2 Прикачен файл(ове)
Нещо ми забавя SSD read /write трансфера
Здравейте колеги,
преди време (4 мес.) си закупиKINGSTON SV300 с заводски параметри (Read/Write up to 450MB/s ).. Когато го инсталирах в кутията и преинсталирах системата ,както се казва: Цепише мрака. Студено запалване от 0 до напълно зареден Win7 = 26 сек. {Pc-е с BIOS} :ole ... Миналата седмица установих съществено забавяне от първоначалните параметри. (зареждане за около 1 мин).Направо направих една преинсталация на бързо за да отметна поне това. Направих един SSD + HDD тест {приложен} и направо незнам какво да правя и от къде може да идва проблема .Очаквам Вашите мнения?
Прикачен файл 11642Прикачен файл 11643
Отговор: Нещо ми забавя SSD read /write трансфера
TRIM? При мен след поредният ъпдейт на моята ОС, понеже диска ми не е серифициран от Епъл и си изключи трим подръжката. Та ефекта беше подобно забавяне, след като ръчно го включих пак си получих дефолтните стойности ( четене 510 MB/s, запис 360 MB/s). Може би още преди 4 месеца си забравил да инсталираш драйвера който добавя тази функция и скороста ти е деградирала. Намери и го инсталирай и провери дали стойностите ще се подобрят.
"Stenly" можеш ли да ме насочиш за въпросната ""TRIM"подръжката ??
Не ползвам уиндоус от почти 2 години и не мога да ти помогна.
Все пак се разрови тук:
how to check if TRIM in win 7 is working
или тук:
How to Enable/Check TRIM/AHCI in Windows 7 - The Corsair Support Forums
Може при теб да не е същият "проблем", но все пак може да провериш.
Сега стана интересно > TRIM is enabled :mad: === Ами сега ?
SMART-ът какво казва по отношение на състоянието на диска?
един surface test в hdtune е добре да пуснеш...
2 Прикачен файл(ове)
Сега направих всички тестове {SMART И HdTune} и от никъде нищо health e na 100% без отклонение в нито един параметър. Но, скоростта продължава да е ниска :mad:
.Прикачен файл 11644 Прикачен файл 11645
много разпилян резултат на HDTune-а
по време на преинсталацията форматира ли? предполагам бърз формат... направи един бавен
за да не се занимаваш отново с бавна инсталация, направи си имидж и после го възстанови след формата
Цитат:
Първоначално публикувано от
diskos
Здравейте колеги,
преди време (4 мес.) си закупиKINGSTON SV300 с заводски параметри (Read
/Write up to 450MB/s ).. Когато го инсталирах в кутията и преинсталирах системата ,както се казва: Цепише мрака. Студено запалване от 0 до напълно зареден Win7 = 26 сек. {Pc-е с BIOS} :ole ... Миналата седмица установих съществено забавяне от първоначалните параметри. (зареждане за около 1 мин).Направо направих една преинсталация на бързо за да отметна поне това. Направих един SSD + HDD тест {приложен} и направо незнам какво да правя и от къде може да идва проблема .Очаквам Вашите мнения?
Прикачен файл 11642Прикачен файл 11643
Имаш проблеми с драйверите, най-вероятно си инсталирал Windows-а в IDE а не в AHCI Sata mode.
алоууу колега VaskoD това нещо, няма нищо общо с трансфера, дето си го написал. Мене, което ме шашва в по горният шот, са тези двадесет и осем процента затормозяване на процесора...
Искам да попитам това на какъв порт е? сата3? То не че е от значение, ами просто така.
Ако е в режим IDE няма да има TRIM
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Ако е в режим IDE няма да има TRIM
А това къде да го видим? - имам предвид в уйндоус, за BIOS е ясно....
Device manager. Find the IDE/ATA ATAPI controller and see if its using an IDE or AHCI driver.
брачед ше ти повторя да не бъркаш хората, щото мода няма нищо общо, спрямо трим-а. Единственото условие е, контролерът да бъде 48 битов. Драйверът също да бъде инсталиран, извън 7, при 7 си е вграден.