Резултати от 1 до 9 от общо 9

Компресора на хладилник Gorenje при спиране се разтриса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Компресора на хладилник Gorenje при спиране се разтриса

От два месеце ми прави впечетление , че хладилникът при спиране на компресора се разтриса самия компресор(не хладилника).Хладилник е нивелиран перфектно използвал съм нивелир за целта.Самото нивелиране сатва много лесно с крачетата, който са на винтчета.Изтеглих го прегледах да не би да е паднало нещто от зад , но няма нищто.Капилярката е хваната здраво и няма начин да се допира до компресора или до стените на хладилника, така че не е от нея.Компресорът е хванат на четири гумени тампона , какво да правя ?.Марката е GORENJE

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re: ? за Хладилник

Провери болтовете на тампоните.
    Между другото това е нормално като се има предвид разликата в наляганията нагнетателно и смукателно

4. Тук е от
    Jul 2007

Струва ми се , че би било добре да се понатевгнат но самите болтове не позволяват .

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Според мен, проблема е че при някакви обороти цялата система изпада в резонанс. Ще трябва наистина да си поиграеш с тампоните, за да изчезне резонансната честота, но това не е задължително да става с натягане. Може да се наложи и да охлабиш някой от тях.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Според мен, проблема е че при някакви обороти цялата система изпада в резонанс. Ще трябва наистина да си поиграеш с тампоните, за да изчезне резонансната честота, но това не е задължително да става с натягане. Може да се наложи и да охлабиш някой от тях.
    Не.При изключване на компресора,инерционния момент се предава на корпуса му.Това е причината.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Не.При изключване на компресора,инерционния момент се предава на корпуса му.Това е причината.
    Но този проблем не е съществувал в началото. Значи нещо се е нарушило в баланса?

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Но този проблем не е съществувал в началото. Значи нещо се е нарушило в баланса?
    Винаги си съществува този момент,друг е въпроса когато след известен преиод на експлоатация ефекта се усили.
    Това вече се дължи на частична неплътност на нагнетателния клапан на компресора.В този случай при спирането буталото среща втечнения фреон и рязко спира,компресора се разклаща и елмотора се удря в стените на корпуса(компресора е закрепен на три пружини в корпуса).Виждал съм компресори при които се чува звук като удар с чук.
    Аз обаче незнайно защо останах с впечатление,че хл. е нов.Проблема обаче е незначителен и такива компресори си работят дълго време без други проблеми.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Винаги си съществува този момент,друг е въпроса когато след известен преиод на експлоатация ефекта се усили.
    Това вече се дължи на частична неплътност на нагнетателния клапан на компресора.В този случай при спирането буталото среща втечнения фреон и рязко спира,компресора се разклаща и елмотора се удря в стените на корпуса(компресора е закрепен на три пружини в корпуса).Виждал съм компресори при които се чува звук като удар с чук.
    Аз обаче незнайно защо останах с впечатление,че хл. е нов.Проблема обаче е незначителен и такива компресори си работят дълго време без други проблеми.
    Да, това звучи логично.

11. Тук е от
    Oct 2007

Извън темата, погледнал ли си какъв ти е компресора? Любопитно ми е, защото преди месец си купих малък хладилник Горенье -220 литра и с изненада установих, че компресора му e LG - произведен в Корея. Засега работи прекрасно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Хладилник Gorenje RK6191AW
    От heri във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 5
    Последно: 02-03-14, 18:00
  2. Хладилник Gorenje RK6336W
    От bo4o във форум Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 19-09-11, 14:32
  3. Спиране на компресора с удар
    От sunmanbg във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 3
    Последно: 24-03-11, 17:16
  4. Хладилник Gorenje RK65325DE
    От Georgi Penchev във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 13-08-10, 16:14
  5. Отговори: 11
    Последно: 22-11-09, 08:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе