Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    13
    #16

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Ще пробвам по късно че не съм у нас)А ти знаеш ли какво пробвах снощи...не знам дали ти си го пробвал,значи сложих на самата ръкохватка само приставката за чалди ..без крема диска и тя влезе хубаво и прилепна(както би трябвало да изглежда и другата приставка) и като затегнах към ръкохватката и като пуснах водата и почна да пръска и да излиза извън самата приставка и от ръкохватка,и по това съдя че това растояние дето го имаме трябва да си остане така,защото ако прилепне както ти казах че пробвах с чалдито и почва да изкача и пръска

    ПС:Добре че не сложих кафе като пробвах че целия ми плот щеше да е в кафе

  2.  
     
  3. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #17

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    И аз съм го пробвал, но си държах ръката на превключвателя и реагирах бързо. :D

  4. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #18

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Здравейте на всички.Да попитам и аз , тъй като и аз съм със същата кафемашина и от деня в който си я взех повече мъки имам отколкото кафета.При мен цялата ръкохватка се вади и с вряло кафе се излива весело по плота.Кафето тъй като пробвах със стандартно Davidoff, Tchibo кво ли не (за еспресо смляно) но след 10 кафе и почна да пада ръкохватката.След 1-2 седмици мъка ми смениха кафемашината със чисто нова същия модел и сега след месец ползване пак същия резултат....

  5. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #19

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Затягай повече.

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    164
    #20

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Ами аз ползвам по голямата цедка, махнах черното силиконово уплътнение . от долу остава само оранжевото уплътнение тънкото ,слагаш голямата цедка да прилепне плътно към ръкохватката и пълниш с кафе 1 лъжица и малко ( толкова слагам аз де ) и поставяш ръкохвадката на машината и завърташ по силно така че като я пуснеш и тя се върне да бъде изравнена вертикално с пускащия върток от горе ( може и малко по вдясно да дойде)

  7. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #21

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Еми не е до силата.Ще пробвам и с този метод, но ме е страх.Тъй като след като поставя ръкохватката с кафето в блока и след това пусна машината кафето не излиза и има 1-2 сек в които се събира налягане в ръкохватката и тя просто от натиска 'изплюва' така да се каже цялата ръкохватка.Страй ме е да не се пръсне, прегрее и каквото и да е било. За мен това не е нормално.Днес ви почетох постовете из форума и видях мнения, че би могло да изгори и помпа и т.н.

  8.  
     
  9. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #22

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Черното уплътнение се слага само, когато се ползват чалди, заедно с малката приставка. За мляно то не се използва и се слага голямата приставка. При теб така ли е?

  10. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #23

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Мда никога не съм го и слагал това уплътнение.Правя си само еспресо.Сега почвам да се замислям за тази приставка за мляно кафе която бяхте коментирали че не прилепвала плътно дали от нея нещо става... Просто 2 машини за 3 месеца и то без да са ползвани за повече от 2 кафета на ден не е нормално.. Днес имам време пак ще правя опити.Ако някой се сети нещо, ще съм благодарен да даде идея.

  11. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #24

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Като затегнеш ръкохватката и я пуснеш застава ли под 90 градуса спрямо предния панел? Ако не, на какви градуси е горе-долу?
    Сигурен ли си, че не си сложил приставката за чалди? Аз съм я слагал с мляно кафе и се получава точно това, което описваш.

  12. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #25

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Сигурен съм.Значи преди да я взема машината изрових де що литература имаше за еспресото и машините му.. така че не. А иначе ръкохватката ми след като я сложа в блока и затегна с нормален натиск е на около 30-40 гр го определям аз спрямо бутона за пускане. Днес я пусках малко с вода и след тва си пуснах едно по рядко кафе нямаше падане на хватки и кафета.Има нещо за което се замислих, хората си обсъждаха, че за улягане на еспресо приставката спрямо ръкохватката трябва време , че самата приставка се наглася с времето към ръкохватката.. Та се замислих тъй като след всяко кафе аз изваждах цедката за еспресо и поотделно миех частите.Дали тя не си е била направила точно улей или място да кажем и при поредното слагане да не са се наместили и затова... Сега мисля да ги измивам без да отделям еспресо приставката от ръкохватката и така докато не разбера. А я да каже някой за тея чалди тъй като не съм пробвал още на машинката какви от къде и каква им е цената ?

