Здравейте. От близо две години и половина имаме фурна за вграждане Аристон FZ830 1 IX. Преди около месец, при почистване на фурната забелязахме, че по дъното има много боклуци, които в последствие се оказаха опадал емайл от дъното на фурната. Като ги почистихме, видяхме, че почти цялото дъно е набраздено и ръждясало - все едно някой се е опитал да изтърже емайла с отверка - качих някои снимки. Предявих рекламация в магазина на "Зора" в Бургас IMG_0171.jpgIMG_0183.jpgIMG_0195.jpgIMG_0198.jpgIMG_0176.jpg(откъдето я купихме, заедно с всички останали уреди - пак същата марка) и след няколко дни пристигна техник от сервиза, който хвърли само бегъл поглед, направи една снимка и си тръгна. След няколко дни по имейла получихме протокол от сервиза, че тъй като не сме спазили гаранционните условия и сме използвали абразивни почистващи препарати, не могат да признаят рекламацията. И това беше. А никой в семейството ни не е използвал подобни неща. Даже като се замисля, то ние и нямаме подобни препарати. А и кой ще тръгне да си чисти фурната с корозионно агресивни химикали (все пак сме химици вкъщи).
Аз се поразрових, но досега не успях да намеря подобен проблем някъде другаде. А според мен става дума за производтвен дефект. Белезите на фурната приличат много на следите които остават по някой примерно желязна тава, покрита с емайл, която е подложена на силно нагряване, но без в нея на има нещо.
Въпроса ми е - има ли някой с такъв проблем, пък дори и на друга марка, и как го е решил? Някой може ли да даде съвет как да постъпим, защото си мисля, че борбата със разните сервизи и техници е обречена.