Здравейте!
Имам следният казус. Апартаментът ми беше наводнен след скъсана тръба на съседа над мен. За лош късмет водата си е намерила път надолу през една от луничките на тавана ми, която се намира точно над телевизора. И така доста вода беше навлязла през отворите на задния капак. В момента телевизора съхне (решил съм 72часа поне да го оставя за да се изпари всякаква влага) и не съм го включвал за да видя дали работи.
Апартамента и съответно и телевизора като ел. уред в него са застраховани. Ако не работи ще получа обезщетение (не знам в какъв процент от стойността или цялата сума). Цената на ТВ при купуване беше 450(промоция), сега е 650лв(заради по-скъпия $). Но ако работи, няма да получа нищо. Иначе телевизора е в гаранция(взех го преди година и три месеца), но при заливане с вода гаранцията естествено едва ли е валидна.
Казуса е, ако ТВ работи и на пръв поглед всичко с него е ОК, имам ли основание да се притеснявам от това, че в него е проникнала вода и влага (не знам дали влага е проникнала зад ламаринената основа на телевизора, където е ЛЕД подсветката и самия дисплей) и дали това ще скъси живота му(заради възникнали условия за корозия).
Телевизора е Samsung UE32H5030 Full HD
Какво е мнението ви като техници с опит и практика?
Благодаря предварително!