дъното е ECS K7SOM. проблемът му е, че пали наистина когато си поиска. цъкаш пауъра, светва всичко, задвижват се дискове, вентилатори, цд-та и алабала. монитора обаче не поема. задържам 4 секунди - гасне. повтарям процедурата. няма никой. и така няколко пъти докато най-накрая тръгне. разпознаването кога няма да запали и кога ще става по това, че когато няма, заедно с пауъра свети нон стоп и леда на диска.
не знам какъв е проблема - не се инициализира видеокартата или просто някакъв друг пиниз има. рових из биоса като алтав - сменях десетки пъти настройките, честотите - е няма и няма. на всяка такава врътка се ресетват на 100/100 честотите. но дори и тогава пали 1 път на 5 или повече. смених и рама от едната банка на другата, но и това не помогна. не знам и доколко това е проблем, идващ от кутията - 230 ватово е захранването.
процесора е 1800+ ако това е от значение. рама е 1 сим 256 ддр 266.
много ми трябва и то спешно да разбера как се коригира това. да флашвам биоса ли, какво да правя?
плс без съвети да се държи на стендбай. пцто трябва да се гаси всеки път след работа и да пали без проблем когато бъде пуснато - такъв е случая. мерси.