Резултати от 1 до 10 от общо 10

пали когато си поиска?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #1

    пали когато си поиска?!

    дъното е ECS K7SOM. проблемът му е, че пали наистина когато си поиска. цъкаш пауъра, светва всичко, задвижват се дискове, вентилатори, цд-та и алабала. монитора обаче не поема. задържам 4 секунди - гасне. повтарям процедурата. няма никой. и така няколко пъти докато най-накрая тръгне. разпознаването кога няма да запали и кога ще става по това, че когато няма, заедно с пауъра свети нон стоп и леда на диска.



    не знам какъв е проблема - не се инициализира видеокартата или просто някакъв друг пиниз има. рових из биоса като алтав - сменях десетки пъти настройките, честотите - е няма и няма. на всяка такава врътка се ресетват на 100/100 честотите. но дори и тогава пали 1 път на 5 или повече. смених и рама от едната банка на другата, но и това не помогна. не знам и доколко това е проблем, идващ от кутията - 230 ватово е захранването.



    процесора е 1800+ ако това е от значение. рама е 1 сим 256 ддр 266.



    много ми трябва и то спешно да разбера как се коригира това. да флашвам биоса ли, какво да правя?



    плс без съвети да се държи на стендбай. пцто трябва да се гаси всеки път след работа и да пали без проблем когато бъде пуснато - такъв е случая. мерси.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    17
    #2

    пали когато си поиска?!

    Ми най-добре си смени захранването!

    Преди около седмица имах абсолютно същия проблем (само,че накрая вече изобщо не искаше да запали) и се оказа че е от захранването!

    Дъното беше от тези с запоените процесори но това мисля че няма значение.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #3

    пали когато си поиска?!

    Може да има много причини и една от тях наистина да е захранването. Аз съм имал подобни проблеми и поради хлабав контакт на видеокартата с AGP-слота (дъното пак беше на Elitegroup, не помня кой точно модел, но с КТ133 чипсет), и също поради лош контакт на процесор Celeron 333 на дъно Totem (пфу как ги мразя!)със Slot1. Просто когато не иска да запали, наместваш паметта, после видеокартата, после може и IDE-кабелите... пробвай докато стане, а ако е в гаранция, го занеси в сервиз, колкото и тривиално да звучи този съвет.

  5. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #4

    пали когато си поиска?!

    извадих и наместих всички кабели ;-( свалих всички драйвове де що ги има, понеже останалото е вградено. е няма и няма. ;-(

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    221
    #5

    пали когато си поиска?!

    Огледай внимателно кондензаторите по дъното, дали има подути, протекли и т.н. Виждал съм 2-3 дъна с проблем като твоя и виновни за него бяха кондензаторите.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #6

    пали когато си поиска?!

    Провери си батерията на биоса. Ако е под 3 волта напрежението и смени я. Ако и това не помогне и можеш да се справиш замери напреженията на захранването при включена платка. Нищо чудно да имаш пробит, прекъснал или изсъхнал кондензатор както са ти казали, особено ако кутията е малка и независимо от това, че(ако;-) дъното е съвсем ново.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    7
    #7

    пали когато си поиска?!

    Мога да добавя към казаното, че освен да разместиш слотове, кабели, и това че ти е слабичко захранването (може да се измери с мултицет дали е голям пада на напрежението при включване), но пък ако като го включиш и не запали и като го рестартираш с reset butona (не с Power) би трябвало да тръгне дори да е по слабо. Мога да добавя да видиш кой ти е кабела от червения светодиод (за харда) и да го извадиш от дъното. Дори запомни как са били и ги извади всичките - за проба! Имал съм такъв проблем. Освен това пробвай да го включиш без хард - изключи Ide и захранващият кабел. Успех!

  10. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #8

    пали когато си поиска?!

    днес взех едно 300 ватово захранване и утре ще видя дали с него ще тръгне. мерси много за съветите. ако не се оправи със смяната на захранването ще се заровя вече технически. въпреки, че съм изключително неграмотен когато става дума за мултицети, пикове и падове на напрежението и други такива термини ;-))

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    16
    #9

    пали когато си поиска?!

    Същия проблем само че дъното е Abit KT 133A. От половин година е така компа - пали средно на 3 - 4 опит. Сменял съм всичко по тоя комп - процесор, видео, аудио, рам, захранване, даже го флашнах с по-нов биос - все тая. Няма протекли или изпушили кондензатори по дъното. Така че проблема е много вероятно да е от дъното. Не казвам че на човека ще му е 100% същия хал ама с тва дъно Елит най - вероятно. "Няма значение руско, американско, всичко е произведено в Китай [^][^][^]"

  12. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #10

    пали когато си поиска?!

    и новото захранване не помогна, нито пък спирането на външния кеш. дъното замина за сервиза, въпреки че никак не ми се губеха 10 дни докато отиде до варна и се върне [V]. благодаря още веднъж на всички за мненията!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Skype пак не пали :)
    От FearMe във форум Общ - софтуер
    Отговори: 87
    Последно: 04-09-14, 22:47
  2. национала тръгва когато си поиска моля за помощ!!!
    От dani0707 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 9
    Последно: 20-07-12, 07:03
  3. Въпрос за микровълнова работеща когато си поиска
    От roughy във форум Ремонт и сервиз - Малки домакински уреди
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-11, 16:22
  4. Отговори: 1
    Последно: 06-06-09, 00:38
  5. Midea 12-ка - работи когато си поиска
    От aleks7977 във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 09-10-07, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе