Машината ми е слабичка с Duron 1.1GHz. Въпроса ми е има ли смисъл да взимам карта Nvidia FX или ATI и дали сте ми е от полза с този процесор, т.е. сте забележа ли някаква разлика (сега съм с G-Force 2) или е по-добре да сменя дъното и процесора?
Машината ми е слабичка с Duron 1.1GHz. Въпроса ми е има ли смисъл да взимам карта Nvidia FX или ATI и дали сте ми е от полза с този процесор, т.е. сте забележа ли някаква разлика (сега съм с G-Force 2) или е по-добре да сменя дъното и процесора?
не дъното и процесора, а видеото и процесора трябва да смениш.
ако сложиш съвременна карта на сегашния си процесор разлика разбира се ще има, но не такава, каквато да ти свърши работа, защото чисто и просто процесорчето няма да успява да подава достатъчно бързо към видеото ( простичко казано ). най-голяма ще е разликата в новите игри, където ако досега ти е давало 3-4 fps, сега ще ти дава 10 ( т.е. от трън та на глог )
каквото и да е дъното ти, смяната на duron 1.1 с xp 1800+ ( казвам него, защото в пари ще ти излезе най-безболезнено ) и смяна на видео ще ти даде несравниво по-добри резултати, отколкото смяна на дъно и процесор.