Здравейте, може би имам проблем с един хладилник Ситал.
Бях се заканил да взема нов, но видях как руснаците ги зареждат с пропан-бутан и реших да пробвам пък каквото стане. Смених му компресора и сложих друг на R600. Напълних го обаче държи много ниски температури.
Съмнението ми е за термостата.
Пробвах и с повече газ и с по-малко разлика в работата на термостата не видях.
Термостата е със 6 степени. От първа до трета степен включва и изключва. А от трета на горе само включва и не съм го видял да изключва (без значение с колко газ е).
Докато беше с повече газ, изпарителя бързо хващаше скреж, и от +20С за 3-5ч. температурата падаше под 0 и шишето с вода замръзваше.
От първа до трета степен държеше между 3 и 0С. От 3-та на горе става фризер и не изключва.
Сега съм с по малко газ и от 1-ва до 3-та степен държи между 11 и 3С. Така ме устройва обаче ако е над 3-та пак се превръща в фризер и не изключва.
Нормална ли работата на термостата да реагира само от 1-3 а след това да е постоянно включен ?
Също така съм забелязал и нещо друго спрямо останали хладилници. След като е влязъл в работен режим и да кажем е изключил при достигнатата температура. При повторното включване останалите хладилници работят 2-3 макс 5мин и отново изключват след достигнатата температура. При мен обаче след като се включи повторно, не работи 2-3-5мин а работи около 1 час и тогава пак изключва. Това пак ли е заради термостата или може и от друго да е?
Някой с мнение