Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree5Одобрявам
  • 2 Post By Gena_bs
  • 1 Post By solo2003
  • 1 Post By solo2003
  • 1 Post By Gena_bs

Проблем със сменена подсветка на Philips 48PFS6909

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Проблем със сменена подсветка на Philips 48PFS6909

Здравейте,
    Наложи се да си сменя подсветката на телевизор Philips 48PFS6909, поради появили се лилаво-сини петна идващи от някои от лед лампите. Led лампите, които закупих са със същата маркировка като оригиналните (SVS480A07_REV3_6LED_140124). Смяната мина успешно и всички лампи светят. Картината е много по-ярка спрямо преди смяната и дотук добре. Остава един проблем, който се забелязва на бял екран. Пред всеки лед има по едно по-тъмно петно, което не знам на какво се дължи. Тези петна не се забелязват при нормална работа, поради непрекъснато сменящите се картини и цветове, но могат да се забележат при светла едноцветна картина. При някои от петната се виждат дори очертанията на лупите на ледовете. На какво може да се дължи проблема? Всичко бе асемблирано по обратния ред без пропуски. Дали петната се дължат на по-ниско качество на новите ледове (китайски производител Century) или има друга причина, която мога да отстраня?

- - - - - - - - - -

Дали не може да е мръсотия, която се е отлагала от старите ледове (телевизорът е от 2014г) върху листовете пред тях и която виждам сега с новите, понеже новите led са значително по-ярки?
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от solo2003; 22-10-24 в 14:50.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Проблем със сменена подсветка на Philips 48PFS6909

И при мен стана така при един 6 годишен Самсунг, само че не ми е горяла подстветката, явно пред нея нещо се опича с времето и диодите почват да се виждат като маргаритки

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    И при мен стана така при един 6 годишен Самсунг, само че не ми е горяла подстветката, явно пред нея нещо се опича с времето и диодите почват да се виждат като маргаритки
    Чудя се дали да не го отворя отново, за да видя листовете пред ледовете. При смяната само ги преместих без да ги гледам. Но пък ако е изпечено/насложено от времето и се опитам да чистя само ще размажа и може и по-зле да стане като краен резултат.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Доколкото ми е известно , това е някакъв тип оризова хартия, която спомага за равномерното разсейване на светлината.Дали може да се сменя и тя и трябва ли, не знам.Само знам, че не трябва да се мокри

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Доколкото ми е известно , това е някакъв тип оризова хартия, която спомага за равномерното разсейване на светлината.Дали може да се сменя и тя и трябва ли, не знам.Само знам, че не трябва да се мокри
    Благодаря за отговора! Изглежда трудно за намиране като резервна част или поне аз не намирам подходящ източник за този модел. Ако и чистенето не е възможно ще си седи така.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Мен адски ме дразнеше е взех нов телевизор

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Е как преди смяната не сте имал такъв проблем, а след смяната е станал на далматинец?
    Сякаш има някакво разминаване от оригиналните части. Станало е по-зле. Не става за гледане.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Е как преди смяната не сте имал такъв проблем, а след смяната е станал на далматинец?
    Сякаш има някакво разминаване от оригиналните части. Станало е по-зле. Не става за гледане.
    За това е темата. Понеже частите отговарят като номера за модела. Замърсяване/изпичане на дифузера над местата на ледовете е само предположение, понеже търся обяснение, а нямам опит (не съм специалист в областта). Телевизорът е от 2014 г. Работил е 10 г. и яркостта беше значително по-ниска от това, което виждам с новите ледове. Картината е страхотна в момента. Само тези петна да ги нямаше.
    Този пост е редактиран от solo2003; 22-10-24 в 22:56.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Основата на LED лентите е с по-голяма дебелина. Съответно LED са по-близо до матрицата и по-далече от отражателя.
    При мен стана така, след като ми смениха подсветка на едно LG. Нямам представа дали е била със същите означения или друга.
    От сервиза ми обясниха, че новите ленти са с Al основа за по-добро охлаждане. Обаче стана петнист екранът...
    Отначало и мен ме дразнеше ужасно и постоянно търсех засветите. След месец вече не ми правеха впечатление.
    Така вече 4.5 години и даже не забелязвам дефектите.
    Можеш да намалиш подсветката на 55-75 и яркостта в този диапазон, режим Кино и нещата значително ще се подобрят.
    Няма смисъл да разглобяваш отново телевизора, поне за мен.
    brotzki и Swon харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Основата на LED лентите е с по-голяма дебелина. Съответно LED са по-близо до матрицата и по-далече от отражателя.
    При мен стана така, след като ми смениха подсветка на едно LG. Нямам представа дали е била със същите означения или друга.
    От сервиза ми обясниха, че новите ленти са с Al основа за по-добро охлаждане. Обаче стана петнист екранът...
    Отначало и мен ме дразнеше ужасно и постоянно търсех засветите. След месец вече не ми правеха впечатление.
    Така вече 4.5 години и даже не забелязвам дефектите.
    Можеш да намалиш подсветката на 55-75 и яркостта в този диапазон, режим Кино и нещата значително ще се подобрят.
    Няма смисъл да разглобяваш отново телевизора, поне за мен.
    Благодаря много за отговора!!! Използвах двойнозалепваща лента за монтаж на ледовете издържаща на 90 C, която не е предназначена за целта и която закупих, само заради издръжливостта на висока температура. Закупих я от Praktiker (https://praktiker.bg/bg/Lenti/MONTAZ...COTCH/p/479272). Лентата е с височина от няколко милиметра и е напълно възможно това да е причината. От сервиза от който закупих ледовете казаха, че имат двойнозалепваща лента за целта, която най-вероятно е със съобразена минимална (нищожна) дебелина. Не съм предполагам, че няколко милиметра са от решаващо значение, но мога да опитам с подходяща лента и ще споделя ако има промяна, за да не заблуждавам други с коментарите си. Явно пак ще се отваря, но вече стана забавно.
    brotzki одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Здравейте отново, смених лентите за залепване на ледовете, но положението не се подобри. Дошло е време за нов телевизор . Благодаря на отзовалите се!
    brotzki одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Остава лентите да не са това, което е написано на тях.
    Явно параметрите на светодиодите или дебелината на основата се различават.
    brotzki одобрява това.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз миналата седмица занесох моя 50MU6 точно за смяна подсветката щот беше станал на петна и кръгчета , та другата седмица ще видя какъв е резултата...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с подсветка
    От Decho76 във форум Sharp телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 14-06-24, 16:49
  2. Philips 48Pfs6909/12-проблем с антена
    От Kiril111 във форум Philips телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 17-08-21, 00:45
  3. Проблем с лед подсветка..
    От elementas във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-18, 00:30
  4. Проблем няма подсветка с 3д лед тв Нео.
    От lllaaaccchhh във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 13-03-17, 03:52
  5. Подсветка на PHILIPS 37PFL8404H/12
    От vegata във форум Philips телевизори
    Отговори: 16
    Последно: 26-05-16, 21:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе