Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41
Like Tree12Одобрявам

Пералня AEG 7000 LFR73844BE проблеми с баланса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Пералня AEG 7000 LFR73844BE проблеми с баланса

Отварял съм я.
    Твоите са малко по-добрия модел, метални и са на 80N:
    shock absorber, with pin, 80N 4055367934
    167ZN09 Амортисьор - ZANUSSI (ekom-bg.com)
    По модела на пералнята и PNC можеш да намериш Part № за всички части, които се предлагат за нея.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Gena_bs благодаря,
    търсех аз по едно време, но в тези списъци със съвместимите модели ми се изгубва погледа.
    Някъде им дават и размерите, но сега се ориентирах по-добре, и намерих това което ме интересуваше. Ето тук също е подредено, и като за нас.
    LFR71844B е модел за UK и амортисьорите са 90N, и биха паснали на моята при една евентуална смяна в бъдещето в зависимост от развитието на ситуацията. Този модел LFR94846WS пак е за UK, от "най-високия" им клас и е със същите амортисьори като на моята, с което пък получих отговор на въпроса си от другата тема - дали определени детайли са взаимозаменяеми и в по-скъпите модели има нещо по-различно.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Много отдавна съм се убедил, че цената няма пряка връзка с качество и технически параметри.
    Търся видеа, отзиви на собственици и техници и т.н. за конкретния модел. Защото дори буква да се различава в модела, може да е коренно различна техниката.
    Въпреки, че на външен вид може практически да не се различават.
    Аз не съм срещнал до момента други амортисьори за отрочетата на Electrolux, освен 120, 80 и 60N.
    Може и да е имало някога или да има други стойности. Разликата е в диаметъра на отворите, дължина и свободен ход.
    Общо взето важните разлики са в самата механична конструкция и нейните компоненти. Електроника, периферия като клапани, помпи и др. са практически едни и същи. Дори от еднакъв производител. Не само в рамките на една "марка".
    Виж за какво иде реч в Midea. Жалко, че я сравняват с някакво изделие от типа на Neo и Crown!
    Tuvio (от яндекса) или Midea из Китая? Полный обзор топовых стиральных машин - YouTube
    Има доста клипове и за ремонт на AEG, Bosch и т.н. Ама са за модели над 3 години и не може да се направи реално сравнение с актуалните.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 16-10-24 в 16:04.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Ето в тези два сайта ashop.bg и delta-elis.com има и 90N, и 100N, иначе аз сега само проучвам, това ще е някакъв краен вариант.
    Като гледам барабана не вярвам да изкара много, и вече зависи дали ще замине след седмица или след година, както и от съпътстващите разправии. И тогава евентуално като краен вариант имам някакви бледи идеи точно относно механиката която явно куца, дори днес говорих с човека който си е сменял сам лагера за някои неща, казва ми че не било кой знае какво, но не е точно така, а и примерно на отворена пералня да търся амортисьори - не става.
    Клипчето го прегледах набързо - ами те и двете стават, едната повече. Като видях тези четири амортисьора почнах да се чудя дали моето AEG не е само с един.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Само за сравнение - някога всички модели на великата марка Miele са били с 4 аморти + 4 пружини. После са ги направили "по-технологични" - с 3.
    Сега само върховите са с 4 или 3, а болшинството са с по-два. Същото е и с върховите модели на AEG, Bosch/ Siemens.
    Пиша за домашните машини. За индустриалните за обществените перални, примерно, не знам как са.
    Честно казано по-голямо значение имат не амортисьорите, а самият корпус как е направен, къде и какви са елементите за уякчаването му.
    Имам наблюдения на истински италиански перални Indesit'94 и Zerowatt'96, които не са с такъв тип амортисьори. А са на принципа на фрикционите.
    Първата още си работи и са сменени само два маркуча - на изходящата от казана вода и външният за същата. При това няма даже филтър преди помпата!
    Какво да ти кажа - ами не мърда при центрофуга. Вярно, едната е 400об/мин, другата беше - 600. Старият Elux е на 1000 - същата работа с 15 годишни газови.
    Ама лагерите не са с размер като за кафемелачка!

Това за единия амортисьор ме развесели! Можеш да го патентоваш даже...
    Да не те изпревари някой маркетолог, като започне да рекламира такива "левитационни" барабанни машини.
    Ултразвукови има отдавна.

На който му е интересно AEG(Electrolux) шумит. Замена подшипников в НЕРАЗБОРНОМ баке. Развеиваю миф о НЕРЕМОНТОПРИГОНОСТИ. - YouTube
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 17-10-24 в 17:29.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Е няма как, като я гледах преди малко как се лашка и трака, ми се струва че най-вероятно Electrolux вече са го патентовали, просто случайно са пропуснали да споменат за невероятното си изобретение. Те и много тихи ги дават, обаче помпата на тази е шумна точно колкото на старата 15 годишна пералня(през две врати я чуваш), за невероятните еко къси програми не ми се говори, пере с две шепи студена вода, като плакне източва мръсната вода наполовина и почва да долива чиста, но пък ти свети зеленото листенце на дисплея.
    Колкото до лагерите - няма как да ги сменям, то и този познат малко на инат ги е сменил, евентуално на нов казан моята бих пробвал да я стабилизирам малко, като освен амортисьорите, въпросната 'шина', има още някои работи евентуално да се променят, като разход би имало само за амортисьрите. То не ясно и каква е точно причината, но на определен етап и да падне гаранцията ще я засиля към бунището където е мястото на боклука.
    Старата машина беше Zerowatt и наистина не мърдаше, веднъж нещо се прави по тръбите отзад и я местих, после вибрираше, бутнах едното краче и си заспа.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Помпите на почти всички марки и модели са Askoll и нищо не се е променило от последните 20г, само дето са ги направили още по-калпави.
    Gena_bs одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от lupar Виж публикацията
    Е няма как, като я гледах преди малко как се лашка и трака, ми се струва че най-вероятно Electrolux вече са го патентовали, просто случайно са пропуснали да споменат за невероятното си изобретение. Те и много тихи ги дават, обаче помпата на тази е шумна точно колкото на старата 15 годишна пералня(през две врати я чуваш), за невероятните еко къси програми не ми се говори, пере с две шепи студена вода, като плакне източва мръсната вода наполовина и почва да долива чиста, но пък ти свети зеленото листенце на дисплея.
    Колкото до лагерите - няма как да ги сменям, то и този познат малко на инат ги е сменил, евентуално на нов казан моята бих пробвал да я стабилизирам малко, като освен амортисьорите, въпросната 'шина', има още някои работи евентуално да се променят, като разход би имало само за амортисьрите. То не ясно и каква е точно причината, но на определен етап и да падне гаранцията ще я засиля към бунището където е мястото на боклука.
    Старата машина беше Zerowatt и наистина не мърдаше, веднъж нещо се прави по тръбите отзад и я местих, после вибрираше, бутнах едното краче и си заспа.
    За коя нова пералня става дума, много ми е познато това което описваш за помпата и вибрациите. Ненормално дразнещо е, през две стаи се чува как засмуква майка и дееа нещастна. За вибрациите вече се отказах да се опитвам да стабилизирам, безнадеждно е. Старата ми Candy C420 в сравнение с днешната повсеместна скрап е като Майбах сред Запорожци. Във всяко едно отношение е на светлинни години, и за центрофуга, и помпа, алгоритъм на циклите и времето за изпиране..30 години и сега работи, но "новите" пишман майстори ми отказват да сменят лагерите щото или са некадърни или ги мързи. С оригиналните лагери изкара 20 години като се ползваше всеки ден, а в някои дни по 2 пъти докато децата бяха малки.При центрофуга, подчертавам "дори и да не е нивелирана" НЕ ТРЕПВА ! Един микрон не дава отклонение ! Помпа не знаех че има, не се чуваше. Прането излизаше перфектно чисто дори и на 75 минутна програма. Гениални италианци !
    Този пост е редактиран от ponyasd; 18-10-24 в 10:45.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Били са гениални италианците И при майка ми има едно такова Candy (даже същия модел, коментирали сме го това назад в темата за избор) на близо 30 години дето ни изпра докато бяхме тийнове. Още си работи. Ама я си вземи едно Candy сега да видиш ква убавиня е. AEG ще ти се стори като Rolls-Royce Горе и Gena_bs каза за Miele - в миналото са били с 4 амортисьора и 4 пружини, барабар с прочутата 20 годишна гаранция. Сега за да разбереш кой модел им е с иноксов казан трябва да проведеш цяло разследване. Вече и тая информация гледат да я скрият
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 19-10-24 в 11:26.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

То не е проблемът дали казанът е Inox или карборан или някаква друга пластмаса.
    Слагат китайски лагери с размер, както вече писах, за домашна кафемелачка. Амортисьорите са с пластмасови корпуси, ремъчните шайби и те са от сорта на PVC (на AEG, Elux специално). Вместо чугун за противотежести - ронлив бетоноподобен материал. Като допълнително намаляват тегло и обема им.
    Кръстачките- силумин, ЦАМ или някакви подобни извращения. Те се разпадат при използване на агресивни препарати и особено такива с лимонена киселина.
    Корпусите са от метал с дебелина на кухненско фолио. Пиша метал, защото не знам състава му. Оребряване и допълнителни силови елементи - йок!
    В такъв корпус каквито и амортисьори да сложиш - все тая. Няма на какво да се закрепят стабилно.

Наистина и на моите два Elux-a помпата работи изключително шумно. Чува се по-силно даже от обикновения мотор на по-старата.
    ponyasd одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Потрес.... Това ако е при всички марки не знам вече.... Не знаех, че са чак толкова зле нещата.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Имам едни дърти Милета в едно перално дето не спират да работят.Та на едното четките на помпата му заминаха.Сменят се точно за 5 минути без свалне на помпата .Така е измислено, че да се цени труда на сервиза.Сега е същото, ама цялата помпа у коша и нова, ама не е 5 минути.
    ponyasd одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има нещо с тази машина и трябва да се гони сервиза до дупка .. докато пиша това АЕГ-то ми ( 6 серия ) центрофугира на 1400 оборота ,чувам само тихо жужене .. пералнята е на 4-5г вече .. тази пералня има датчици и ако има дебаланс на барабана поради примерно застанало на една страна пране не пуска центерофуга ,ами се мъчи да го намести ,ако трябва по 15-20 минути развърта насам натам ,пуска някакви средни обороти докато и хареса как е баланса .. ако при теб центрофугира с голям дебаланс и се тресе значи тази система не работи .. машината трябва да е изключително тиха

17. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията

Наистина и на моите два Elux-a помпата работи изключително шумно. Чува се по-силно даже от обикновения мотор на по-старата.
    Точно. В такива моменти се чудя как живеят хората в тия новите кутийки, кухньохолчетата, когато си седнал да гледаш някой филм, лежиш си на вмирисания на манджа диван в "холовия" отсек, гледаш си филма, а пералнята зад гърба ти в кухнята изпомпва ли изпомпва едно такова звучно, последвано от центрофуга тип "Излитащ Хариер" и всичкото това на фона на тракащите чинии които жена ти мие на мифката. Страхотно преживяване !
    Този пост е редактиран от ponyasd; 18-10-24 в 20:53.
    Swon и CubanLinx харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Те затова в "демократичните" страни и особено в краваристан е забранено да се инсталират перални и сушилни машини по апартаментите.
    В най-добрия случай имат перално в приземен или подземен етаж. Дори по къщята са там или в гаража.

Относно "гоненето на сервиза до дупка" - напълно съм съгласен!
    Ама как ще ги изгониш, след като 90% от гаранционната техника, не само бялата, е при БГ Сервиз и другите имена от групата Libra.
    Включително и любимата на всички във форума немска марка Miele.
    Libra, ако не греша, даже са им представител ли, вносител ли - не ми се търси сега.
    Просто си отваряйте очите и се молете да изкарат поне гаранцията!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 18-10-24 в 22:24.
    Swon и CubanLinx харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. пералня Whirlpool AWM 245-600 проблеми с програматора
    От bukke във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 05-11-10, 21:41
  2. Настройка на TV-OUT при ATI Radeon 7000
    От InternetZombie във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 31-10-09, 11:09
  3. Проблеми с пералня Indesit T600TX
    От kirilbo във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 05-10-09, 01:36
  4. Продавам PCI Radeon 7000
    От kendragnev във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 09-06-08, 22:45
  5. avto DVD Elite 7000
    От tonigekov във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 25-03-08, 12:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе