Привет!
От много време следя форума като гост, но вече се регистрирах, защото и при мене възникна проблем.
Имам хладилник "Горенье" с отделна горна нискотемпературна камера от 1993 г. Работеше безупречно до декември 2007 г., когато му сменихме термостата. По неведоми причини беше пълен с вода и отказал. Работи нормално до 10 т.м., когато отново термостатът му сдаде багажа. Уж беше някакъв "по-така" по думите на техника, който го монтира през 2007 г. Извиках същия техник, той постави нов термостат, но докато го монтираше, ми изнесе една лекция, от която разбрах, че хабер си няма от тази техника. Термостатът имал БИМЕТАЛНА ПЛАСТИНА, освен това служил и като ТОКОВА ЗАЩИТА на компресора. На въпроса ми, той не действа ли на пусково реле, а то да подава ток от мрежата към мотора, просто си замълча. Та така, тръгвайки си, ни каза да държим термостата на позиция "1", което много ме озадачи. Не случайно има 7 позиции. Като наблюдавам поведението на хладилника тези дни, започвам да си мисля, че ни е монтирал термостат с неподходящи характеристики. Защото:
1. Хладилникът, дори на позиция "1", много рядко изключва. Цикълът "работа-почивка" не ми харесва!
2. Температурата в хладилната част е доста ниска, за камерата не мога да преценя, там всичко е замръзнало.
3. По охладителната панела започна да се трупа лед.
Виждам, че във форума участват много компетентни професионалисти, затова искам мнението им, дали съм прав, или всичко е нормално.
За което благодаря!