Резултати от 1 до 4 от общо 4

Проблем с фурна за вграждане Аристон

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    4
    #1

    Проблем с фурна за вграждане Аристон

    Здравейте. От близо две години и половина имаме фурна за вграждане Аристон FZ830 1 IX. Преди около месец, при почистване на фурната забелязахме, че по дъното има много боклуци, които в последствие се оказаха опадал емайл от дъното на фурната. Като ги почистихме, видяхме, че почти цялото дъно е набраздено и ръждясало - все едно някой се е опитал да изтърже емайла с отверка - качих някои снимки. Предявих рекламация в магазина на "Зора" в Бургас IMG_0171.jpgIMG_0183.jpgIMG_0195.jpgIMG_0198.jpgIMG_0176.jpg(откъдето я купихме, заедно с всички останали уреди - пак същата марка) и след няколко дни пристигна техник от сервиза, който хвърли само бегъл поглед, направи една снимка и си тръгна. След няколко дни по имейла получихме протокол от сервиза, че тъй като не сме спазили гаранционните условия и сме използвали абразивни почистващи препарати, не могат да признаят рекламацията. И това беше. А никой в семейството ни не е използвал подобни неща. Даже като се замисля, то ние и нямаме подобни препарати. А и кой ще тръгне да си чисти фурната с корозионно агресивни химикали (все пак сме химици вкъщи).
    Аз се поразрових, но досега не успях да намеря подобен проблем някъде другаде. А според мен става дума за производтвен дефект. Белезите на фурната приличат много на следите които остават по някой примерно желязна тава, покрита с емайл, която е подложена на силно нагряване, но без в нея на има нещо.
    Въпроса ми е - има ли някой с такъв проблем, пък дори и на друга марка, и как го е решил? Някой може ли да даде съвет как да постъпим, защото си мисля, че борбата със разните сервизи и техници е обречена.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #2

    Отговор: Проблем с фурна за вграждане Аристон

    Разпечатвате протокола от сервиза,вземате документите на фурната-гаранционна карта,касова бележка/фактура, някоя и др.снимка + бележката за предявената рекламация и отивате в КЗП.Без да се занимавате със сервизи.Единствено преди да отидете в Комисията може да отскочите до магазина и да им кажете,че се каните да си потърсите правата в КЗП.1 експертиза много лесно ще докаже/опровергае дали са ползвани препарати или не.

  4. Novice
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    4
    #3

    Отговор: Проблем с фурна за вграждане Аристон

    Писах едно писмо да Комисията за защита на потребителя, но за сега няма обратна информация - така и не разбрах от кога тече едноседмичния срок за връщане на обратна информация. Ще чакам още някой и дрег ден и пак ще им пиша.

  5. Novice
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    4
    #4

    Отговор: Проблем с фурна за вграждане Аристон

    След две писма до комисията и дълго чакане най-накрая преди няколко дни получих отговор от комисията за защита на потребителя. Отговора им с няколко думи е, че тъй като вече били минали две години от закупуването на фурната, те не можели да направят нищо, тъй като по закон те можели да се намесят само при положение, че не са изтекли тези две години, който се полагат по закон. Щом търговеца е решил да предостави по-голяма гаранция, то тя си е за негова сметка, но КЗП не можела да се намесва. И т.нат. в този дух - цели три страници. Предлагат ми "Комисия по помирението" или да се съдим. С две думи в България няма как повече да си търси човек правата (освен съда разбира се). Междувременно успях да проверя в друг сервиз, където ми казаха, че подобен проблем се водел козметичен дефект и никой сервиз нямало да ми признае гаранцията. Просто уникално - половината фурна ръждяса и е с изпаднал емайл, а било козметично. Тъпо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 12-08-15, 03:17
  2. Вградена фурна Аристон се включва сама
    От ilape във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 15-10-14, 12:29
  3. Помощ за избор на фурна - Горене или Аристон???
    От joroboy във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 06-12-10, 17:27
  4. Фурна за вграждане с пиролиза
    От PBG във форум Бяла техника
    Отговори: 9
    Последно: 30-08-10, 14:24
  5. Фурна за вграждане - въпрос ?
    От DEF във форум Бяла техника
    Отговори: 12
    Последно: 19-01-08, 23:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе