Калйдисай дупките.Купи си флюс за запяване на нераждаеми сплави.
https://apogee99.com/index.php?main_...oducts_id=3176
Калйдисай дупките.Купи си флюс за запяване на нераждаеми сплави.
https://apogee99.com/index.php?main_...oducts_id=3176
Ето решението за момента!
Намазах го със силикон за гарнитури на Reinzosil 300 и за сега след десетина измивания няма никакъв проблем! Времето ще покаже колко ще издържи, но за сега върши работа!
Изпратено от моят Redmi Note 7 Pro с помощта на Tapatalk
Понеже не снимах самите дупчици, прилагам една снимка! Дупките бяха с диаметър колкото връха на клечка за зъби!
Двете червени точки са местата на отворите!
Изпратено от моят Redmi Note 7 Pro с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Имам съдомиялна аег. Забелязох, че при две от три миенета след приключване на програмата червената пръскачка която се върти на дъното е паднала https://cdn.techmart.bg/assets/techm...1326942953.jpg
Съответно не се измиват добре съдовете.
Идея как да реша проблема?
Поздрави
Zygot
Направена е да се разглобява,съответно да се почиства когато има нужда.
На самата пръскачка отгоре има нещо като малка червена тапа,тя се е развила и пръскачката е паднала,не е винт,а просто контрира и заключва в едната посока.Поне така е при мен на AEG-9 серия.
IMG_20230315_131518.jpg
Този пост е редактиран от iveto; 15-03-23 в 14:21.
По принцип тази тапа няма къде да отиде,не може да мине през филтрите на дъното,дори и да е изпаднала.
Огледай хубаво дъното да не се е завряла някъде.Вероятно може да се поръча през сервиза като резервна част,или му завий един къс винт със същата резба,ама да е неръждавейка.
Ето така изглежда:
IMG_20230315_160646.jpg
IMG_20230315_160654.jpg
IMG_20230315_160704.jpg
IMG_20230315_160739.jpg
IMG_20230315_160755.jpg
IMG_20230315_160840.jpg
Всъщност май има нещо като резба,и се завива 1-2 оборота.
Този пост е редактиран от iveto; 15-03-23 в 17:24.
Ще потърся дали съм запазил някое в кашонче нещата от миялната, ако липсва ще пробвам да си направя/купя.
Много благодаря за помоща!
Здравейте,
Наскоро съдомиялната Electrolux ESF4150ROW (10+ години) се повреди. Реално минава различните цикли, но не нагрява водата. Викнахме техник от оторизиран сервиз и каза, че нещо "моторът побърквал нагревателя" (или нещо подобно), но в крайна сметка заключението му беше, че проблемът е в мотора, а не в нагревателя (което ми е странно, но все пак не разбирам). Каза, че ще струва оправянето около 260-280лв., но за мен няма смисъл да влагам в оправянето за толкова пари като мога с малко повече да взема нова. Но от друга страна не ми се иска като работят циклите и само не нагрява, да я изхвърлям (а и не зная къде такъв уред се извърля). Та мислех за разни алтернативи (без нищо да разбирам) и исках да се допитам и до вас какво мислите за сленото:
1. Може ли например да се върже към топлата вода или към топла и студена (с някакъв смесител) и така да се ползва? Не е предвидено изрично за този модел възможността да се свързва към топла вода, но се чудех дали не е възможно.
2. Понеже не е много ясно каква точно температура ще влиза в миялната, ако е вързана само към топлата вода (или към топлата и студената с някакъв смесител), дали не може да се сложи някакъв проточен бойлер/водонагревател като този например (https://www.emag.bg/nagrevatel-za-ch...pd/DL38N7MBM/?), като осъзнавам, че трябва да се вземе предвид дали има възможност за свързване и е важно какъв капацитет на нагряване и налягане има, но поне може да се зададе температура и е евтино решение.
3. Да се предаде за изкупуване или за изхвърляне, но не зная къде. Не смятам, че е ОК просто да се остави до контейнера (както често съм виждал).
Всякакви мнения и препоръки са добре дошли.
E все пак измери ли дали нагревателя не е гръмнал? По памет май между 30-35 ома трябваше да са.
Никакви проблеми нямаш да я вържеш към топлата вода, след като нагревателя не работи.
Но с подобен проточен, няма да имаш успех, тъй като са с много нисък дебит.
Връзвай я директно към битовата гореща, която ако е с темп. над 70гр., можеш да я прекараш през смесител, но ще трябва да измислиш как ще го вържеш надеждно към маркуча на съдомиляната, така че да не се наводниш.
Ако ще купуваш нова се договори тези от които ще купуваш новата да вземат старата.
Това с топлата вода не мисля че ще проработи. Нямаш контрол над температурата. Също нагревателя се използва и за сушене. Може би питай за второ мнение на техник.
Повечето миялни имат опцията за връзване към топла вода(без източник на студена) и моята има такава опция, като условието е темп. да е до 60гр..
Никакви проблеми няма да има, особено след като си минава циклите без да даде грешка, вече за сушенето не знам как е, но дори и да не суши добре, голяма работа.
Имаш опцията, ама с работещ нагревател. Нямаш я без него.