-
Отговор: Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
Здравейте,съдомиялната е daewoo ddw-m0611 - https://www.technomarket.bg/mialni/d...m0611-09093283
Започна да не загрява водата.Съдовете излизаха мръсни и студени (преди това излизаха горещи).Открих и извадих нагреватела,разцъках му защитата и го замерих-показа 44.Според мен не е изгорял.Върнах го на мястото му и я включих и тогава започна друга тъпотия:изхвърля първоначално остатъка от стара вода,взема новата вода и започва едно бучене като на блокирал електромотор,помпа или нещо подобно-представете си как бръмчат старите зарядни за акумулатори или трансформатор.Това продължава около 5 мин. и спира. След това нищо не се случва.Всички лампи си светят нормално.Къде трябва да пипам или направо да се спасявам от нея?
-
Миялната ми АЕГ 65000 Фаворит днес не иска да тръгва от бутона он/оф.Нищо не свети и никаква реакция.Снощи имаше токови удари,беше изключена,само щепсела си беше в контакта.Има ли някакъв неин предпазител /до контакта идва 220 волта/ ,и ако да къде да го търся ?
-
Сигурно е импулсното.
Слагайте Соно бе хора,постоянно пиша за тази защита.
Има хора дето се подиграват с мен ,заради защити и филтри.
-
Утре ще я види майстор ужким,но все се надявах да има бушон......Скъпо ли е това импулсно колега ?
-
Не е страшно,елементите не са скъпи.
Но работата е за човек,който се занимава с електроника.
-
Здравейте имам проблем с една Electorlux ESF45030, служи ми доста време, но от няколко дни прелива от време на време. Гледах перките ок са уплътненията са добре. Махнах предния метален капак и от време на време завихря и прелива. Според това което изчетох най-вероятно са перките, но не ми се рискува с 2x40 лв. за перки и да се окаже нещо друго. Ще се радвам ако някой може да даде акъл :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
foxer
Здравейте имам проблем с една Electorlux ESF45030, служи ми доста време, но от няколко дни прелива от време на време. Гледах перките ок са уплътненията са добре. Махнах предния метален капак и от време на време завихря и прелива. Според това което изчетох най-вероятно са перките, но не ми се рискува с 2x40 лв. за перки и да се окаже нещо друго. Ще се радвам ако някой може да даде акъл :)
Проблема беше решен с премахването на препарата за блясък. Най-вероятно дозатора не работи, като хората и заради разпенването водата прелива. След като го измих вече има 10-тина цикъла без да изхвърли вода.
-
хайде едно включване и от мен :)
вярната Midea WQP8 вчера извади грешка Е4 "overfill of water" , демек "препълване с вода"
след справка в мрежата стана ясно, че това се дължи на някакъв "сензор", който де факто бил елементарен стиропорен поплавък някъде
в нета се съветва да се полежи миялната на една страна, за да се дооттече водата и поплавъка размърда, но при мен проблемът е, че така съм си монтирал уредите, че покрай миялната ще трябва да мърдам и пералнята, и одисеята става прекалено досадна
пробвах с разклащане на място, но явно е недостатъчно
проблемът е къде е точно това "някъде", че да го отворя и почистя/разместя, за да спре да дава грешката, която упорства след педантично почистване на филтри, източване на водата над помпата и т.н.
-
Препълване с вода и сработване на т.н. система да не те наводни са различни. За поплавъка който се намира на дъното на съдомиялната е ако имаш теч при наличие на минимално ниво и сработване на поплавъка съдомиялната ще спре работа и би следвашо да включи помпата за изпомпване и това не се оправя докато сработилия поплавък не се върне в начално положение. Дори и да приемем че изгочите легенчето/дъното ако има теч това няма да Ви помогне т.к на следващото пускане ще имате същият резултат.
-
1 Прикачен файл(ове)
Без вадене и отварянето, няма да стане.
Може да е виновен поплавък,дренажна помпа или кофти скоба на маркуч.Има теч в машината.
Да почваме да хвърляме бял и черен боб,може някой да познае откъде е.
Прикачен файл 30581
Иначе това с наклон на 45° се практикува,когато миялка или пералка е пренасяна легнала от аджамии.Тук най-вероятно е теч от/заради/ скоба,дори и дренажна помпа да е,не са скъпи за тази марка.
-
Здравейте, имам проблем със съдомиялна на Whirlpool ADP550 на всяка програма с изключение на изплакването, зависва малко преди краят на програмата (когато стигне до изплакването на съдовете) или поне така си мисля - пълни вода, отваря препарата, загрява и след това като изхвърли
топлата водата и зареди студена зависва и върти до безкрайност....
Ако пусна на изплакване, успява да си изкара цялата програма https://forum.napravisam.bg/images/s...n_confused.gif
Възможно ли е да е от някой сензор това?? Или да се подготвя за най - лошото - програматора.
-
2 Прикачен файл(ове)
Здравейте!Имам проблем със съдомиялна Midea WQP12-73s
Започна да изхвърля вода от преливника на разпределителния съд.Дренажния маркуч е проверен няма запушване!Помпата работи и изпомпва но малка част от водата отива в преливника най в ляво на съда.Благодаря предварително!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31229&stc=1
-
Здравейте, имам един въпрос свързан с SMEG PL 44 EB
Като я пусна, тя пълни на дъното става около 1 пръст вода и после се изпразва, но не пуска вода към перките. Различни програми пробвах и все едно и също.
-
Здравей колега! Аз имам същия проблем само че с Miele G1235SC. Някакви кодое за дефект изписва ли?
Не съм сигурен дали не е опит на машината да регенерира системата за омекотяване на водата. Изглежда като кафяви драженца.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
biser_kulinov
Здравей колега! Аз имам същия проблем само че с Miele G1235SC. Някакви кодое за дефект изписва ли?
Не съм сигурен дали не е опит на машината да регенерира системата за омекотяване на водата. Изглежда като кафяви драженца.
При мен се оказа блокирала перка на помпата, а вътре в оста си се върти.