инспириран от темата за колите като скъпи играчки, реших да споделя каква е най-новата ми играчка:
дънна платка Gigabyte Z77-D3H
процесор i5-3570K
видео Sapphire Vapor-X OC 7770
първи и повърхностни впечатления - дъното е UEFI 3D, има всичко, което му трябва на човек с нормални изисквания. интересно е, че позволява множител до над х60, което е за умопомрачителните >6 GHz, които не съм чул някой да направи. мисля, че на i5-3570K беше нещо малко наd 5
процесорът е по нормалному феноменално бърз, дори и в сравнение с предния ми 2500К. клокна се от 3.4 на 4.2 за времето, нужно за 1 рестарт. повече ще пробвам по-нататък, защото сега нямам време за сериозна "игра" с него. и той не е по-различен от характерното за третото поколение i-core зверско качване на температурата под товар, но както я качва за 3 секунди, така я и сваля. показанията на датчика в кристала са шокиращи и ми се струва, че не отразяват реалното състояние на нещата...
най-малко съм си играл с видеото. единственото, което мога да кажа е, че furmark от 24 фрейма на предното ми 5770, сега скочи на 30, при това на максимална температура 65 градуса (5770 вдигаше 78!). 2 големи вентилатора, абсолютно безшумни... Vapor-X, какво повече да се каже? ааа, има какво - фабрично клокната е