  13. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #26

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Не е нужно да разглобяваш ръкохватката след всяко ползване. Достатъчно е да я измиеш под течаща вода.
    За чалдите не мога да те ориентирам. За мен това е прекалено консуматорска прищявка и не съм се интересувал.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    5
    #27

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Днес сме 1:1 първия път го пуснах кафето и бум в чашата мармалад.Изплакнах пуснах малко само вода през хватката и от втори опит стана.Тая машина за мен си е мистерия....

  16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    52
    #28

    Re:ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Отскоро имам Saeco 8323.Нямам база за сравнение и не мога да кажа как се представя спрямо други модели.На мен лично ми харесва как се получава.Отдавна не пия много кафе,но харесвам капучиното и затова си я и купих.Взех lavazza espresso и ми допада.Ще пробвам и синята кутия,че пишеше за него хубави отзиви.Пиша,за да кажа,че при мен няма,поне за сега, тези проблеми,за които се споменава в темата.Като гледам цедката е точно така,както на показаните снимки,но си влиза добре.Мога да я завия и повече,отколкото трябва,предполагам,т.е. застава си под 90° спрямо машината и ако напъна мога и още да я завия.Слагам по лъжица и половина някъде и става хубаво кафенце.Капучиното още му свиквам,но ми харесва как се получава.Ето две снимки.Мисля да ползвам трапезна вода.На етикета пише,че уж била слабо минерализирана и омекотена,пък не знам вече.Пробвах и това с ръкохватката,при което ставало накисване на кафето и се достигало необходимо налягане.Мисля,че добре става така.Времето вече ще покаже колко ще изкара.

    [img width=800 height=533]http://prikachi.com/images/129/4898129C.jpg[/img]

    [img width=800 height=533]http://prikachi.com/images/131/4898131i.jpg[/img]


  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    43
    #29

    Отговор: ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Като цяло не знам как са успели да развалят една толкова стара марка кафемашини като Saeco, но дизайна на това нещо е изключително тъп и неудобен за ползване. Или е кофти серия, която е внесена тук като второ качество. Скъсаха се да им правят реклами и промоции.
    Аз лично си я върнах след 2 часа в техношита. Там и управителката и консултантката не успяха да затворят ръкохватката както трябва и в крайна сметка си я смених за Електролукс.

  18. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    211
    #30

    Отговор: ПРОБЛЕМ С КАФЕМАШИНА !!!

    Ползвам същата машина Phillips Saeco 8323 близо година вече. Никакви проблеми досега. Вярно по един-два пъти на ден се ползва (нормална домашна употреба), но съм напълно доволен. Беше на някаква промоция в Метро за 166 лв. За тези пари е перфектна. Вярно първите 10-20 кафета трудно се слагаше ръкохватката, но като си улегна гуменото уплътнение си влиза много лесно, освен ако не препълниш цедката с кафе.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проблем / декалциране на кафемашина
    От Venko Grigorov във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 16
    Последно: 24-07-14, 19:59
  2. част за кафемашина
    От procar във форум Ремонт и сервиз - Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 06-11-13, 17:27
  3. Проблем с кафемашина за капсули Krups KP 3008
    От m62 във форум Ремонт и сервиз - Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-11, 15:29
  4. Проблем с кафемашина Delonghi BAR 14 F
    От plamen_mr във форум Ремонт и сервиз - Малки домакински уреди
    Отговори: 2
    Последно: 02-12-10, 11:29
  5. Проблем с кафемашина
    От sev във форум Ремонт и сервиз - Малки домакински уреди
    Отговори: 13
    Последно: 24-07-07, 16:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе