Отговор: Проблем пералня със сушилня Беко HTV 7736 XSHT
Явно определени модели на марката са проблемни.И аз имах едно Беко(BEKO WUE 7636 XCM)което беше само пералня и имаше същите проблеми,дори на моменти тръгваше сама да простира.При мен беше върху терикот,перфектно нивелирана и пак си подкачаше дори и с малко пране.Пробвал съм с подложката която колегата посочи по-нагоре ,и с антифибрационни тампони без ефект.След 2.5 години ползване разреших проблема като я пуснах в OLX и купих друга.
Колежката взе едно такова Беко със сушилня преди 1-2г, върху теракот е и пак се разхождаше навсякъде. Извика ги тези от сервиза и "притегнали нещо". Нищо чудно някой баласт да се е разхлабил. Но сега нямало проблеми.
ей такъв отговор ми трябваше, варианта да дойдат и да си е гледат на място ми е идеален :). Ще ги викам, пък после ще пиша за резултата.
То иначе разхождането как да е,ама с тея думкания чат-пат е страшно :)
Малко развити по темата, след идване от сервиза(което беше учидващо лесно и бързо) - ще се поръчват нови амортисьори и до месец монтирани.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kiril30
Малко развити по темата, след идване от сервиза(което беше учидващо лесно и бързо) - ще се поръчват нови амортисьори и до месец монтирани.
Тоя сервиз сериозно ли няма резервни части за марката налични, че това са амортисьори не е електроника.
Ами той според мен е подизпълнител, реално звъниш на Беко централният им номер, те ти дават телефона на местен сервиз в Пловдив(абе може и да не е само местен нямам си на идея, но не е Беко) и идва кола ребрандирана с друга марка бяла техника :) .
@slip in - и как смяташ един сервиз да има налични всички части за всички обслужвани марки и модели ?
Вярно е, по принцип.
Но защо този сервиз смята, че може да сервизира гаранционно над 90% от марките, предлагани официално на нашия пазар?
За България сервиз и дъщерните му такива + online магазина за части пиша.
По закон имат 1 месец да ремонтират стоката. А те даже резервни части не могат да доставят за това време!
Освен това доставката на резервни части е задължение на вносителя, не на сервиза/ веригата у нас.
1200 - 1400 оборота са много за тая пералня, пробвай на 800 макс на 1000, нали затова има сушилня - да довърши нещата
Колега, има ги тея обороти- ползвам ги :). Май не си прочел,че по принцип си ползвам на 800 и горе-долЕ бива, но за да сушиш, пералнята винаги в цикъла за сушене почва с 1400 оборота, няма как да го "прескочиш",заложено е софтуерно :) ....пък и логиката не е да не ползвам, нещо което съм си купил, че да и треперя на някаква вещ :)
Можеш да я "излъжеш" като първо пуснеш пране с 800 оборота центрофуга и след завършване на цикъла я пускаш на сушене. Но няма много смисъл в гимнастиката - това , че първоначално не ги е намачкало много с центрофугирането , ще го направи сушенето...
и това не можеш да направиш,винаги в цикъла на сушене(дали пране със сушене или само сушене) сама си пуска 1400 оборота, което е доста безмислено понякога, така де понякога като си ги переш и си на 1400 оборота,отиде на сушене - посуши 5-10 минути и айде пак 1400 оборота и ако е 22-23ч и направо будя входа :)...както и да е, реално ще видия дали с нови амортисьори ще го има проблема, поне някой с моя проблем да знае къде направо да търси решение.
Проблема ще го има , 1400 оборота са твърде много, връщай ако можеш и си вземи перална и сушилня отделно, аз съм на теракот в кухнята и господарката веднъж без да иска я беше пуснала на 1400 оборота и я намерихме на средата на кухнята