Дъното ми е А7V8X,Aтлон 2400+,CUD 725
Програмата за мониторинг на температурите е Motherboard Monitor 5.3.0.0
На дьното показва 27 градуса
На процесора показва 2 температури-
Asus 4 - 32 градуса
Asus 2 - 48 градуса
Koe e истинското?
Дъното ми е А7V8X,Aтлон 2400+,CUD 725
Програмата за мониторинг на температурите е Motherboard Monitor 5.3.0.0
На дьното показва 27 градуса
На процесора показва 2 температури-
Asus 4 - 32 градуса
Asus 2 - 48 градуса
Koe e истинското?
48 градуса е от датчика в процесорното гнездо.
32 не е вярна.
Ако намериш МВМ5 5.2.2.0 + пдейтнатите dll и ini файлове ще имаш и датчика на процесора - демек температурата от диота на процесора..
Asus 4 e датчика в ЦПУ-то, но си сложи последния БИОС, с нега би трябвало да показва по-реална стойност (в тази версия е направена "рекалибрация" на показанията, които дава дъното - поне така твърдят от Асус), т.е. по-висока стойност.
>
ASUS 4 (32 граудса) - това е температурата, измерена през датчика ПОД процесора
ASUS 2 (48 градуса) - това е температурата, измерена от диода ВЪТРЕ в процесора
аз съм със същото дъно, биос 1010, Т-бред 2100+ @ 2700+ и при мен съответно температурите са
около 33-35 градуса от датчика под процесора
около 45-55 градуса от датчика вътре в процесора
кутията няма други вентилатори, затворена е отвсякъде, а куулер-а на процесора е меден Evercооl, но перката е сменена и е по-бавна (тишината преди всичко)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Asus 4 e датчика в ЦПУ-то, но си сложи последния БИОС, с нега би трябвало да показва по-реална стойност (в тази версия е направена "рекалибрация" на показанията, които дава дъното - поне така твърдят от Асус), т.е. по-висока стойност.
>Moja bios e 1011,mai njama po nov
a i biosa nadanoto mi pokazva po niskata t-ra
<div align="right">оргинално мнение на XM6002B</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ASUS 4 (32 граудса) - това е температурата, измерена през датчика ПОД процесора
аз съм със същото дъно, биос 1010, Т-бред 2100+ @ 2700+ и при мен съответно температурите са
кутията няма други вентилатори, затворена е отвсякъде, а куулер-а на процесора е меден Evercооl, но перката е сменена и е по-бавна (тишината преди всичко)
<div align="right">оргинално мнение на Eddie</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
... относно кое кое е - http://mbm.livewiredev.com/comp/asus.html
За да се увериш и сам кое кое е - пусни си МВМ-а да се ъпдейтва през 1 секунда и пусни Прайм95. Температурата от Асус 4 датчика скача много по-бързо от другата и съответно доста по-бързо пада.
Качи си по-нов БИОС и ще ти се вдигнат отчитанията, което ми се струва, че е по-реално.
>
Po nov bios ot 1011 mislja 4e njama,ili se barkam ne6to?
Последната версия е 1012.007, което ще рече Beta 007. Тази температура (32С) е от CPU DIODE, но както каза GeniusLoci не е вярна и аз съм склонен да му вярвам. И при мен показва такива стойности с MBM 5.3.0.0. Не знам как е с МВМ5 5.2.2.0, може да пробвам. 48С е от датчика под процесора.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ASUS 4 (32 граудса) - това е температурата, измерена през датчика ПОД процесора
<div align="right">оргинално мнение на Eddie</div id="right">
... относно кое кое е - http://mbm.livewiredev.com/comp/asus.html
За да се увериш и сам кое кое е - пусни си МВМ-а да се ъпдейтва през 1 секунда и пусни Прайм95. Температурата от Асус 4 датчика скача много по-бързо от другата и съответно доста по-бързо пада.
Качи си по-нов БИОС и ще ти се вдигнат отчитанията, което ми се струва, че е по-реално.
>
<div align="right">оргинално мнение на XM6002B</div id="right">
Диода излиза като W83L785TS-S Diode - това е диода на процесора - всичко друго е грешно. Говоря само за асусите (то не че другите четат де..) и може да има някоя буква различна.
Dobre de, nikoi ot vas ne spomenava AsusProbe (da rechem posledna versia). Zashto te v svoia produkt, izpolzvat pokazaniata na datchika, pokazvasht nai-niskata temperatura? Koiato pri Todor e ~33 C, shodno kato pri men (30 - 33 C)
SpeedFan sushto mi otchita t1 32 C, t2 46 C, i tova s iako obduhvane na kutia, gotova da litne...
MB kato na Todor, CPU 1700+@1916GHz, cooler@3700 rpm, zahranvane 300W powertech (ili neshto takova...)
Btw, i s Aida_ta vijdam sushtite stoinosti... kakvo izliza, che Asus ne mogat da razrabotiat sviatna programa za monitoring na sobstvenite si produkti li? Haide obiasnete, Plz!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Диода излиза като W83L785TS-S Diode - това е диода на процесора - всичко друго е грешно.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
GeniusLoci, къде го гледаш това, в MBM 5.3.0.0 не видях такова нещо. Сега не мога да го погледна, но такова нещо май никъде не видях. И при мен с A7V8X rev2.01 , T-Bred AXDA1700DUT3C JIUHB 0302...... @ 11.5x166=1916MHz Vcore=1.6V датчика Asus4 дава 32-34C, Asus2 дава 45-47C, като Asus4 реагира мигновено на изменението на температурата, а Asus2 е доста по-инертен. Но и при 2-та датчика температурата се мени пропорционално. Тая T=32-34C ми се струва подозрително ниска. Asus Probe и BIOS дават същата температура.
Наистина ако някой разясни няма да е лошо[^]...
BTW има нов BIOS 1012.009 :
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/so...x/1012-009.zip
пускаш я за пълрви път. Отиваш в менюто за температурите и слагаш трите сензора н апо нещо си. Спираш програмата и пак я пускаш. Трябва да ги имаш. Ако не - може и да е ASUS 4 - като на KT333 - там не излиза име на датчика..
В такъв случай се сещам кой се е минал да си купи A7V8X вместо по-доброто старо A7V333... :D
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">пускаш я за пълрви път. Отиваш в менюто за температурите и слагаш трите сензора н апо нещо си. Спираш програмата и пак я пускаш. Трябва да ги имаш. Ако не - може и да е ASUS 4 - като на KT333 - там не излиза име на датчика..
В такъв случай се сещам кой се е минал да си купи A7V8X вместо по-доброто старо A7V333... :D
<div align="right">оргинално мнение на geniusloki</div id="right">
... чак пък да се е минал ... нидей тъка [][][]
>
BTW има нов BIOS 1012.009 :
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/so...x/1012-009.zip
<div align="right">оргинално мнение на Nicko</div id="right">
[/quote]
Neshto ne zabeliazvam razlika s novia BIOS??? mai pokazva 2 C poveche, no to i vremeto navun se zagria iako... [:D]
Dali e mnogo razumno da se slaga tazi beta 1012.007????
Ne e li po dobre da iz4akame malko 1012?
Da ne se skape tapoto PC :-)