Номерът с ключето е само за новите ревизии на 7VAX, при които то просто липсва. Явно и при дъната с КТ600 е налице същият проблем, което си е тъпотия от страна на Гигабайт.
>
Номерът с ключето е само за новите ревизии на 7VAX, при които то просто липсва. Явно и при дъната с КТ600 е налице същият проблем, което си е тъпотия от страна на Гигабайт.
>
Да има ключе за превключване на 100FSB. Никъде няма настройки за паметта, нито допълнително меню с CTRL+F1(не се случва нищо) При повече от 141 се дъни видеото - DYTONA GF4 MX440 8x 64DDR/ 6ns, никъде не пише SE, но познайте на колко работи паметта- 150Мhz(300DDR) - 3d Mark01 - malko nad 3000 точки. Има и такава карта със 128MB. Без коментар.
За GA-700-L1. За това дъно бих казал, че работи норамално(1 ден впечатления имам) Незнам кое му е супер. И на него не видях настрйки за паметта. Освен това като пробвах да сложа Gigabyte GF2-PRO почна да пищи и се изключи само след 5-6 секунди.
За това колко паста съм сложил бих казал че съм поставил колкото трябва щом температурата ми се вдига с 10-15 градуса от началната и обратния ефект не се получава просто дъното дава с 20C+ oще при пускането.
Натисни Ctrl и F1, когато си в основното меню на БИОС-а.
>
И кво се оказа са не няма настройки или не четем книжките. Не казваш на експерт дали може да пипаш шината +-1Mhz
Голяма работа стана като натиснах CTRL+F1. Големите настройки. Просто нямам думи. Като пусна на някави други настройки освен Аuto монитора не светва, а системата само се включва. Освен това функцията за увеличаване на волтажа, която е направена по най-тъпия възможен начин не е работи адекватно. При Default процесора е на 1.61V, при +5% е отново 1.61 , при 7.5% е 1.63, при +10% е 1.66. Кажете това нормално ли е ? Би ли се случило подобно нещо при Epox, Abit или Аsus. За какви +- 1Мhz ми говорите. Много ясно че стъпката е 1mhz , ама няма начин да избирам нещо друго освен диапазона 133-165. Забелязах и друго странно нещо. Разликата между Idle i Full доста малка 2-3 градуса. Иначе в момента е на 16x133=2133 и работи доста бързо - SuperPi- 54 сек при най-бавни настриойки на паметта.
Изводът, който може да се направи за Gygabyte изказан по най-мекия възможен начин е: Няма да сбъркате, ако си купите нещо друго вместо Gigabyte. Заложете насигурно и си вземете нещо от по-сериозните производители. Това че някой модели дъна са годе добре направени нищо не значи. Покрай тях се пускат и големи боклуци.
Честно казано не мога да разбера от какво си недоволен - за толково пари - толкоз и ТОЧКА по въпроса. И не говори неща от рода - Гигабайт били несериозни, след като са едни от най-големите производители на дъна в света, редом с Асус и Елитгруп. Както писах по-горе - човек трябва да е наясно, че давайки по-малко пари не може да очаква да получи същото, което би получил срещу 15-20 долара повече примерно от друг производител. Дъното на Гигабайт с Енфорс за мен поне е чудесно дънце за парите си, има си всичко необходимо и за клокване дори (волтаж през 0.025V, смяна на множителите - при това абсолютно безпроблемна, за разлика от 8РДА+, настройките на паметта са си като на всяко друго дъно, нищо повече или по-малко). Било капризно към захранвания - може, при мен с 400W JNC стигна до 212 шина и не пожела повече, е и ????
Епокс-а стига до 225, но за постоянна работа съм го пуснал на 210. Единственото му предимство ЗА МЕН е по-добрия звук, толкоз.
Tоше ти кое дъно дъно до 77$ би взел? Не споря че Епокс са по добри, въпроса е заслужават ли си 40-50% разлика в цената за + 5% повече клок? Разлика в стабилноста не виждам засега между досегашните ми дъна Абит и Гигата.
Незнам защо си мислите, че като спестите 10 до 20 долара за дъно ще спечелите нещо.
Ето какво можете да си вземете за тия 77$ плюс още 5 до 15 $ със същия чипсет с по-добро качество.
