Отговор: Нещо ми забавя SSD read /write трансфера
Fanta, не сме роднини и братчед е някак си неуместно да е обръщението към човек който дори не ти е близък.
Колкото до Trim подръжката, приемам поправката. Майкрософт най-накрая са пуснали драйвер който освен AHCI, да подържа и Legacy IDE (но все още не подържа Native IDE).
@stenly
Това че те наричам така, не мисля ти създава илюзията, че те считам за такъв. Просто използвам обръщението, на другите, към теб, както ти "fanta". Следващият път, когато се обърнеш към някой близък с "братчед" си помисли... ааа близък ли казах. Извинявай, ама на кой грешката... :)
ПП
Мене сръднята ми мина отдавна...
Здравейте колеги, съжалявам за бавният ми отговор - но тече ремонт в нас :051: .
- FearMe - Full format - на този момент ,нямам нужното време. Предполагам сл. седмица.
- fXOrange - нямам представа защо използва 28 % CPU.
- да, на SATA 3 порт е
- stenly - проверих в Device manager и двата ми HDD работят с AHCI driver
Re: Нещо ми забавя SSD read /write трансфера
Цитат:
Направо направих една преинсталация на бързо за да отметна поне това.
Смени си мода от БИОСа на AHCI, и след това преинсталирай windows-а отново,
и също си оправи геометрията на SSDто, текущата ти 31k подредба е лоша и те бави също доста.
За "how to" виж тук: Fixing 31k BAD Offset Alignment @ 4k Cluster SSD using Paragon Alignment Tool 3.0 - YouTube
или при самата преинсталация на ОС-а, изтрии партишън дяловете на SSDто,
и направи нов, windows-а ще ти подреди партишъна в кореткната геометрия [1024k по-подразбиране]
при самото и създаване.
Весела Коледа на Всички .
zebra9 - Благодаря за съвета . Задължително ще го изпробвам .. Въпроса е ,че междувременно го дадох на гаранционният сервиз с искане за нов .. От там получих само ехидни усмивки и репликата "Г-не това не е HDD като едно време, Ей сега му пускаме едно тетсЧе и Ви го връщаме" ... И това "тестЧе" трае 3 седмици вече :}
Цитат:
Първоначално публикувано от
diskos
И това "тестЧе" трае 3 седмици вече :}
че кво искаш от хората бе? Празници са, празнуват ги :D
Сагата с SSD - РАЗРЕШЕНА .. От сервиза ми дадоха нов , заради " неотстраним фабричен дефект " . Благодаря на всички за съветите. Весело изкарване на Новата година ;}