Отговор: проблем с екрана на philips 55oled855
Цитат:
Първоначално публикувано от
kopri0
Май това е положението, жалко само за потребителите броили торба пари за това чудо на технологията, повече не искам и да чуя за oled, в случая като си знаят стоката трябваше пп дълга гаранция за дисплея. Говорих с няколко сервиза за телевизори и всички ми казаха, че по добре нов телевизор. Още преди да го купя имах притеснения за oled, но то по-скоро беше за прегарянето на екрана и остатъци от предишно изображение....
Имам 4 Олед телевизора,като единия от тях вече ще стане на 4 години и работи почти денонощно.
Не съм имал никакви проблеми с никои от тях.Явно съм извадил късмет може би.
Това може да се случи със всяка марка и с всеки модел ТВ.
Ако някой очаква да му работи телевизора вечно,е тежко заблуден.
Даже трябва да се радваш че изобщо е изкарал гаранцията.
В днешно време всичко така се проектира и произвежда.
Иначе,докато не измислят нещо друго,Олед технологията за момента си остава на върха на хранителната верига.
Няма как да съм доволен, че е изкарал гаранцията, защото ако не беше щяха да ми го сменят гаранционно :) обожавам филипса заради амбилайта, но втори път грешка с олед на ЛГ няма да има
при всяка марка ТВ може да се получи - преди години аз смених 4-5 плазми през година средно заради такъв дефект с най-новия модел който е на пазара
от тогава винаги купувам техника с максималния възможен гаранционен срок - и тук съм агитирал нееднократно затова
но сега пак съм с плазма - познай защо :punk:
Цитат:
kopri0
Няма как да съм доволен, че е изкарал гаранцията, защото ако не беше щяха да ми го сменят гаранционно :) обожавам филипса заради амбилайта, но втори път грешка с олед на ЛГ няма да има
Всичко е въпрос на късмет, а не на марка. Съвременните битови уреди не рядко нямат дълъг живот. След "грешката с олед ЛГ" може да изредиш "грешки" и с останалите няколко марки. Продукт от всяка една марка и модел може да ти даде дефект по време на или малко след гаранцията. Някои от същият модел може да изкарат и повече време. При мен един хладилник Либхер се скапа на 3-та година, но пък бройката, която ми дадоха за замяна вече работи 8-9г.
Philips: MLA OLED е по-добър от QD-OLED
https://www.flatpanelshd.com/focus.p...&id=1695794866
Да се жалваш от LG след като ти се е развалил PHILIPS....Моя LG B6 е от 2016.Не казвам,че кой знае кви заключения трябва да се вадят.Ама и заключенията от една повреда стигнаха доста далеч...Че и да не си купувме нова техника щот може да се развали???Плащането на допълнителна гяаранция всъщност е застраховка.Сложих един продукт в кошницата на Емаг и ми излезе 10% за две години....Та с 10 продукта един си платил....И това те застрахова само точно за 3,4 година!Ако страха от повреда е толкова голям и това може,
На всеки може да се случи.В тестовете на rtings се вижда,че всички марки се повреждат,независимо от феновете на тази или онази във форума.
И ако някой не му харесват частите на някой производител,да си взема от друг(PHILIPS не изключва OLED матр. на SAMSUNG) или да си ги произведе сам.
Кой му пречи?
Цитат:
inches9
Philips: MLA OLED е по-добър от QD-OLED https://www.flatpanelshd.com/focus.p...&id=1695794866
Да се жалваш от LG след като ти се е развалил PHILIPS....Моя LG B6 е от 2016.Не казвам,че кой знае кви заключения трябва да се вадят.Ама и заключенията от една повреда стигнаха доста далеч...Че и да не си купувме нова техника щот може да се развали???Плащането на допълнителна гяаранция всъщност е застраховка.Сложих един продукт в кошницата на Емаг и ми излезе 10% за две години....Та с 10 продукта един си платил....И това те застрахова само точно за 3,4 година!Ако страха от повреда е толкова голям и това може,
На всеки може да се случи.В тестовете на rtings се вижда,че всички марки се повреждат,независимо от феновете на тази или онази във форума.
И ако някой не му харесват частите на някой производител,да си взема от друг(PHILIPS не изключва OLED матр. на SAMSUNG) или да си ги произведе сам.
Кой му пречи?
По принцип,всяка техника се разваля...И това не зависи от феновете на дадена марка.Но когато един човек му кажат ,че това е форума,където ще получи професионални насоки за закупуване на качествен тв,а вие му посочите пълно дръвце,нещата придобиват съвсем друг характер.И да,това не зависи от вас,вие се оправдавате с производителя,или с купувача,как не разбира какво произведение на техниката е купил,съвършенство,но той самия няма очите да го разбере,нещата стават други.Някои колеги тук се държат като акционери в съответните фирми,и ги защитават като живота си... Хората към които е насочено моето послание,няма да го разберат,или които го разберат,естественно ще ме оплюят,но това е...Другите неща няма да ги повтарям,защото ще стана банална...Но заради такива колеги форума е на това положение...Това от мен засега. Да започва плюенето
И аз вече съм на това мнение....Марките не са това което бяха.За това ще се търси(като му дойде времето) умерено качество на изображението плюс умерена цена плюс максимално дълга гаранция....Или да обобщим примерно -вместо телевизор за два бона и кусур,два телевизора за по хиляда и кусур .....и т.н. Да има да се скапват на воля......
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
и такааа, тъкмо се бях примирил с чертата и бях свикнал взе, че се появи още една до нея..... :D сега вече е трудно за преглъщане
да те успокоя - и по-зле ще става :-memnon