здравейте!снощи жена ми изпра,а тази сутрин ,след поставяне на новото пране се оказа,че не можем да включим пералнята.модела и е аристон amd129 eu.може ли съвет защо не може да се включи пералнята?
Преглед за печат
здравейте!снощи жена ми изпра,а тази сутрин ,след поставяне на новото пране се оказа,че не можем да включим пералнята.модела и е аристон amd129 eu.може ли съвет защо не може да се включи пералнята?
Повреда , няма вода , ток ? Нещо мига ли ? Изобщо ли не реагира ?
ток има.вода има. просто при натискане на бутона за включване няма светване на екранчето .и съответно нищо не работи.но когато я отворих с фазомер установих,че има напрежение по нагревателя.
Здравейте.Преди 2 седмици купихме пералня Gorenie 7603L,засега сме много доволни от нея,но има едно нещо,което не съм сигурен дали е някакъв проблем,но си мисля,че не трябва да е така.След приключване на прането в маншона на люка остава около една шепа вода,пералнята е нивелирана идеално,при пране и центрофуга изобщо не се помръдва.На самия маншон има един отвор около 2мм,от които предполагам трябва се изтече тази вода,но той е на около 1 см от дъното на маншона и водата си остава там.В упътването пише,маншона на люка да се забърсва след всяко пране,но не пише,че ще остава евентуално някакво количество вода.Та питането ми е дали е нормално това.Лек ден.
Нормално е ! Това го знам от опит , но с друга марка пералня .
Благодаря за бързият отговор.
Здр. колеги, моля за малко помощ. Имам следния проблем с пералня АЕГ 86800: пералнята работи, но не изкарва до края програмата, стига до плакнене и дава грешка "CE" Плакнене и центрофуга прави, след преместване на съответната програма. Не намирам, какво означава тази грешка. Моля помогнете.
Здравейте,пералнята ми е CANDY GO106.Пуснахме пералнята на кратка програма в един момент всички лампи изгаснаха и после започна да свети последната лампа и мига.Изключихме пералнята и като отворихме капака прането беше горещо и не беше центрофугирано.Пуснахме само на центрофуга,уж започна да работи и в един момент пак се повтори същото и не беше центрофугирано и имаше вода.Прането беше и с праха.Изчистихме филтъра потече вода имаше и котлен камък.
Здравейте и от мен, преди няколко дена си купих пералня втора употреба Miele W933. Пере си перфектно, но се оказа че има един проблем. Налива си вода нормално всичко е ок, НО когато се започне плакненето и започне за пълне водата тогава и само тогава изтича малко вода под пералнята. Точно в угула на пералнята който е под капачето за праха (където се налива и водата). Много ми е чудно тъй като при нормалното пълнене с вода когато започвам да пера не тече, но дойде ли плакненето като тръгне водата протича малко вода (за около 1-2 секунди, сигурно няма и 50мл.) и след това не тече, нощо че продължава да си пълне водата за плакненето!?!?
Според мен трябва да се извади ваничката и да се почисти пътя до казана.
Изваждах я, почиствах всичко но проблема си остава :(
Проблемът се състои в това, че пералнята първоначално не искаше да изплаква и центрофугира дрехите. Казаха ми, че това е заради помпата, която не изпомпва водата, затова я разглобих. Оказа се, че пералнята е модел без филтър, Siltal SLE 40 ZT и поради тази причина точно преди перката на помпата имаше няколко стотинки. От там дойде и по-големия проблем, защото един приятел ми каза да махна маншона, за да бръкна и да извадя стотинките, но не стана точно така, защото имало скоба, която го държи (за която аз не знаех :yikes ) и сега след като го издърпах не знам как да отворя пералнята и да го сложа пак. Маншонът си е здрав. Мерси предварително. :BigGrin
Сложи я да легне настрани и свали капака отдолу.
Така пак съм аз. Всичко друго оправихме, но самата скоба на маншона не можем да я сложим, защото капака няма сваляне. Имате ли идеи как да сложим скобата без да сваляме предния капак. А ако не сложим скобата, много ли ще се давим?:punk: