Отговор: Ръководство за калибрация на телевизор за начинаещи
Настройки за Samsung H6400 (48"). Благодаря на всички във форума които помагаха при избора на TV :thumbup
1. Samsung UN55H6400 Picture Settings Calibrations (UN50H6400, UN48H6400, UN60H6400, UN65H6400)
2. https://www.avforums.com/threads/sam...tings.1876939/
3. Samsung UN55H6400 picture settings - CNET HDTV picture settings Forums
Тъй като автора от последния пост препоръчва да се пробват и настройките за h6350 ето линк:
4. Samsung UNH6350 series - CNET HDTV picture settings Forums
Ако някой намери други настройки за Samsung H6400, нека ги сподели.
PS: Настройките от първия линк водят до следната неправилна сива скала:
http://store4.data.bg/kennyb/cal/D65_2.jpg
1 Прикачен файл(ове)
На следната сива скала трябва ли да се виждат ясно ивиците от 0 до 255 или черното трябва да е черно до 16 вкл., а бялото до 232 вкл. ?
Питам понеже имам спомен, че някъде във форума прочетох подобно нещо, но може и да бъркам.
Прикачен файл 14820
Същия въпрос респективно и за червена, зелена и синя скала?
Едва ли ще можеш да настроиш баланса на бялото,така че да показва всички нюанси на сивото. До 8(0 и 8) и съответно до 240(240,245,255). Ако ползваш съответният софтуер и апаратура ще стане.
Избягвай готовите настройки като тези от горният пост - правени са за конкретна бройка, с определен тип матрица, диагонал и версия на софта.
Ами за момента мисля че успях - при сивата скала виждам границите между всички ивици-от 0 вкл. до 255 вкл. Друг е въпроса дали са "чисто" сиви или с нюанси на R G B.
Когато пусна червена, зелена или синя скала крайните 2-3 ивици в светлата част ми се сливат почти.
Между другото с тези настройки филмите вече не ми се струват така "приказни". Сега картината изглеждат доста по-"постна" или може би "реална" - не съм сигурен :) , но като се замисля на кино екраните, цветовете също не са така "живи" и наситени като при динамичния режим. :lol:
Та това ли е действителността при филмите - струва ми се твърде обикновена картината? :)
Здравейте, и аз също се извинявам, но се нуждая от Вашата помощ.
До вчера бях с SAMSUNG LE40B651T3W купих нов SAМSUNG UE48H5030 и има голяма разлика в картината в полза на стария.
Моля дайте ми съвет как да го настроя за по-добра картина ! Дава леко замазано на бтв и нова най-вече, иначе НВО и другите HD канали е супер.
Благодаря!
Здравейте, моля за настройки/калибрация на картината на LG 39LB650V. Ще се гледа основно vivacom tv и филми 3D и HD от външен HDD. Моля за възможно най-добри предложения за настройки. Благодаря Ви!
Някой знае ли, дали в Пловдив има фирма или човек,извършващи калибриране на телевизори?В нета не можах да намеря нищо.
Здравейте, да помоля и аз за настройки/калибрация на картината за SONY KDL-46HX850. Търсих из темите на не открих нищо. Благодаря предварително.:)
Здравейте ! Много ми харесва темата.Купих си нов телевизор миналата седмица Samsung UE-46H7000 и досега не съм преставал да търся най-оптималните настройки за него.Намирам само настройките на режим"кино" правя ги и резултата е отвратителна убита картина.Чета ревюта,абсолютно всичко за този телевизор-френски,английски форуми,но нищо не ми харесва.Правя настройването на картината на своя глава и пак нищо.Питах колеги от този и други форуми и работата съвсем се закучи.На Булсатком съм и ако трябва да сравнявам новото тв със това в кухнята което е взето преди 3 години Сони ще кажа,че картините са почти еднакви,даже с лек превес на втория.
Сега съм с тези и въобще не ми харесват:
Picture Mode: Standard
Backlight: 17 (13 at night)
Contrast: 87
Brightness: 40
Sharpness: 45
Color: 40
Tint (G / R): G50 / R50
Apply picture mode: All sources
Image Format: Fit to screen
advanced Settings
● Contrast Dyn. : Off
● Black Tone: Off
● Flesh Tone: 0
● Colour Space: Auto
● Gamma: 0
● Lumin / Movement:. Off
Image Options
● Color Tone. : Standard
● Digital Clean View: Off
● MPEG Noise Filter: Off
● Level. HDMI Black: Low
● Film Mode: Auto.1
● Motion Plus: Custom (blur reduction 10/3 vibration reduction / Led Clear Motion: Off)
Виж сега, ти търсиш оптимални настройки за твоите си очи, а хората по ревютата дават такива за конкретния модел. За оптимални настройки на ЛЕД/ЛСД тв. се има предвид картина максимално близка до тази на плазма, най- грубо казано. За това и калибрираните настройки ти се виждат "убити". Ако искаш да гледаш "оксижен", няма как да намериш подобни настройки по такива сайтове.
Само ще коригирам леко колегата, че калибрацията не цели да направи картината като на плазма :) , а да се доближи максимално до утвърдените стандарти.
Никой не задължава никой да ги спазва. Много хора си падат по изкривения и изцъклен образ и въпросните сандарти им идват убити.
Съгласен съм с вас.Но откъде и как да извикам такъв човек в нас да направи тази процедура.Разбира се срещу заплащане.Защо си взимам висок клас телевизор,като няма да мога да му изпробвам максималните възможности.Е поне едно 70-80 %
Искам като си пусна примерно PS4 да ми е настроено освен режим"Игра" и другите важни настройки за да мога да се наслаждавам максимално добре на тв-то и на играта която играя.За мен е много важно как ще излизат игрите,както и самите филми които ще пускам от флашката.Телевизията не ми пука особено,защото Булсатком са трагични,имат 6-7 канала ХД с добро качество и това е.Относно лага при игрите-мисля че 39-40 мс няма да го усетя(повечето ревюта го потвърждават),а и такива игри много рядко играя-освен Mortal Kombat X
Търся спешно човек в тази сфера,защото аз сам не мога да се справя.Когато човек знае,че е изтискал максималното от своя телевизор(поне аз съм от тези пичове),ще му олекне на душата.
Дори и дойде някой да ти го калибрира, пак може да не ти допадне...вероятно още повече:)
Вторият вариант е да ти го настрои, но пак ще е по негов субективен вкус.
Третият вариант е да си го настроиш сам, без да се съобразяваш какво пише по ревютата. Върни фабричните настройки и едно по едно, без нерви...пусни материал, който знаеш как трябва изглежда в твоите очи, съобрази и светлината на която ще гледаш.
Светлината в която ще гледам е спуснати завеси вечер.Като почти на кино.
Връщал съм фабричните настройки и не ми допада никак.Правил съм няколко експеримента да ги нагласям сам,но чувството,че може по-добре от това остава винаги.
Писах на официалната им страница в фасебок и ми отговориха да звъна на един номер(безплатен) те щели да ми кажат настройките в реално време.
Сега мисля да изпробвам ето тези настройки:
https://www.youtube.com/watch?v=Z36IDTHQiWc
Ще ги гледам така 2-3 дена и ще реша дали да ги оставя
Имам лек проблем.Не мога да намеря "Expert Pattern" както и "Colour Space: Custom (Red - R53, G0, B3; Green - R14, G52, B5; Blue - R0, G14, B49; Yellow - R50, G 48, B0; Cyan - R13, G50, B49; Magenta - R48, G0, B49)" настройките в скобите ги няма.