На моята ако не й работи нагревателя ще избие грешка и няма въобще да работи, а неговата си бачка, така че не разбирам защо го намесваш този нагревател, в неговия случай.
На моята ако не й работи нагревателя ще избие грешка и няма въобще да работи, а неговата си бачка, така че не разбирам защо го намесваш този нагревател, в неговия случай.
Благодаря много за отговорите и мненията!
Този, който гледа съдомиялната, каза, че проблемът е в мотора (не знам как, но нещо "бъркал" нагревателя), така че предполагам, че самия нагревател е ОК, просто не се включва по някаква причина. Може би електрониката или ако включването на нагревателя някак механично зависи от работата на мотора? Но аз по-скоро разбрах, че не нагревателя е с проблем.
Да, за свързването с някакъв смесител към главната топла и студена вода и аз си мислех как точно да стане връзката, така че да не се наводни всичко. Ще проверя дали има някакви смесващи кранове (а не смесители за мивка) или нещо подобно.
Да, по-разумно ще е.
Примерно с термостатичен вентил, който ще ти гарантира постоянна температура, независимо от колебанията на водата.
https://thermoeconomic.com/produkt/%...d0%bf%d1%80-3/
Губиш си времето, ама айде….
Здравейте,
Miele G 880 SC ми влиза в авариен режим (почват всички лампички да светят) след като измие съдовете и преди да започне да ги суши. Почна да го прави преди 3 месеца само на 75 градусовата програма, само че от вчера започна и на 65 градусовата да прави същото, и се опасявам, че скоро и на 55 ще започне. Смених 3 термо датчика без резултат. Някакви идеи? Благодаря.
Здравейте, имам проблем със съдомиялна AEG Favorit55000M0 - спря да загрява водата и финалния цикъл на изсушаване. Като отворя вратата след програма се усеща едва-едва доловима топлина, а преди излизаше жега и пара. Осн. причини виждам, че може да са три - нагревателя, термодатчика или релето, което е на платката - тя е във вратата. Започнах от релето че най-лесно - без вадене, разкачане..., няма видими следи от изпушило, поразмърдах малко самото реле и затворих всичко като се подготвих да продължа с вадене, разкачане и проверка датчика и нагревателя. Пуснах междинно една бърза програма 30 мин. и ... о, чудо - проработи, а след отваряне на вратата излезе обичайната жега и пара. Екстра, обаче на следващото пускане на дълга програма - пак стария проблем - няма жега, няма пара. Т.е. очевидно не е нагревател, не е датчика, остава да е прецака спойка на релето към платката или лош контакт по снопа и конекторите, които влизат в платката.
Дайте съвет как да процедирам нататък
Здравейте,
имам съдомиялна 45см aeg f65401vI0P. Загрява водата, но недостатъчно. На про програта която е уж до 70С водата е леко топла т.е. 35-40С. Визуално няма проблеми. Идея какво гледам? Няма грешки които да изписва на индикацията.
Натрупан котлен камък по нагревателя, вероятно.
Pro програмата е от 45-70 (OKO). Pro2 е 70.
Пусни последната с малко препарат за почистване.
Съветвам те да си прочетеш внимателно упътването!
После разглобявай!