Начи някой да е пускал Паломино на това дъно... но става дума за версия на дъното 1.2 или по малка. На 1.3 си тръгва...
Начи някой да е пускал Паломино на това дъно... но става дума за версия на дъното 1.2 или по малка. На 1.3 си тръгва...
Ами и аз така подозиам ... ама все пак, ако малко си почел от страницата на Абит, почват да те глождят съмнения. Та въпроса ми е патили има ли ? [8]
аз на ECS KT133A пускам Thoroughbred 1700+, така че не виждам проблем.
by the way, защо не отидеш в BIOS, там трябва да има Abit SoftClock(или нещо подобно, май Menu) и да видиш в момента без ъпдейт на версията на Биос-а какъв мултиплайер поддържа:
умножаваш го по 133 и получаваш ефективната честота - например 10.5х133=1400MHz.
рейтинговата е равна на ефективната х ~1.2 - т.е 1700+
ако все пак ти е нисък мултипл. - флашвай с по-нова версия Биос
аз на такова, ама не знам каква ревизия пуснах Athlon 650 на 900MHz, а после с ASUS не можах да го пусна на 866
попрочетох това онова и май нямаш късмет.
http://www.abit.com.tw/abitweb/webjs...+processors%3F
Smarty, проблема не е в чипсета за сравняваш твойто дъно а в кондензаторите по него, версия 1.2 и надолу са с по-бавни отклокото ХР-тата им трябва.
Иначе на мойто 1.0 тръгваше 1600 ХР но с рестартиране - палиш чакаш 2-3 сек и рестартираш - при това не всеки път ставаше съмо с един рестарт, намери си един "доброволец" да ти услужи и пробвай като се рових преди по темата някои се хвалеха ча ставало
проблемно определено:имам тук едно служебно 1.1 и дава подобни проблеми описани от момчето горе:това е така тъй като в по старите ревизии на това дъно момчетата от абит са решили да шкартират това онова,йоето те са сметнали за ненужно в момента[:D]
Еми са начи има 2 варианта:
- да си развия сичките винчета на дъното (мамка му - кой ме кара да ги слагам ) и да видя кой ревижън е, дано е 1.3
- ако не е ... ще търся Атлонче []
а и smarty за множителя [] беше първото което гледах - като си купих дъното [] - 12.5x133 ( няма да споменавам, че може до 166 да се дигне честотата на шината )
Знам ама нали се досети, че тфа е в кутия, а дъното е завъртяно със сичките винчета ... малко зор е да се види без да се развият, но ще пробвам.
@rottingmind: Честотата на шината можеш и до 183 да я вдигнеш, но на теория. Реално 155, но трудно ще ги държи. Това за KT7A
Gadget свъщност си баш прав ... че е 155 ( + 28 още )
Само дето за кфо са ми като Паломино няма да ми тръгне
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Gadget свъщност си баш прав ... че е 155 ( + 28 още )
Само дето за кфо са ми като Паломино няма да ми тръгне
<div align="right">оргинално мнение на rottingmind</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Що пък реши така ... и Tbred си тръгва безгрижно ... ако версията е <1.3 просто флаш с последния BIOS за v1.3 и си готов ... може да се наложи единствено да пуснеш на чипсета 3.5V вместо дифолтните 3.4V ... виж ми сигнатурата.
Zashto e nujno da flashwash s ver 1.3. Ima li Njakakwi predimstwa. Az sym sposlednata wersija na 1.0-1.2