ASUS A7V600/KT600/SATA RD/GLAN 84.5 88.0 91.0
Soltek SL-KT600-R;Kt600+8237;DDR 400;Serial ATA;6 ch; AGPx8 74.00
MSI-KT6 Delta-LSR - s.A, VIA KT600, 400, 3xDDR 400, AGP 8x, ATA 133+SATA, RAID, 6ch Audio, 10/100 LAN, ATX $94.00
Ето какво може да се вземе с Nforce2 вместо Gigabyte 7Н400-L за съвсем малко повече пари.
ASUS A7N8X-X/NF2+MPC-T 400/FSB400 78.5 81.5 84.5
ASUS A7N8X NFORCE2/DDR400/LAN 85.5 89.0 92.0
ABIT NF7/NF2 ULTR 400/MCP /LAN 89.5 93.0 96.0
Biostar M7NCD Pro, nVidia Crush 18D+MCP 75.0 (по - евтино с повече функции за О/C)
MSI K7N2 Delta-L NF2, 400, Dual D400, Lan 89.00
Epox 8RDA+ Nvidia nFORCE-2 MCP-T 90.00
Soltek 75FRN2-L, nForce2, DDR400, SB5.1, Lan, AGP8x, ATA133, USB2.0 84
Ето още някой добри дъна на много ниска цена, които са доста добри.
ASROCK K7S8X/SIS746FX/DDR/AGP8 48.0 50.0 51.5
ASROCK K7S8XE/SIS748/FSB400 56.5 58.5 60.5
"И не говори неща от рода - Гигабайт били несериозни, след като са едни от най-големите производители на дъна в света, редом с Асус и Елитгруп." - Знам, ама са несериозни. Това го знаят и кучетата на село.
"Както писах по-горе - човек трябва да е наясно, че давайки по-малко пари не може да очаква да получи същото" - Разликите в парите не са 15-20 долара както можеш да се убедиш сам. Могат да се намерят неща на същата или дори по-ниска цена.
"Дъното на Гигабайт с Енфорс за мен поне е чудесно дънце за парите си, има си всичко необходимо и за клокване дори (волтаж през 0.025V, смяна на множителите - при това абсолютно безпроблемна)"
Чудесно е ама за 105-108 долара. Не е чак толкова по евтино от другите. Специално против този модел нямам нищо против, но за другите имам. Всичко ми допада освен волтажа за паметта- само 2.7V Мен специално не ми стигат, затова чакам Абит-а си вече две седмици.
Е, поне никой не може да се оплаче, че няма избор [] На кой каквото му харесва и го влече []
>
Ами не знам откъде ги изкопа тея цени. При това виж дъната с н-форс, някои не са дуал ДДР.
Само не ми казваи че ASHROCK са хубави, те са трагедия.
Не съм изкопал цените, а ги копирах от MOST, Leader, Voodoo.... Има ли въобще Nforce2 без dual DDR? Не се пише АSHROCK, a ASROCK, което преведено означава "Като скала". Освен това е дъщерна фирма на АSUS. След като през 2002 година Elitgroup изпревари АSUS по продажби, те решиха да произвеждат евтини продукти чрез АSROCK. Лично съм тествал ASROCK K7S8XE/SIS748/FSB400. Братовчед мие с такова от един месец и мога да кажа, че работи много бързо и стабилно. Освен това може да работи безпроблемно на над 200FSB. Жалко, че няма възможности за О/С. Прочел съм още поне 10 ревюта na ASROCK дъна и мога да кажа че дъната са грамотно направени. Освен това в някои тестове изпреварват двуканален Nforce2.
http://www.ocworkbench.com/2003/asro...8xgallery1.htm
http://www.ocworkbench.com/2003/asro...e/k7s8xe-1.htm
Ами скоро се сблъсках с такива дъна. Модел не мога да кажа но имаха проблем с IDE контролерите ( CD I HDD на един канал правеха проблем а в комплекта беше включен само един кабел). Не ми хареса смотаният начин по които се влиза в биоса + куп други дребни неща.
Не съм сигурен но това за дъщерната фирма дали не е слух пуснат от Sуnny Computers.
А едноканалният N-Force е точно на асус, почти си го бях купил и добре че ми направи впечатление в сайта на ASUS, че не е отбелязано DUAL DDR за това дъно.