като си зареди OS, дъното работи отлично, стабилно и бързо, нямам сини екрани, нито ми забиват приложения, играя игри по цял ден и нямам никакви грижи с него, с две думи работи перфектно, НО няма сила на земята която да го накара да бутне нормално. Държи се все едно е прекалено овърклокнато и не може самичко да се възтанови за да тръгне. Когато не ресна BIOS се получава следното: Тръгва за малко, после гасне, после пак тръгва за няколко секунди и пак гасне, после тръгва и не гасне повече, само върти вентилаторите и дисковете и толкова, нито пищи нито нищо. Понеже ми писна да местя джъмпера за CLR CMOS, си сложих едно ключе и всеки път преди да натисна Power бутона, натискам ключето за около 3 сек. и после пускам компа.
Ще съм ви благодарен ако дадете някакви идеи какво да правя, защото моите свършиха. Паралелно с това, понеже подозирам, че това дъно няма да го бъде, си търся друго такова със сокет 775. Държа да е с чипсет не по-малък от P45